Egy vásárlási szokás, aminek örökre vége a járvány miatt

Egy vásárlási szokás, aminek örökre vége a járvány miatt
Forrás: Getty
Facebook
Twitter
Pinterest

Eddig nem biztos, hogy belegondoltál, hogy milyen kicsi dolgok is megváltoznak, amelyek eddig természetesek voltak vásárlásnál...

Az vitathatatlan, hogy a drogériákban a kozmetikumok tesztelése sokat emel a vásárlási élményen – ez nem is vitás, de biztosan te sem kensz magadra mindent, ami első pillatásra megtetszik: például rúzst vagy szájfényt, és a szemhéjtust sem az üzletben szoktad kipróbálni... De például alapozóból, púderből, korrektorból elég nehéz bőrpróba nélkül megtalálni a megfelelőt. Vajon a vírusnak köszönhetően teljesen betiltják ezt a típusú terméktesztelést a boltokban?

Kép
forrás: Getty

Tudtad, hogy 2017-ben egy nő beperelte a világ legnagyobb parfüméraláncát, a Sephorát, mert herpeszt kapott azután, hogy kipróbált valamit az üzletben? Figyelem, nem biztos, hogy a következő adatot szeretted volna tudni! Egy régebbi kutatás (ami még teljesen általános volt, nem speciálisan a koronavírus miatt kezdték el a vizsgálatot) bebizonyította, hogy a drogériákban található kozmetikai teszterek 70%-a valamilyen kórokozóval fertőzött. Ez a helyzet persze azóta sem lett jobb, csak lett egy kiismerhetetlen vírusunk, a COVID-19, amely egyelőre az orvosoknak is fejtörést okoz, és ami világjárványt okozott, így lényegessé vált újra ez a szennyezettségi mérték.

Arról egyébként már írtunk, hogy a sminkecsetek és szivacsok remek baktériumtenyészetek, még akkor is, ha csak te használod, nemhogy ha több ember...

Kép
forrás: Getty

Több szemét vagy lemondás?

Emlékeztek még a mini rúzsmintákra? Régebben rúzs- és alapozó mintákat osztogattak vagy árusítottak a drogériák, parfümériák, amely persze rengeteg fölösleges műanyagcsomagolással járt. Felvetődött, hogy a kozemtikai ipar álljon-e át újra erre, hiszen valahogyan higiénikusan a vevőknek tesztelniük kell a termékeket vagy most egyelőre beszüntetik a tesztelőpolcokat és majd egyszer újra kihelyezik újra, amikor lecseneng a vírus. Egyelőre a nagy külföldi láncok, a Sephora és az Ulta kint hagyja az üzleteiben a sminkpolcokat, de nem lehet őket egyelőre használni.

És ha már vásárlás: mennyivel veszélyesebb, ha egy szemhéjfestéket a kézfejünkre kenünk, mintha más ember után felpróbálnánk egy pólót, kalapot vagy napszemüveget egy üzletben?

Kép
forrás: Getty

Mernél továbbra is sminket tesztelni magadon az üzletekben?

Persze!
Soha többet!
Tovább olvasok
Kép
Életmód

Nézz az égre: itt a nyári hullócsillagzápor csúcsidőszaka

A hullócsillagzápor idén sem marad el: a következő három éjjel óránként akár száz hullócsillagot is láthatsz, ha kifekszel a nyári égbolt alá.

Kép
Sztárok

Jennifer Aniston karcsúságának a titka, amit azonnal ki akarsz próbálni

Jennifer Aniston 50 felett is fitt és energikus, amit nem a zsírégető csodabogyóknak köszönhet, hanem ennek a hétköznapisága miatt meglepő receptnek.

Kép
Vegyélhazait

#VegyélHazait: Schüssler Natur CosMEDics - Ásványi sókkal minden bőrproblémára, környezettudatosan

#Vegyélhazait videóinterjú-sorozatunk következő részében a Schüssler Natur CosMEDics magyar márkát ismerheted meg!

Kép
Stílus

Ismét divatba jön a napszemüveg, ami Diana hercegnő kedvence volt

Egy igazi stílusikon volt, és még manapság is simán elleshet tőle bárki néhány öltözködési tippet. Ezúttal kedvenc napszemüvege lett nagyon divatos.

Kép
Vegyélhazait

#Vegyélhazait: 10 kiegészítő, amit még jövő nyáron is imádni fogsz

Egy nőnek sosem lehet elég kiegészítője, már csak azért sem, mert minden szezonnak megvannak azok a külön kis kincsei, amiket muszáj beszereznünk, hiszen kár is lenne szépíteni: kihagyhatatlanok!

Kép
Sztárok

Eladó a magyar sztárépítész Bauhaus villája New Yorkban

Egyedülálló és ritka építészeti emlék modern glamúrral - Eladó Breuer Marcell egyik legszebb villája.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem