Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Lakberendezési tippek egy világhírre törő belsőépítésztől

Lakberendezési tippek egy világhírre törő belsőépítésztől
Forrás: Assel Baimakhan

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Lakatos Márk egy rendkívül stílusos és sikeres belsőépítésszel, Assel Baimakhannal készített intrejút. Ráadásképp csodás enteriőrgalériát is mutatunk!

Assel Baimakhan belsőépítésszel még a tavalyi New York Fashion Weeken találkoztam, a rendkívül sikkes Standard Hotelben, és rögtön úgy éreztem, vele beszélgetnem kell egy jót. Erre az interjúra végül csak most, online került sor, hogy Assel is kényszerű pihenőben tölti az idejét, hiszen a márciusra tervezett, elismert szakkiállítás, a New York-i Architectural Digest Design Show, amelyen ő is részt vett volna, a vírushelyzet miatt elmaradt.

Assel Baimakhan, a kazah belsőépítészzseni.
forrás: Assel Baimakhan
Assel Baimakhan, a kazah belsőépítészzseni.

A divathetes kiruccanásaim alkalmával egyébként rengeteg izgalmas ismeretséget kötöttem New Yorktól Helsinkiig, és néhányukkal kedves barátságok is szövődtek. Remek példa az elbűvölő Tziporah Salamon, a 70 éves, de mai napig aktív stílusikon, Stephan Rabimov, a Forbes.com művészetekre fogékony újságírója, vagy Érika Santos, a többmillió követővel rendelkező és elképesztően bájos, brazil influencer.

Közös bennük, hogy mindannyian nagyon céltudatosak és tevékenyek, ahogy interjúm alanya, a kazahsztáni születésű Assel is. Szülőföldje a gyönyörű természeti csodáiról híres, a végtelenbe nyúló sztyeppékről és a hófödte hegyekről, a vágtázó vadlovakról. A ritkán lakott, és sokszor nehezen megközelíthető tájakat azonban átszövik a csillogó, igazi XXI. századi városok, az emberek pedig akárhova mész, kedvesek és vendégszeretőek.

Assel is ebben a kettősségben él: munkáiban a letűnt idők találkoznak a friss szemléletekkel, és ezért imádják az ügyfelei is. Ha már láttátok az otthonomat, tudjátok, hogy én is ebben hiszek. Imádom a régi, akár kicsit kopott bútordarabokat és dísztárgyakat, amelyeknek lelke van, és amelyek mellett tökéletesen megférnek a modern kincsek. Vannak olyan kedvenceim, amiket az első otthonom óta magammal viszek, pedig sokszor költöztem, és nagyon szeretem a 100 éves zongorámat is a nappaliban.

Nem véletlen, hogy azonnal egymásra találtunk a Assellel, aki bár törékeny termetű, de nagyon határozott, és céljául tűzte ki, hogy az ismeretlenből támadva meghódítja az Egyesült Államokat. Tehetségének és egyedi víziójának köszönhetően a hírnév megalapozásához sikerült olyan munkákat bezsebelnie, amelyek igazán nagyot szóltak, sőt, még díjakat is érdemeltek: éttermek, luxus rezidenciák, üzletközpontok, hotelek a világ minden táján, Franciaországtól Oroszországon át Dubajig.

Kép
forrás: Assel Baimakhan

Az eredetileg építészként végzett Assel egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy az emberek másképp gondoljanak a belsőépítészetre, mint eddig: kényelem, szépség, praktikum és persze, az apró részletek tökéletes összhangja, mindez úgy, hogy a tulajdonos számára minden nap meglegyen az újszerűség élménye. Ez lehetne az én lakberendezési ars poeticám is!

Az enteriőrje mindig friss és eklektikus.
forrás: Assel Baimakhan
Az enteriőrje mindig friss és eklektikus.

Mindig globálisan gondolkozom, egy történetet próbálok elmesélni a térrel és a helyiségekkel. Amihez ragaszkodom, azok a minőségi anyagok. Ebből nem engedek, mert szeretném, ha a munkám tartós lenne...

- Assel Baimakhan

„Minden projektet azzal kezdek, hogy leülök az ügyfeleimmel, és átbeszéljük, hogyan használják az otthonukat, milyenek a mindennapjaik. – kezdi Assel. – Amikor ez összeállt, és tudom azt is, esztétikailag mire vágynak, megtervezem a koncepciót. Mindig globálisan gondolkozom, egy történetet próbálok elmesélni a térrel és a helyiségekkel. Amihez ragaszkodom, azok a minőségi anyagok. Ebből nem engedek, mert szeretném, ha a munkám tartós lenne – imádom a természetes anyagokat, a fát, a követ, anyagoknál a gyapjút, a vásznat, a selymet, ha tehetem, ezeket használom. Nagyon fontosnak tartom a családi ereklyék vagy kedves darabok megőrzését is – minden ügyfelemnek olyat szeretnék nyújtani, ami igazán személyes, szeretem továbbgondolni, amit kérnek, és kitalálni új dolgokat számukra. Szerintem éppen a személyes tárgyak, kincsek organikus beépítésével lehet elérni, hogy a tér egyedibb és izgalmasabb legyen.”

