Legyen Divat a Női Vezető! - Batu Anikó: "Azzal, ha a női vezetők láthatóvá válnak, nagyon sokat tudnak változtatni a pályakezdő nők lehetőségein..."

Legyen Divat a Női Vezető! - Batu Anikó: "Azzal, ha a női vezetők láthatóvá válnak, nagyon sokat tudnak változtatni a pályakezdő nők lehetőségein..."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Batu Anikó, a Fusion Befektetési Zrt. pénzügyi vezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!”címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Volt / van-e olyan nő az életedben, aki sokat segített Neked a karriered építésében?

Ha karrierépítésben nem is, de szerencsésnek gondolom magam, mert volt olyan női vezetőm, aki a szakmai fejlődésemben sokat segített. Mindig nyitott volt tanítani és segíteni, nem félt megosztani tudását és gondolkodásmódját szakmai és életvezetési területen egyaránt. Azt gondolom, hogy a nők pályaútjuk elején nem látnak maguk körül sok olyan női életutat, amiben elfér a család, az anyaság és az ambíció is, vagy ha látnak, annak megvalósíthatósága sokszor nem ismert. Azzal, hogy a női vezetők láthatóvá válnak a pályakezdő nők előtt, nagyon sokat tudnak változtatni a lehetőségeiken, karrierterveiken, és hatással tudnak lenni önbecsülésükre. Segíteni tudnak abban, hogy a vezető beosztás a család és az anyaság mellett megvalósítható legyen. Biztatni tudják őket arra, hogy merjenek álmodni, megmutatni, hogy a siker ezen a területen is elérhető. A nyitottsággal, támogatással pedig a vezetők is sokat nyernek: a friss szemléletet, az elkötelezett munkaerőt és a tanítás, támogatás élményét.

Mit gondolsz, Te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

A lényeglátás, az elkötelezettség, a jó kommunikációs képesség és a strukturált gondolkodás mind olyan tulajdonságok, amik hozzásegítettek, de persze mindig lennie kell egy lehetőségnek is. A vezetés számomra egy izgalmas feladat. Jó látni, ahogy a teljes kép összeáll és tudni, hogy hatást gyakorolhatsz az eseményekre és csapatodra, miközben te is rengeteget tanulsz és fejlődsz.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Ne ijedjenek meg attól, hogy vezetői ambícióik vannak. Próbálják legyőzni a sztereotípiákat, a komplexusaikat, saját belső félelmeiket és próbálják ki magukat. Az élet majd úgyis vezeti őket más irányba, ha mégsem ez az útjuk. A vezetői ambíció nem feltétlen jár együtt a család és az anyaság háttérbe szorításával, csak folyamatos döntést és mérlegelést igényel, hogy éppen mi a prioritás. A női vezetők támogassák egymást, ne a rosszindulat és a versengés vigye el az erőforrásokat, hanem a közös fejlődés és összefogás.

Azzal, ha a női vezetők láthatóvá válnak, nagyon sokat tudnak változtatni a pályakezdő nők lehetőségein, karrierterveiken, és hatással tudnak lenni önbecsülésükre.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!