Tettekkel a fenntartható jövőért

Tettekkel a fenntartható jövőért
Forrás: Kia
Facebook
Twitter
Pinterest

Tegyünk a környezetért! Fontos együttműködésbe kezdd a Kia.

A vadonatúj Kia Niro EV karakteres megjelenésén, intelligens funkcióin, eszköztöltési képességén túl környezetbarát és újrahasznosított anyagok alkalmazásával is a jövő autója kíván lenni. A Kia felelős globális vállalatként ugyanezt a célt szeretné pár év alatt a gyártás területén is megvalósítani. Ezért hétéves együttműködést kötött a műanyagok által okozott szennyezés ellen küzdő The Ocean Cleanup nemzetközi szervezettel. Ennek eredményeként a tengerekből származó műanyagokat újrahasznosítja a legújabb modellek gyártása során.

Természet ihlette, környezetbarát anyagok

Az új Kia Niro csúcstechnológiája nemcsak a páratlan vezetési élményben valósul meg, hanem a letisztult utastérben alkalmazott anyagokban is. Az új Niro alapanyagai között például újrahasznosított tapétát és eukaliptuszlevelet is találunk, miközben a gyártás során alkalmazott vízbázisú festékek szintén hozzájárulnak a környezeti terhelés csökkentéséhez.

Felszereltségi szinttől függően már most kérhetünk olyan üléskárpitot az autónkba, amely ezekkel a környezetbarát, természetes vagy vegán megoldásokkal készült. Ráadásul, a Kia az elkövetkező években növelni fogja az ehhez hasonló visszaforgatott anyagok használatát. Ennek keretében az állati eredetű bőrök felhasználását is csökkenti, majd végül teljesen megszünteti.

Kép
forrás: Kia

Műanyagmentes óceánok és pazarlásmentes gyártósorok

A Kia számára kulcsfontosságú, hogy ne csak termékeivel és szolgáltatásaival járuljon hozzá a fenntartható jövőhöz, de az egész bolygó jövőjéért is tegyen. Ezért a Kia a következő hét évben támogatja a The Ocean Cleanup világszintű tevékenységét, működését, és tisztítóinak fejlesztését. Így járul hozzá egy olyan rendszer kiépítéséhez, amely megakadályozza, hogy az óceánokból már kigyűjtött műanyagok újra visszakerüljenek a környezetbe és a vizekbe. A Kia az új modellek gyártásához a világ óceánjaiból összegyűjtött műanyagokat is felhasználja, ezzel is előmozdítva a tisztább és élhetőbb jövőbe való átmenetet.

Videók

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!