#Vegyélhazait – Daige, sportos coolból, nőies cool

#Vegyélhazait – Daige, sportos coolból, nőies cool
Forrás: Daige

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Facebook
Twitter
Pinterest

Tóth Melinda fókuszában a kollekciókkal való történetmesélés és a fenntartható divat áll.

A hazai márkákat, kisvállalkozásokat támogató cikksorozatunk második részében a Daige-et mutatjuk be. A 2012-ben alapított márka rengeteget változott az elmúlt hét évben, az első év tervezőpárosából Tóth Melinda maradt meg és vezette tovább a brandet, az ő személyes stílusának változása pedig a márkán is nyomot hagyott.

A korai időszakban inkább sportos, vadóc stílus egyre inkább egy magabiztos, a nőiességet lazán felvállaló vibe-bá alakult át. A Daige-nőből süt, hogy jól érzi magát a bőrében, teljesen függetlenül attól, hogy az a ruha, amit visel hol és ha egyáltalán feszül-e.

Kép
forrás: Daige

Ugyan sok ruhadarabban ott bujkál egy kis entellektüel szexisség, mégsem érezni, hogy a márka definiálni akarná, miben érezheti kívánatosnak magát egy nő. Valahogy úgy, ahogy különböző hangulatunkban különböző darabok után nyúlunk mi is a szekrényben. Vannak napok, amikor ez egy póló vagy overál, máskor felsliccelt szoknya vagy áttetsző body. A Daige inkább egy fluid hangulat felé terelget, mintsem merev korlátok közé. Talán emiatt van, hogy a legtöbb darabot otthonra is szívesen hordanánk, pláne most, hogy egyébként se nagyon hagyjuk el a lakást.

Kép
forrás: Daige

A kollekiciókon általában érződik egy leheletnyi keleti hatás, mindig vannak egyedi, a tematikához absztrakt vagy éppen egészen konkrét módon kapcsolódó minták. A 2019 őszi-téli préri kollekcióban ez például egy almásderes lószőr mintájú pufidzseki.

De a kézzel rajzolt, érzékeny motívumok teszik annyira felismerhetővé a márka pamutpólóit is. A kollekciók mögött gondosan felépített történetrendszer húzódik. A különböző inspirációkról pedig lazán kapcsolódó cikkek és háttéranyagok jelennek meg a Daigeworldön. Ez jelent például egy magazin fület a honlapon, de nagyítóval magyarázós, gyönyörű anyagismereti Insta-sztorikat is.

A Daige online márkaként határozza meg magát, ami például azt jeleni, hogy nem halmoznak fel nagy raktárkészletet, nem készülnek el a darabok hónapokkal a valós és online polcokra kerülés előtt. Így lehetőség van kis szériás, egyedi és folyamatosan frissülő repertoár megteremtésére, mely a fenntarthatóság szempontjából is fontos.

Ezt az egyébként jól működő modellt azonban kihívások elé állítja a néhány hete bevezetett házi karantén, a tavasz-nyári darabok elkészülésére így a szokásosnál kicsit többet kell várni, de kifaggattuk róla a tervezőt, aki összeállított az InStyle számára egy moodboardot ízelítőül.

Daige 2020 tavasz-nyári moodboard
forrás: Tóth Melinda
Daige 2020 tavasz-nyári moodboard

A kollekciót a rokokó és a pastoral tematika frivolitása ihlette, mely a Daige értelmezésében kifinomultan és könnyed stílusban jelenik majd meg. „Királyi udvari szeretők, pletykák, alsóruházat, keleties tapéták, víziállatok egzotikus világa vár majd ránk.” Az anyagok között pedig a biopamut, illetve az természetes, de újrahasznosítással készülő modal és tencel bukkannak majd fel. Többek között lesznek izgis, rojtos nadrágok és puffos ujjú blúzok, ruhák is.


Addigis amíg a kollekció elkészül, a Daige és a the Mama Kin közös dizájnerboltja, a Repertory instagram oldalán és story-jaiban lehet ruhát rendelni házhoz szállítással.

