Emberfeletti teljesítmények, hősök, élet és halál! 8 lebilincselő film, ami bemutatja a hegymászás valódi arcát

Emberfeletti teljesítmények, hősök, élet és halál! 8 lebilincselő film, ami bemutatja a hegymászás valódi arcát
Forrás: Intersonic

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Minden idők legjobb hegymászós filmjeinek listásja következik!

Az elmúlt egy hétben minden a hegymászásról szólt. Ahogy Suhajda Szilárd sportoló oldalán is áll: „27 év alatt 16 korábbi sikertelen magyar expedíció után Szilárnak reális célja volt pótlólagos oxigén használata és magashegyi teherhordók támogatása nélkül elérni a Mount Evereste csúcsát. Suhajda Szilárd az egyik legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó volt. 2014-ben a 8051 méteres Broad Peaket, 2019-ben első és máig egyetlen magyarként a 8611 méteres K2-t, 2022-ben pedig a 8516 méteres Lhocét mászta meg pótlólagos oxigén használata és magashegyi teherhordók segítsége nélkül. A Mount Everesten a nyomkövetője alapján mért 8795 méteres elért magassággal Szilárd az, aki a legmagasabbra jutott magyar palack és serpák nélkül”.
Azóta sokan, sok helyen tették fel a kérést: miért? Miért vállalkozik valaki ilyen veszélyes expedícióra? Miért lesz szerelmese egy olyan sportnak, mint a hegymászás? Miért hagy hátra mindent és indul el a világ tetejére egyedül? Miért, miért, miért? Nos, ha választ nem is adnak a következő filmek, talán kicsit közelebb visznek hozzá. Mert ezek a filmek igyekeznek megértetik azt, mi ez a szenvedély, mit ad a hegy, és milyen szabályok uralkodnak a világ legmagasabb, legextrémebb pontjain. Ahová csak kevesen jutnak el, amit csak kevesen láthatnak és tapasztalhatnak életük során, és ahonnan van, hogy nem térnek vissza.

Jöjjön 8 izgalmas és lebilincselő film a hegymászásról, emberfeletti teljesítményekről, hősökről, életről és halálról!

Galéria / 8 kép

8 lebilincselő film a hegymászásról

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!