Tudtad? Lady Gaga ebben a világhírű sorozatban tűnt fel több mint 20 évvel ezelőtt

Tudtad? Lady Gaga ebben a világhírű sorozatban tűnt fel több mint 20 évvel ezelőtt
Forrás: Getty Images

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Ma már persze sokkal kritikusabb szemmel nézi egykori önmagát!

A rajongókat és kritikusokat megosztotta Lady Gaga alakítása a The House of Gucciban, az viszont biztos, hogy a kritika pozitív és negatív mércéjével nézve is emlékezeteset alkotott az énekesnő.

Lady Gaga énekesnőként robbant be a köztudatba Just Dance című számával még 2008-ban, épp ezért kevesen tudják róla, hogy gyerekkora óta a zene és a színjátszás egyformán fontos szerepet foglalt el az életében. A hangversenyek mellet, sorra osztották rá a főszerepeket az iskolai musicalekben, miközben meghallgatásokra is járt és így kapta meg első kisebb szerepét is az akkor már hihetetlen népszerűségével futó HBO sorozatban, a Maffiózókban.

A mindössze 15 éves, olasz felmenőkkel büszkélkedő Stefani Germanotta (ez Lady Gaga születési neve) a 3. évad 9. részében tűnik fel, ami az Örömök és bosszúságok címet viseli. Gaga mindössze pár perc erejéig látható csak az epizódban, egészen pontosan ő alakítja a kettes számú lányt a medencés jelenetnél.

Ha visszagondolok arra a jelenetre, pontosan látom, mit csináltam rosszul. Nem tudtam, hogyan kell figyelni egy jelenetben! Nevetnem kellett volna, ám ez sokkal inkább úgy hatott, mint: "Végszó (indítási jel színésznek egy jelenetben - a szerk.), nevess..." Most már látom, hogy ez így van és azt gondolom, hogy ez minden volt, csak nem egy őszinte nevetés!

- mesélte egy interjúban a napokban.
Kép
forrás: HBO

Itt a teljes videó, ahol megnézheted az említett jelenetet:

Érdekességként meséljük, hogy Lady Gagaról egyébként kevesen tudják, hogy ő színésznek is tudatosan képezte magát. Egészen pontosan 10 éven át tanult method actinget a Strasberg Színház- és Filmművészeti Intézetben, aminek hatásait erősen érezhetjük szerepeiben is. Ennek az előadásmódnak a lényege ugyanis az, hogy a színész saját korábbi élményeire, tapasztalataira és érzéseire támaszkodva épít fel egy karaktert, miközben személyes kapcsolatot alakít ki a szereppel és már szinte teljesen sajátjának érzi azt, mondhatnánk úgy is, eggyé válik vele. A folyamat során felhalmozott élmények és érzelmek pedig olyan végeredményt adnak, ami egy tökéletesen hihető, természetes portrét fest a nézők elé az adott karakterről. Az énekesnő ezen tudását pedig annyira jól kamatoztatta, hogy 2015-ben átvehette élete első Golden Globe-díját az Amerikai Horror Story: Hotel című évadában nyújtott alakításért, majd 2018-ban a második Golden Globeja mellett egy Oscart is hazavihetett A legjobb női főszereplőnek járó kategóriában a Csillag születik című filmért. Illetve a The House of Gucciban is minden bizonnyal ezzel a módszerrel testesítette meg Patrizia Reggiani karakterét, és valószínűleg az éppen készülő, Joker: Folie à Deux munkálatai során is hasznát veszi majd ezen készségeknek.

És ezt láttad már?

Galéria / 13 kép

Lady Gaga 13 emlékezetes megjelenése

Megnézem a galériát

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Nem játék, ha nyáron bedagad a boka: 6 figyelmeztető jel, amikor orvoshoz kell fordulni

Sajnálatos módon a bokaduzzanat sokak számára ismerős kellemetlenség a nyári hónapokban. Fontos tudni, hogy ennek pár nap alatt el kell tűnnie, és ha a duzzanat nem múlik el, az akár komoly problémára utaló jel is lehet. Az alábbiakban összegyűjtöttük ezeket.

Kép
Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Végre itt a nagybetűs nyár, ez idő tájt pedig még a legzsúfoltabb menetrendünkbe is szívesen építünk be egy-egy szabadtéri programot.

Kép
Sztárok

Hatalmas veszteség! Így emlékeznek a sztárok Donald Sutherlandre: "A kollégám volt és a barátom lett. Hiányozni fog a jelenléte ebben a világban"

Hatalmas veszteség érte tegnap a világot és filmipart: Donald Sutherland elhunyt. Így tisztelegnek előtte a sztárok és kollégák!

Kép
Életmód

Az asztrológusok azt ígérik, hogy az eperhold hatalmas megváltást hoz a kapcsolatok terén: ekkor következik be a változás!

A júniusi eperhold idejére azt ígérik, hogy sok jóra számíthatunk! Az asztrológusok szerint most ezekre a területekre kell összpontosítanunk!

Kép
Stílus

Unod a sima pólókat? Az aszimmetrikus felsőket a 2024-es nyár kihagyhatatlan alapdarabjaiként emlegetik már most is!

Néha érdemes lecserélni az alap pólódat egy-egy ilyen izgalmas aszimmetrikus felsőre.

Kép
Életmód

A 7 legjobb zsírégető nyári gyümölcs: finomak, egészségesek és még az anyagcserét is felpörgetik

A nyár mindig nagyon sok új lehetőséget tartogat, és nincs ez másként a gyümölcs kínálatban sem, hiszen rengeteg finom és lédús nyári gyümölcs jelenik meg a boltok kínálatában, melyek közül jónéhány nem csupán egészséges és nagyon ízletes, hanem szuper zsírégető is.