Környezettudatosság a sminkkészletedben is? Így lehet fenntarthatóbb a mindennapos sminkrutinod - TESZT

Környezettudatosság a sminkkészletedben is? Így lehet fenntarthatóbb a mindennapos sminkrutinod - TESZT
Forrás: Annabelle Minerals

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Néhány egyszerű lépés bevezetésével kompromisszumok nélkül lehet környezetbarát a sminked és az arcápolási rutinod, elárulom a tippeket, amik nekem a legjobban beváltak!

A cikk támogatója az Annabelle Minerals

A divat- és szépségipar szerencsére már egyre több alternatívát kínál, hogy fenntarthatóbb mindennapokat élj, és nem, nem arra gondolok, hogy mindenről le kellene mondanod, és a természet leányaként sminkmentességet kéne fogadnod az idők végezetéig, sőt! Azoknak, akiknek fontos, hogy a napjukat egy kis smink felvitelével kezdjék - amit maximálisan megértek, hiszen amellett, hogy igazi zen rutint teremt reggel a tükör előtt, a smink magabiztosságot ad, és segít áthidalni azokat a nehezebb időszakokat, amikor a bőr kipattog, kipirosodik, vagy csak egy kis extra életteli színt igényel az arc -, remek hírrel szolgálhatok: akár az egész sminkkészleted fenntarthatóvá teheted, illetve egy kis odafigyeléssel a sminkfelviteltől a -lemosásig zero waste lehetsz!

Számomra mindig is fontos volt a környezettudatosság, és a mindennapokban is figyelek arra, hogy karbonlábnyomom csökkentsem. Régóta rajongok a sminktermékekért, és örömmel látom, hogy milyen remek alternatívák kínálkoznak környezetbarát csomagolású és összetételű alapozókra, púderekre, szemhéjpúderekre és pirosítókra is.

- Alberti Petra, főszerkesztő

4+1 pofonegyszerű tipp, amivel környezettudatos lehet a sminkkészleted:

  • tudatos csomagolás: keresd a minimalista, lebomló, komposztálható csomagolásokat, illetve az olyan márkákat, akik a kiürült tégelyeket visszaveszik, utántöltik
  • tudatos összetevők: keresd a természetes összetevőket, a natúrkozmetikum, cruelty free jelzéseket
  • gondold át: azt vedd meg, amire igazán szükséged van, próbáld kerülni a feleslegesen megvásárolt termékeket, árnyalatokat - erre remek segítség az Annabelle Minerals webshopjában lévő opció, amellyel "fel is próbálhatod" az adott árnyalatot (Az egyes árnyalatokra kattintva a leírás mellett megjelenik majd egy "Próbáld fel" gomb, arra kattintva virtuálisan fel lehet próbálni az árnyalatokat.)
  • sokoldalú termékek: válassz olyan sminktermékeket, amelyek több téren is bevethetők, például olyan pirosítót, ami szemhélypúderként is megállja a helyét

+1: sminklemosás: az eldobható vattakorongokat cseréld le kimosható pamutkorongokra

Kép

Környezetbarát&bőrbarát megoldás: ásványi sminkek - de mit is jelent ez?

Ásványi alapozó

Az ásványi alapozók innovatív kozmetikumok, melyek nemcsak gyönyörű külsőt kölcsönöznek, de ápolják is az érzékeny arcbőrt. Összetételük egyszerű, természetes alapanyagokból áll. A fényes hatású mika, antibakteriális hatású cink-oxid, az UVA/UVB védelmet biztosító titán-dioxid és a színt adó vas-oxidok, valamint ultramarinkék együttese biztonságos és időtálló sminket biztosít. Az ásványi alapozó nem tömíti el a pórusokat, így az arcbőr gondtalanul lélegezhet.

Extra piros pont: az ásványi alapozó utántöltő öko, újrahasznosítható papír csomagolásban kapható!

Amellett, hogy Bolygónk jövőjét is szem előtt tartom, nagyon érzékeny az arcbőröm, ezért a természetes, ásványi összetevők miatt még nagyobb lelkesen vágtam bele a terméktesztbe. A sminktermékek nem csak szépítenek, de egyszerre ápolják is a bőrt.

Az ásványi alapozó kapcsán ugyancsak szimpatikus, hogy felviteléhez folyékony társaival ellentétben nem a hamar elhasználódó szivacs applikátort kell használni, hanem tartós - és extra puha - ecsetet. Nekem a fényes hatású ásványi alapozók keltették fel az érdeklődésem, ezért arra esett a választásom. A felvitel könnyű, egyenletes, nem hagy maszkhatást.

Kép

Ásványi korrektor

Az Annabelle Minerals ásványi korrektora speciális feladatokra lett teremtve - segít elfedni a pattanásokat, elszíneződéseket és más bőrproblémákat. Az összetételben a fedő hatású titán-dioxid is megtalálható. A kozmetikum remekül fedi a pirult bőrt és az apró hajszálereket is. Emellett az antibakteriális hatású cink-dioxidnak köszönhetően csillapítja a bőr gyulladt pontjait, segíti a bőr regenerációját, valamint megelőzi a mitesszerek képződését is. A korrektort az ásványi alapozó első és második rétege közt ajánlott alkalmazni. Ennek köszönhetően az arcbőr makulátlan, természetes hatást kelt. 19 árnyalat közül könnyedén megtalálod a számodra megfelelőt.

Ásványi pirosítók

Az Annabelle Minerals ásványi pirosítója teljesen természetes, összetételében megtalálható a fényes hatású mika, mely természetes ragyogást kölcsönöz az arcnak és gyengéden kihangsúlyozza járomcsontot. Az összetételben megtalálható titán-dioxid hosszantartó hatást biztosít. Nyolc különböző árnyalatban elérhetők, az én személyes kedvencem a Peach Glow árnyalat, ami nagyon üde összhatást kelt, és pirosító funkciója mellett a szemhéjra is remekül bevethető.

Az ásványi pirosítókat a hozzájuk tartozó Annabelle Minerals szintetikus szálú ecseteivel ajánlott alkalmazni. Szálaiknak köszönhetően az termék jól tapad az ecsetfejhez, így sminkelés közben nem porzik. A pirosító alkalmazásához ferdén vágott fejű ecsetet ajánlanak, mely remekül illeszkedik az arc formájához és megkönnyíti a termék felvitelét.

Kép

Ásványi szemhéjpúder

Az Annabelle Minerals szemhéjpúderei teljesen természetesek, így nem bántják a szemhéj és a szem környékén található érzékeny bőrt, így allergiások, kontraktlencsések is bátran használhatják. Összetételükben többek közt a fehér agyag és a selyem is megtalálható, melynek révén a termék felvitele rendkívül egyszerű, nem porzik, hatása pedig hosszantartó. A termékben található mika a matt szemhéjpúder fényes hatását biztosítja, melynek köszönhetően a hatás lélegzetelállító - mély, ragyogó pillantást kölcsönöz.Az Annabelle Minerals kínálatában 17 db ásványi szemhéjpúder található, melyek összetételében mika, titán-dioxid és selyem található. Az én személyes kedvencem a LILAC árnyalat, ami nagyon vagány és játékos - én az ujjbegyemmel vittem fel a szemhéjamra a szemhéjpúdert, hogy még intenzívebb legyen a színeredmény.

Íme a végeredmény!

Kép

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!