Kép
forrás: Assel Baimakhan

Mikor arról kérdeztem, hogy lehet frissen tartani vagy éppen megújítani az otthonunkat, Assel ezt a tanácsot adta nekünk, figyeljetek jól: „Már jóval a Marie Kondo láz előtt azt tanácsoltam az ügyfeleimnek, hogy első lépésként minimalizálják a tárgyaikat, és csak azokat tartsák meg, amit igazán szeretnek – nem csak funkcionálisan, de vizuálisan is illeszkednek a környezetbe. Elképesztő mennyiségű haszontalan dolgot gyűjtünk. A második tippem a zöldesítés. Sokan el se tudják képzelni, mennyit ad az otthonossághoz egy kis növényzet. Ha valaki nagyon elfoglalt, már gyönyörű művirág opciók is vannak, például szilikonból, ezt is ki lehet használni.”

A zöldesítés szerintem is elképesztően fontos. Laktam már óriási tetőterasszal rendelkező lakásban, ahol tele volt minden növényekkel, a mostani otthonomban pedig, ahova tavaly költöztem be, a belső térben hoztam létre nagyobb, zöld szigeteket a még hangulatosabb összhatásért. Csak a locsolásra kell odafigyelni, Csillagszórók!

Kép
forrás: Assel Baimakhan

És hogy mit szeretne elérni az amerikai piacon, mikor a világ többi részét már meghódította? „Azt vettem észre, hogy az amerikai otthonokban gyakoriak a drága, de ormótlan, kényelmetlen, és sokszor egyáltalán nem praktikus darabok.”

Nekik szeretne újat mutatni az elérhető árú, de kecsesebb, modernebb európai alternatívákkal, amelyek az USA piacán egyelőre hiánycikknek számítanak. Ehhez a missziójához, sok sikert kívánok, mert szerintem is nagyon fontosak az esti lazulásra, a baráti chillezgetésre alkalmas darabok az otthonunkban – például az ülőpárnák és a puha fotelek. És remélem, hogy hamarosan magyar termékekkel is szemezgetni fog, mert a #vegyélhazait csoportban is látszik, hogy kreatív alkotókkal el vagyunk látva.

Csillagszórók! Nálatok már eljött a tavaszi otthon-megújítás ideje? Lehet, hogy a gardrób challenge projektünk mellé befér még ez is? Fogadjátok meg Assel tippjeit, csupaszítsátok egy kicsit az élettereteket és vigyetek bele több zöldet, ha eddig nem tettétek!

A galériában megnézhetitek Assel további munkáit, inspirálódjatok, álmélkodjatok!

Galéria / 13 kép

Assel Baimakhan belsőépítész csodás enteriőrjei

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Szépség

Ez az apró sminktrükk áll Penelope Featherington elképesztő átalakulásának mögött�A Bridgerton család 3. évadában

Nem férhet kétség ahhoz, hogy a Bridgerton család szereplői hatalmas átalakuláson mennek keresztül minden évadban. Ezúttal Penelope Featheringtonon volt a sor, sminkese pedig elárulta a titkát!

Kép
Sztárok

Tudjuk, hogy csinálja! 8 időtálló stílustrükk, amire Blake Lively hosszú évek óta esküszik

Blake Lively hosszú évek óta bizonyítja, hogy a öltözködésnek messze nem kell szigorú szabályok közt zajlania. Íme az ő stílustrükkjei!

Kép
Sztárok

Az új reménységek! Ők most a legígéretesebb fiatal tehetségek hollywoodban

Őrségváltás jön az Álomgyárban, a jelek szerint ezek az ifjú színészek és színésznők alkotják majd az új A-listát.

Kép
Életmód

6 trükk, hogy az otthonodban mindig finom illat legyen: búcsúzz el a rossz szagoktól örökre!

Hiába takarítasz rendszeresen, mégis előjönnek a kellemetlen szagok? Segítünk!

Kép
Életmód

A Paloma koktél világnapján nyit a Don Julio 1942 x W Budapest exkluzív terasz

Exkluzív terasznyitó eseménnyel ünnepelte a Paloma koktél világnapját a Don Julio és a W Budapest. A világ első luxus tequila márkája és a főváros lélegzetelállító helyszíne május 22-től egész nyáron át várja vendégeit, akik a Don Julio 1942 x W Budapest terasz stílusos környezetében Mexikó ikonikus italát is prémium minőségben fogyaszthatják.

Kép
Sztárok

Kóros soványsággal vádolták Kate Beckinsale-t: elárulta, hogy komoly testi és lelki betegség áll a hátterében

Kate Beckinsale számos szörnyűséget élt át az elmúlt egy éveben mind lelkileg, mind testileg. Elege lett a bírálókból, és most saját történetén keresztül szerette volna megmutatni, hogy nincs helye a rosszindulatú kommenteknek!