Legyen Divat a Női Vezető! - Batu Anikó: "Azzal, ha a női vezetők láthatóvá válnak, nagyon sokat tudnak változtatni a pályakezdő nők lehetőségein..."

Legyen Divat a Női Vezető! - Batu Anikó: "Azzal, ha a női vezetők láthatóvá válnak, nagyon sokat tudnak változtatni a pályakezdő nők lehetőségein..."
Forrás: Pejkó Gergő

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Facebook
Twitter
Pinterest

Batu Anikó, a Fusion Befektetési Zrt. pénzügyi vezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!”címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Volt / van-e olyan nő az életedben, aki sokat segített Neked a karriered építésében?

Ha karrierépítésben nem is, de szerencsésnek gondolom magam, mert volt olyan női vezetőm, aki a szakmai fejlődésemben sokat segített. Mindig nyitott volt tanítani és segíteni, nem félt megosztani tudását és gondolkodásmódját szakmai és életvezetési területen egyaránt. Azt gondolom, hogy a nők pályaútjuk elején nem látnak maguk körül sok olyan női életutat, amiben elfér a család, az anyaság és az ambíció is, vagy ha látnak, annak megvalósíthatósága sokszor nem ismert. Azzal, hogy a női vezetők láthatóvá válnak a pályakezdő nők előtt, nagyon sokat tudnak változtatni a lehetőségeiken, karrierterveiken, és hatással tudnak lenni önbecsülésükre. Segíteni tudnak abban, hogy a vezető beosztás a család és az anyaság mellett megvalósítható legyen. Biztatni tudják őket arra, hogy merjenek álmodni, megmutatni, hogy a siker ezen a területen is elérhető. A nyitottsággal, támogatással pedig a vezetők is sokat nyernek: a friss szemléletet, az elkötelezett munkaerőt és a tanítás, támogatás élményét.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

A lényeglátás, az elkötelezettség, a jó kommunikációs képesség és a strukturált gondolkodás mind olyan tulajdonságok, amik hozzásegítettek, de persze mindig lennie kell egy lehetőségnek is. A vezetés számomra egy izgalmas feladat. Jó látni, ahogy a teljes kép összeáll és tudni, hogy hatást gyakorolhatsz az eseményekre és csapatodra, miközben te is rengeteget tanulsz és fejlődsz.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Ne ijedjenek meg attól, hogy vezetői ambícióik vannak. Próbálják legyőzni a sztereotípiákat, a komplexusaikat, saját belső félelmeiket és próbálják ki magukat. Az élet majd úgyis vezeti őket más irányba, ha mégsem ez az útjuk. A vezetői ambíció nem feltétlen jár együtt a család és az anyaság háttérbe szorításával, csak folyamatos döntést és mérlegelést igényel, hogy éppen mi a prioritás. A női vezetők támogassák egymást, ne a rosszindulat és a versengés vigye el az erőforrásokat, hanem a közös fejlődés és összefogás.

Azzal, ha a női vezetők láthatóvá válnak, nagyon sokat tudnak változtatni a pályakezdő nők lehetőségein, karrierterveiken, és hatással tudnak lenni önbecsülésükre.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Kép
Stílus

10 ruhadarab, amit egy igazán elegáns nő sohasem viselne

A stílus bár egyénenként változó, a szakértők szerint vannak olyan darabok, amiktől egy elegáns nőnek mindenképpen búcsút kell vennie.

Kép
Életmód

Holdhoroszkóp: Ezt a titkot árulja el a Holdjegyed rólad

Te hallottál már a Holdjegyről? Ha eddig nem, akkor itt az ideje, ugyanis sokat segíthet önmagad megértésében!

Kép
Szépség

Több mint 40 ezer vásárló és Selena Gomez is imádja ezt az 5 500 forintos arclemosót - ami puha és sima bőrt varázsol kortól függetlenül!

Selena Gomez, Drew Barrymore, Ashley Graham és Lucy Hale is ezt a pénztárcabarát bőrápolót használják az esti rutinjuknál! 40 000 vásárló pedig nem tévedhet, hiszen ennyien rendelték már meg csak az Amazonon!

Kép
Életmód

4 fűszer, amit kötelező diéta alatt használni: eltűnik tőlük a hasi zsír!

Ez a négy fűszer szinte bármivel párosítható, és nem éri meg kihagyni, ugyanis sokat segíthetnek a súly csökkentésében!

Kép
Sztárok

A meleg sztárpár igazi gyerekbirodalommá varázsolta otthonát - itt neveli gyerekeit Jesse Tyler Ferguson és férje!

A színész házaspár egy gyönyörű Los Angeles-i házban neveli két gyermekét, akik ugyan még csak totyogók, de Jesse és Justin már most olyan birodalmat rendezett be nekik, amit mindannyian megirigyelnénk!

Kép
Sztárok

Judy Garland boncolási eredménye csontig hatol! 10 sokkoló dolgok sztárok halotti anyakönyvi kivonatából

Rejtélyes halálok, kegyetlen gyilkosságok... Megmutatjuk mi állt a hollywoodi sztárok boncolási jegyzőkönyvében és halotti anyakönyvi kivonatában!