Az ott most megtalálható, leárazott ősz-téli kollekció Praries of the West néven fut. A nyugati prérik világa, Amerika azon tájai ihlették, ahol a nagyvárosi és farmhangulat keveredik, illetve ehhez szorosan kapcsolódik a mindannyiunk szívében különleges helyet elfoglaló Dallas sorozat. A kockás ruhák és szoknyák a cowboy-ok kényelmes gardróbját elevenítik fel, míg a fényes szatén holmik a Dallas női intrikáinak budoárját idézik.

Szerezz be te is valamit a kalandos kollekcióból!

Kockás Daige ruha az InStyle divatanyagában
Kockás Daige ruha az InStyle divatanyagában

#vegyélhazait


#vegyélhazait otthon, a kanapédon ülve, és támogasd azokat a magyar kisvállalkozásokat, alkotókat, akik most, a járvány idején, az önkéntes karanténnal és nyitvatartási korlátozásokkal igencsak nehéz helyzetbe kerültek...

Az InStlye lételeme a stílus, és mindig is kiemelten fontos volt számunkra a fenntartható divat, illetve a magyar tervezők, képzőművészek, helyi vállakozások támogatása. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy elérésünket felhasználva azokért hallatjuk a hangunkat, akiknek most a legnagyobb szüksége van rátok, a magyar divat, magyar termékek, magyar helyek rajongóira.

Tudjuk, hogy otthon, a kanapéról dolgozva, és az épp aktuális helyzeten aggódva talán nem a vásárlás a legfontosabb gondolatotok, de ha szeretnétek, hogy ne szűnjenek meg kedvenc magyar márkáink és helyeink, akkor itt az idő, segítsetek, segítsünk fennmaradni a magyar divatnak, kultúrának, művészetnek, gasztróéletnek!
Vásároljatok online, adjatok le előrendelést kedvenc magyar tervezőiteknél, hogy el tudják kezdeni a gyártást. Vegyetek ajándékutalványt magatoknak és szeretteiteknek, amit most vagy később, remélhetőleg minél hamarabb, boldogan be tudnak majd váltani ruhára, ékszerre, kerámiákra, színházjegyre, vagy éppen egy jó ebédre, finom süteményre. Bármilyen tipp jöhet, ti hogyan segítenétek! Lépjetek be az erre a célra létrehozott Facebook csoportunkba és ötleteljünk együtt!

Tudod mi az igazán menő? Ha hazai termékeket veszel, hazai vállalkozásokat támogatsz, és másokat is erre ösztönzöl a #vegyélhazait hashtag használatával!

Galéria / 3 kép

#vegyélhazait sablonok

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Kép
Szépség
Kép
Stílus
Kép
Sztárok

Ő volt Patrick Swayze gyönyörű felesége: 67 évesen így néz ki Lisa Niemi Swayze

Patrick Swayze és Lisa 33 évig élt boldog házasságban!

Kép
Sztárok

Nem minden a szájfeltöltés! 7 híres nő, aki vékony ajkakkal is meghódította a világot

Minden korszaknak megvan a maga szépségideálja, így természetesen a mostaninak is. Ez pedig nem más, mint a homokóra alkat, nagyobb fenék, dús mellek és vastag ajkak. Ezek a hírességek azonban kicsit sem dőltek be a tömeg nyomásának.

Kép
Sztárok

Nem, Noah Schnapp a cionizmus nem szexi! Zúdulnak a negatív kommentek a Stranger Things sztárjának videója miatt

A Stranger Things fiatal sztárja pár napja egy videót osztott meg Instagramon, amiben barátaival nevetgél egy étteremben, miközben „A cionizmus szexi” feliratú matricákkal pózolnak. Nem ő az egyetlen olyan LMBTQ+ sztár, aki büszkén támogatja Izrael jelenlegi katonai akcióját: sokan teszik ezt, azzal érvelve, hogy a palesztinok, a többi arab emberhez hasonlóan homofóbok és transzfóbok.

Kép
Életmód

Meghökkentő jogszabályok a nagyvilágból, amin sokan csak nevetnek! Tilos például pirosat hordani nyilvánosan ebben az országban

A jogszabályok több okból is fontosak: általánosságban elmondható, hogy az általános normák felállítása miatt, másodsorban pedig az emberek cselekedeteinek szabályozása végett szükségesek.