Konyhai megvilágítás a legegyszerűbben: LED szalag segítségével

Konyhai megvilágítás a legegyszerűbben: LED szalag segítségével
Forrás: Photo by Sidekix Media on Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

Amennyiben konyhai megvilágításról van szó, akkor mindenkinek eszébe jut az a kihívás, amellyel akkor találkozik, amikor a konyhaszekrény munkalapján kell este felaprítani a vacsora hozzávalóit vagy megvizsgálni a főzőlapon sülő húsok állapotát. Egy rosszul felszerelt lámpa, egy hibásan megválasztott világítási eszköz nagyban megnehezítheti a konyhában való munkavégzését és oka lehet az odaégett vagy túlfűszerezett vacsorának egyaránt. Egy tökéletes konyhában megfelelőnek kell lennie a világításnak is ahhoz, hogy finom ételek készüljenek.

A LED fényforrások hasznossága a konyhában

A jelen helyzetben - szinte mindenki a lakásába szorult és rákényszerült a főzésre - szembesül az ember különböző problémákkal. Minél több időt tölt a konyhában, annál jobban szemet szúrnak az apró hibák vagy hiányosságok, amelyek megnehezíthetik a konyhában való hatékony “munkavégzést”. Ilyen hiba lehet a hiányos vagy kevésbé hatékony megvilágítás.

A konyhapult megvilágításának legegyszerűbb, de mégis legmegbízhatóbb módja a LED fényforrások vagy LED szalagok beszerzése és felhasználása. Nem mindegy a kinézet sem, de ami kifejezetten fontos egy világítótest beszerzése előtt, hogy tudatában legyen az eszköz fogyasztásával. Mivel manapság több időt tölt az ember a konyhájában, így nem mindegy, hogy a hónap végi villanyszámla hogyan alakítja a rezsi összegét.

A konyha esetében érdemes számba venni, hogy milyen jellegű világításról lenne szó. Amennyiben a fő világítóeszköz a helyiségben - ami a mennyezeti vagy a felfüggesztett világítást takarja -, akkor alap, egyenletes fényerősség biztosítása a cél, ami abban az esetben a legideálisabb, ha a konyha nem rendelkezik ablakkal. Azonban, ha amerikai konyhás megoldásról van szó, akkor a fő világítás mellé összpontosított megvilágítást szükséges elhelyezni a konyhában. Leglényegesebb helyszíne lehet a konyhapult vagy az étkezőasztal.

Lehetőségek, amelyeket a LED szalag biztosíthat

A konyhapult megfelelő megvilágítása nem csak az étel megfelelő elkészítése szempontjából lényeges, hanem balesetvédelmi szempontból egyaránt. Amennyiben nem lát megfelelően az ember, könnyen elvághatja az ujját vagy megégetheti a kezét. Ekkor két lehetőség közül választhat, vagy egy teljes mértékben rejtett világítást választ a LED szalag alumínium profilba helyezése által, egy süllyesztett felületre, vagy abban az esetben, ha nincs lehetőség a bútorba süllyesztésre, akkor bútorra szerelhető profil és LED szalagot szerelhet fel. Mindkét esetben a konyhapult jól láthatósága mellett designos megjelenést is kölcsönöz a helyiségnek.

Amennyiben szeretne többet megtudni a LED világítás jellegzetességeiről, és be szeretné szerezni az Ön igényeinek legalkalmasabbat, akkor látogasson el a LEDLámpaház.hu weboldalra, ahol számos termék közül válogathat.

Tovább olvasok
Kép
Életmód

Hűsítő levesek, amelyeket főzés nélkül is elkészíthetsz

Felfedjük a legtökéletesebb, könnyed és frissítő leves receptjeinket, amelyeket főzés nélkül is elkészíthetsz. Rajongani fogsz értük!

Kép
Stílus

Stílustippek Lakatos Márktól: "40 felett sem tilos a piros"

3 kérdés, 3 személyes stílustipp Lakatos Márktól, aki mindig őszintén megmondja a véleményét.

Kép
Stílus

Kettesben Mona Lisával - Újranyitott a Louvre

Leonardo da Vinci sokak várakozásával ellentétben viszonylag aprócska festményét ezentúl intimebb körülmények között tekinthetjük meg.

Kép
Stílus

A kétezres évek kedvenc nyakláncát idén nyáron mindenképpen be kell szerezned!

Szerencsére nincs így, de ha mondjuk csak egyetlen egy nyári ékszer tippet adhatnánk, akkor könnyen lehet, hogy ez lenne az!

Kép
A férfi stílusa

Így viseld a lenvászon darabokat 2020 nyarán - Mutatunk pár shopping tippet

Amikor teljesen kibírhatatlan a kánikula, akkor jön képbe a vászon!

Kép
Vegyélhazait

#Vegyélhazait: Undersea Wear: "Nincs tökéletes nő, aki pedig annak tűnik, az nem valódi"

Az InStyle #vegyélhazait interjúsorozatának következő részében az Undersea Wear fürdőruhamárka ökotudatos alapítói avatnak be minket a tervezés izgalmaiba. És hasznos tippeket is adnak a tökéletes bikini kiválasztásához.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem