Lakberendezési tippek egy világhírre törő belsőépítésztől

Lakberendezési tippek egy világhírre törő belsőépítésztől
Forrás: Assel Baimakhan

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Lakatos Márk egy rendkívül stílusos és sikeres belsőépítésszel, Assel Baimakhannal készített intrejút. Ráadásképp csodás enteriőrgalériát is mutatunk!

Assel Baimakhan belsőépítésszel még a tavalyi New York Fashion Weeken találkoztam, a rendkívül sikkes Standard Hotelben, és rögtön úgy éreztem, vele beszélgetnem kell egy jót. Erre az interjúra végül csak most, online került sor, hogy Assel is kényszerű pihenőben tölti az idejét, hiszen a márciusra tervezett, elismert szakkiállítás, a New York-i Architectural Digest Design Show, amelyen ő is részt vett volna, a vírushelyzet miatt elmaradt.

Assel Baimakhan, a kazah belsőépítészzseni.
forrás: Assel Baimakhan
Assel Baimakhan, a kazah belsőépítészzseni.

A divathetes kiruccanásaim alkalmával egyébként rengeteg izgalmas ismeretséget kötöttem New Yorktól Helsinkiig, és néhányukkal kedves barátságok is szövődtek. Remek példa az elbűvölő Tziporah Salamon, a 70 éves, de mai napig aktív stílusikon, Stephan Rabimov, a Forbes.com művészetekre fogékony újságírója, vagy Érika Santos, a többmillió követővel rendelkező és elképesztően bájos, brazil influencer.

Közös bennük, hogy mindannyian nagyon céltudatosak és tevékenyek, ahogy interjúm alanya, a kazahsztáni születésű Assel is. Szülőföldje a gyönyörű természeti csodáiról híres, a végtelenbe nyúló sztyeppékről és a hófödte hegyekről, a vágtázó vadlovakról. A ritkán lakott, és sokszor nehezen megközelíthető tájakat azonban átszövik a csillogó, igazi XXI. századi városok, az emberek pedig akárhova mész, kedvesek és vendégszeretőek.

Assel is ebben a kettősségben él: munkáiban a letűnt idők találkoznak a friss szemléletekkel, és ezért imádják az ügyfelei is. Ha már láttátok az otthonomat, tudjátok, hogy én is ebben hiszek. Imádom a régi, akár kicsit kopott bútordarabokat és dísztárgyakat, amelyeknek lelke van, és amelyek mellett tökéletesen megférnek a modern kincsek. Vannak olyan kedvenceim, amiket az első otthonom óta magammal viszek, pedig sokszor költöztem, és nagyon szeretem a 100 éves zongorámat is a nappaliban.

Nem véletlen, hogy azonnal egymásra találtunk a Assellel, aki bár törékeny termetű, de nagyon határozott, és céljául tűzte ki, hogy az ismeretlenből támadva meghódítja az Egyesült Államokat. Tehetségének és egyedi víziójának köszönhetően a hírnév megalapozásához sikerült olyan munkákat bezsebelnie, amelyek igazán nagyot szóltak, sőt, még díjakat is érdemeltek: éttermek, luxus rezidenciák, üzletközpontok, hotelek a világ minden táján, Franciaországtól Oroszországon át Dubajig.

Kép
forrás: Assel Baimakhan

Az eredetileg építészként végzett Assel egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy az emberek másképp gondoljanak a belsőépítészetre, mint eddig: kényelem, szépség, praktikum és persze, az apró részletek tökéletes összhangja, mindez úgy, hogy a tulajdonos számára minden nap meglegyen az újszerűség élménye. Ez lehetne az én lakberendezési ars poeticám is!

Az enteriőrje mindig friss és eklektikus.
forrás: Assel Baimakhan
Az enteriőrje mindig friss és eklektikus.

Mindig globálisan gondolkozom, egy történetet próbálok elmesélni a térrel és a helyiségekkel. Amihez ragaszkodom, azok a minőségi anyagok. Ebből nem engedek, mert szeretném, ha a munkám tartós lenne...

- Assel Baimakhan

„Minden projektet azzal kezdek, hogy leülök az ügyfeleimmel, és átbeszéljük, hogyan használják az otthonukat, milyenek a mindennapjaik. – kezdi Assel. – Amikor ez összeállt, és tudom azt is, esztétikailag mire vágynak, megtervezem a koncepciót. Mindig globálisan gondolkozom, egy történetet próbálok elmesélni a térrel és a helyiségekkel. Amihez ragaszkodom, azok a minőségi anyagok. Ebből nem engedek, mert szeretném, ha a munkám tartós lenne – imádom a természetes anyagokat, a fát, a követ, anyagoknál a gyapjút, a vásznat, a selymet, ha tehetem, ezeket használom. Nagyon fontosnak tartom a családi ereklyék vagy kedves darabok megőrzését is – minden ügyfelemnek olyat szeretnék nyújtani, ami igazán személyes, szeretem továbbgondolni, amit kérnek, és kitalálni új dolgokat számukra. Szerintem éppen a személyes tárgyak, kincsek organikus beépítésével lehet elérni, hogy a tér egyedibb és izgalmasabb legyen.”

Kép
forrás: Assel Baimakhan

Mikor arról kérdeztem, hogy lehet frissen tartani vagy éppen megújítani az otthonunkat, Assel ezt a tanácsot adta nekünk, figyeljetek jól: „Már jóval a Marie Kondo láz előtt azt tanácsoltam az ügyfeleimnek, hogy első lépésként minimalizálják a tárgyaikat, és csak azokat tartsák meg, amit igazán szeretnek – nem csak funkcionálisan, de vizuálisan is illeszkednek a környezetbe. Elképesztő mennyiségű haszontalan dolgot gyűjtünk. A második tippem a zöldesítés. Sokan el se tudják képzelni, mennyit ad az otthonossághoz egy kis növényzet. Ha valaki nagyon elfoglalt, már gyönyörű művirág opciók is vannak, például szilikonból, ezt is ki lehet használni.”

A zöldesítés szerintem is elképesztően fontos. Laktam már óriási tetőterasszal rendelkező lakásban, ahol tele volt minden növényekkel, a mostani otthonomban pedig, ahova tavaly költöztem be, a belső térben hoztam létre nagyobb, zöld szigeteket a még hangulatosabb összhatásért. Csak a locsolásra kell odafigyelni, Csillagszórók!

Kép
forrás: Assel Baimakhan

És hogy mit szeretne elérni az amerikai piacon, mikor a világ többi részét már meghódította? „Azt vettem észre, hogy az amerikai otthonokban gyakoriak a drága, de ormótlan, kényelmetlen, és sokszor egyáltalán nem praktikus darabok.”

Nekik szeretne újat mutatni az elérhető árú, de kecsesebb, modernebb európai alternatívákkal, amelyek az USA piacán egyelőre hiánycikknek számítanak. Ehhez a missziójához, sok sikert kívánok, mert szerintem is nagyon fontosak az esti lazulásra, a baráti chillezgetésre alkalmas darabok az otthonunkban – például az ülőpárnák és a puha fotelek. És remélem, hogy hamarosan magyar termékekkel is szemezgetni fog, mert a #vegyélhazait csoportban is látszik, hogy kreatív alkotókkal el vagyunk látva.

Csillagszórók! Nálatok már eljött a tavaszi otthon-megújítás ideje? Lehet, hogy a gardrób challenge projektünk mellé befér még ez is? Fogadjátok meg Assel tippjeit, csupaszítsátok egy kicsit az élettereteket és vigyetek bele több zöldet, ha eddig nem tettétek!

A galériában megnézhetitek Assel további munkáit, inspirálódjatok, álmélkodjatok!

Galéria / 13 kép

Assel Baimakhan belsőépítész csodás enteriőrjei

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!