Legyen Divat a Női Vezető! - Angyal Ivett: „A vezetői pozíció a szolgálatról szól”

Legyen Divat a Női Vezető! - Angyal Ivett: „A vezetői pozíció a szolgálatról szól”
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A Menedzserszövetség és az InStyle is kiemelt feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők fontos szerepére. 2022 tavaszán, második alkalommal kerül a magazin oldalaira a „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány, ezúttal a Menedzserszövetség 43 női vezetőjének főszereplésével, akiknek gondolatairól többet megtudhatsz az online megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből.

Most Angyal Ivett, a Liverobe Kft. ügyvezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről!

Kép

Mi a mottód?

Élni és élni hagyni.

Mit gondolsz, te minek, melyik tulajdonságodnak köszönheted, hogy vezetővé váltál?

Úgy gondolom azért, mert nagyon kitartó vagyok és van egy erős vízióm a "miért"-ről.

Ha egyetlen szóval kellene jellemezned vezetői stílusodat, mi lenne az?

Felelősségteljes.

Van olyan társadalmilag fontos tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Különböző önkéntes munkákat mindig végeztem, már az egyetem alatt is, de 2020-ban megfogalmazódott bennem, hogy havonta pár órában, bármilyen formában, de szeretnék segíteni gyermekotthonokban vagy hospice házakban. Kezdő vállalkozóként még anyagi helyzetem nem engedi, hogy érdemben pénzbeli adományt juttassak el ezeknek a szervezeteknek, de úgy gondoltam, az időmből adhatok hétvégente. Részben a járvány, részben a képzettség hiánya miatt végül nem tudtam csatlakozni személyesen adott időpontokban egyik helyre sem. Ez volt az egyik oka, hogy az üzlettársammal, Szofival jótékonysági funkciót építettünk be az applikációnkba, hogy ezzel különböző NGO-kat támogassunk. Ezen felül 2021-ben szerveztünk több offline jótékonysági ruhavásárt is, amire rengeteg influencer és celeb adta be nekünk az eladóvá vált termékeit jótékony céllal, amivel közel 1 millió forintos adományt gyűjtöttünk az egyik nemzetközi szervezet itthoni képviseletének. Ezt nem egyedül hoztam össze, legalább 10 önzetlen segítő és 10-15 influencer segített minket minden eseményen, tehát ez nem csak az én érdemem, de minden pillanatát imádtam az eseményeknek.

Ha voltak nehézségek, hullámvölgyek, mi segített átlendülni ezeken? Milyen tanácsot adnál ezen a téren a jövő női felsővezetőinek?

Nem véletlen, hogy tízből kilenc startup sosem lesz sikeres, és még az első három évben bezár vagy csőbe megy. Mentálisan ennek a karrierútnak nagy ára van vezetőként, de csapattagként is, amit kevesen tudnak hosszú távon jól kezelni.

Az én életemben egy csapaton belüli vita volt a legnehezebb, aminek az eredője egy befektetői, hozzáteszem teljesen jogos elvárás volt. Ez a belső konfliktus felemésztett közel egy évet és az összes megtakarításomat, ráadásul úgy, hogy teljesen sarokba voltam szorítva jogilag, így tehetetlennek éreztem magam. Ezt a terhet, 29 évesen, egyedülálló nőként nem volt könnyű cipelni úgy, hogy közben 5 másik ember fizetéséért vállaltam akkoriban felelősséget. Rendkívül sokat segített ezekben az érzelmileg turbulens időszakokban, hogy minden nehézség ellenére is sok energiát fektettem önismeretbe, és elkezdtem megtanulni nézőpontot váltani. A legfontosabb felismerés, amire akkor rájöttem, hogy a körülményeimen csak akkor tudok hatékonyan változtatni, hogy ha 100%-ban felelősséget vállalok mindenért, ami az életemben történik, és meghúzok bizonyos határokat, teljesen lezárok kapcsolatokat. A folyamatban óriási segítség volt, hogy az egyik üzlettársam végig támogatott és akár órákig beszélgetett velem, annak érdekében, hogy közösen látni tudjuk a megoldásokat, legyen szó, akár a saját mintáim, reakcióim meghaladásáról. Nagyon kemény év volt a 2021, de a személyiségfejlődésem szempontjából az eddigi egyik legfontosabb időszak egyben.

Mi a titkod, vezetőként hogyan tudsz egyensúlyban maradni, miként töltődsz fel?

Úgy gondolom vezetőként óriási felelősséggel tartozunk az emberekért, akikkel nap mint nap együtt dolgozunk. Éppen ezért a vezetői pozíció a szolgálatról szól. Ezért olyan fontos, hogy a vezető pszichéje rendben legyen, hiszen fluktuációtól mentes, jól működő csapatot szerintem csak így lehetséges építeni. Csapat nélkül pedig egyszerűen lehetetlen tartósan jó és nagy dolgokat elérni, a vezető sikere ugyanis a jó csapaton múlik. Tehát minden hatékony és egyben környezetében is harmóniát teremtő vezető egyik legfontosabb „munkaköre” az önismeret, ami bőséges produktív „énidőt” is igényel, amit egy vezetőnek meg kell teremteni a napi kihívások mellett. Én például majdnem minden nap meditálok. Sokat olvasok, és imádok új, az átlagostól eltérő, szokatlan dolgokat, nézőpontokat tanulni a világunk működéséről. Ha jó az idő, szeretek eljárni futni a természetbe vagy túrázni, mert az is kikapcsol.

A „Legyen Divat a Női Vezető!” kampány keretében, az InStyle magazin divatfotó-sorozatában résztvevő mind a 43 női vezető gondolatairól többet megtudhatnak az instyle.hu karrier rovatában március 8-tól megjelenő mini interjúkból és videó üzenetekből. Reméljük, hogy a Menedzserszövetség női vezetőinek tanácsai és tapasztalatai motivációt adnak a feltörekvő fiatal női generáció számára. A Menedzserszövetség vezetői elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás terén. A divatanyag minden oldalán egy női vezető az ARTYPICAL Nude by Nubu kollekció egyik különleges darabját viseli, segítve a márka céljait: a társadalom figyelmét ráirányítani a művészet támogatására és a másság elfogadására. A Menedzserszövetség sokszínűségi kampányának főtámogatója a FIAT500, támogatói a LeasePlan Hungária Zrt., az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., együttműködő partnerei a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., az Authentic Beauty Concept, a M·A·C Cosmetics és a Garmin.

Fotó: Pejkó Gergő Ruha: NUBU, Nude by Nubu, ARTYPICAL Nude by Nubu, Haj: Authentic Beauty Concept (Color Frame Salon), Smink: M·A·C Cosmetics, Óra: GARMIN

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!