Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kleopátra szépségének legendáját sokan hallották, így nem csoda, ha az ókori Egyiptomra gondolunk, rögtön felsejlik előttünk az uralkodó alakja, ami minden ábrázoláson a szépség és a nőiesség megtestesülése. Ám nem ő volt az egyetlen, hiszen az egyiptomiak társadalmi osztálytól és nemtől függetlenül nagyon fontosnak tartották a szépséget, férfiak és nők, gazdagok és szegények egyaránt elmerültek a tökéletes megjelenés tudományában. Vonzerejük titkát legalább olyan féltve őrizték, mint kincseiket és isteneiket.

gif

Hiába, az egyiptomi szépségideál nyomait nem nehéz felfedezni napjainkban sem: többek között tőlük ered a télen-nyáron bronzos bőr, a karcsú gazella termet, az erős szemkontúr és a teljesen sima bőr kultusza is.

Ha Kleopátra ma élne, akkor biztos, hogy olyan celeb lenne, aki a szépségápolás egyik legfontosabb követeként jelenne meg. Nézzük meg, mit használhatott a gyönyörű nő, és hogyan őrizte meg páratlan szépségét!

gif

Egy biztos: mesterien értett a szépséghez!

Kleopátra a veleszületett intelligenciája mellett természetesen a nőiesség összes fortélyát is felhasználta hódításaihoz, és mindent megtett azért, hogy külsejét a lehető legelőnyösebbnek lássák. Az ő találmánya a híres szamártejes fürdő is, aminek a bőre fiatalosságát köszönhette. Nem hiába a tejes-mézes fürdő az egyik legismertebb szépségtrükk Egyiptomból, hiszen ma is rengeteg testápolót és tusfürdőt találhatunk ezek összetevőiből. A tejsav eltávolítja az elhalt hámsejteket, a méz pedig antibakteriális tulajdonsága miatt hasznos, és kiválóan hidratál. De nem érte be ennyivel: mandulaolajjal is kente az arcát, és talán nem is tudta ekkor, hogy mennyire jót tesz vele. Akkoriban leginkább hidratálóként használták, hiszen nemcsak tápláló, de illatos is.

És ezt láttad már?

Galéria / 9 kép

Marilyn Monroe örökérvényű szépségtrükkjei

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok