Legyen Divat a Női Vezető!- Bodó Teodóra: "Célom, hogy olyan kollégákat mentoráljak, akik később szívvel-lélekkel segítik hasonló programokon keresztül a jövő menedzsereit."

Legyen Divat a Női Vezető!- Bodó Teodóra: "Célom, hogy olyan kollégákat mentoráljak, akik később szívvel-lélekkel segítik hasonló programokon keresztül a jövő menedzsereit."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Bodó Teodóra, a Bosch csoport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója Magyarországon és az Adria régióban, osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

2020 januárjától felelek a Bosch csoport vállalati kommunikációjáért és a kormányzati kapcsolatokért Magyarországon, valamint az Adriai régióban. Szeptembertől pedig a cégcsoport társadalmi felelősségvállalás programjait is koordinálom. A Bosch csoport tevékenysége és termékportfóliója nagyon sokszínű Magyarországon is, a vállalatcsoport megkerülhetetlen szereplő a jövőt alakító technológiák megalkotásában, legyen szó az autózás jövőjéről, a mesterséges intelligencia alapú fejlesztésekről vagy a digitalizációról. A diverzitás a mindennapjaink része, hiszen sokféle nemzetiségű és életkorú kolléga dolgozik velünk. Magyarországon 40 ország szakemberei dolgoznak együtt. Több telephelyen is működnek women@bosch nevű csoportok, ahol a Boschnál dolgozó kollégák szerveznek különböző programokat, rendezvényeket. Női vezetőként fontos nekem, hogy a kollégákat és a női vezetőket segítsem, inspiráljam és motiváljam a céljaik elérésében, a karrierjük építésében. Éppen ezért a belső rendezvényeinken is aktív vagyok, online fórumaink alklamával gyakran vállalok szerepet előadások szervezésében és moderálásában. Számos hazai és nemzetközi szakembert támogatok mentorként különböző vállalatoknál. Az a célom, hogy olyan kollégákat mentoráljak, akik később szívvel-lélekkel segítik hasonló programokon keresztül a jövő menedzsereit.

Van olyan terület/tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A rendszeres sport, az úszás, a tollas, a futás és a túrázás fontos része az életemnek. Igyekszem minél több időt tölteni a családdal a szabadban. Szeretek olvasni, a barátaimmal rendszeresen tartunk könyvklubot, ahol megosztjuk egymással a gondolatainkat a közös olvasmányélményekről. Korábban mindig valaki meghívta a csapatot magához ezeken az alkalmakon, most ezek a beszélgetések is a virtuális térbe kerültek át. Harmadik éve támogatom a magyarországi UNICEF tevékenységét a szervezet kuratóriumának tagjaként. Az UNICEF kiváló munkát végez itt Magyarországon is, számos programmal segítve a rászoruló gyerekeket.

Érezted-e, hogy többet kell teljesítened, hogy hitelesnek tartsanak, elismerjenek, mint adott esetedben egy férfi kollégádnak?

Szerencsés vagyok, mert eddig olyan munkahelyeken, olyan kollégákkal dolgozhattam, ahol soha nem éreztem, nem éltem meg hátrányként azt, hogy Kelet-Közép-Európából származó női vezető vagyok. De olyan már történt, hogy egy férfi vezető kollégám megjegyezte, könnyű nekem, mert neki nincs ilyen elbűvölő, bájos mosolya, amikor konfliktushelyzetet kezel és érvényesíteni próbálja az akaratát. Akkor bizony csendben elszámoltam magamban tízig, aztán azt javasoltam neki, hogy gyakoroljon szorgalmasan, akkor biztosan menni fog.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Életmód

A 10 legjobb romantikus film, ami 2023-ban érkezik a mozikba

Ha romantikára vágysz, akkor ezeket ne hagyd ki 2023-ban!

Kép
Stílus

10 öltözködési trükk, ami kegyetlenül többnek mutat a valódi korodnál, és 10, amivel bátran letagadhatsz 10 évet a korodból

Ezek a stílustippek gyorsan segíthetnek abban, hogy egészen új szintre helyezd a megjelenésedet!

Kép
Sztárok

Tudtad? A The Last of Us sztárjának öccse közel 3 éve transznemű nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép
Stílus

10 kedvenc trendünk, ami már nem lesz divat 2023-ban - ezek jönnek helyettük!

A búcsú bár szinte biztos, hogy nem örökre szól, de ettől függetlenül most érdemes elfelejtened ezeket a trendeket!

Kép
Sztárok

Tényleg visszafelé öregszik! Az 56 éves Salma Hayek fehérneműben érkezett új filmje premierjére - FOTÓK

Salma Hayek a tőle megszokott módon, újfent egy látványos darab mellett tette le a voksát.