Két legendás Arsenal játékos, akiket a szurkolók örökre a szívükbe zártak

Két legendás Arsenal játékos, akiket a szurkolók örökre a szívükbe zártak

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Az Arsenal az utóbbi évtizedekben számos világklasszis focistát nevelt ki, akik jelentős szerepet játszottak a labdarúgás fejlődésében. Következzen két olyan Arsenal legenda, akik a mai napig töretlen népszerűséggel rendelkeznek nagyszerű teljesítményüknek köszönhetően.

Ha Te is az ágyúsoknak szurkolsz, támogasd a csapatod a Football fanshop Arsenal termékeivel!

Dennis Bergkamp

Bergkamp 1995 júniusában érkezett az Arsenalhoz az Intertől, miután Marotta jelentősen átszervezte az olasz csapatot. Ekkoriban még Bruce Rioch volt az ágyúsok vezetőedzője, akinek az első igazolása Bergkamp volt. A holland klasszis már az átigazolásával is rekordot döntött, hiszen 7,5 millió fontért érkezett. A legdrágább játékos előtte csupán 2,5 millióba került az Arsenalnak, így nem csoda, hogy magasak voltak az elvárások.

Thierry Henry kezdeti teljesítményéhez hasonlóan Bergkamp is nehezen vette fel az angol topfutball elképesztő iramát és ritmusát. Bergkamp az első két Arsenal gólját 1995 szeptemberében, a Southampton ellen szerezte. Az első évében 33 meccsen lépett pályára, és összesen 11 gólt szerzett. Az első szezonban az utolsó gólja volt a legfontosabb, hiszen a Bolton Wanderers ellen győztes találatot szerzett, így az Arsenal indulhatott az UEFA-kupában.

Érdekesség, hogy Bergkamp amennyire szeretett focizni, legalább annyira félt a repüléstől. 1996-ban elismerte repülési fóbiáját, és a közelmúltban azt is kijelentette, hogy a félelme több mint 100.000 fontjába került. A holland legenda a jövőben sem szeretne repülővel utazni, mondván: már mindent látott a repüléssel kapcsolatban.

Bergkamp 1995 és 2006 között volt az Arsenal játékosa. Összesen 315 meccsen lépett pályára és 87 gólt szerzett. Azonban nem csak a gólszerzésben volt jeles, hiszen 94 gólpasszt is adott csapattársainak.

Thierry Henry

Thierry Henry érdemeit és tudását a teljes futballszakma elismerte, és ebben nagy szerepet játszott, hogy 1999-ben az Arsenal csapatához igazolt 11 millió fontért. Henry ugyanis az Arsenalban vált világklasszis támadóvá, Arsène Wenger kezei alatt.

Az átigazolás előtt még sokan klubon belül is megkérdőjelezték, hogy a francia focista valóban megér-e 11 millió fontot. Arsène Wenger azonban teljesen megbízott Henry képességeiben, és a többi már történelem.

Henry első 8 Arsenal meccsén képtelen volt gólt szerezni, és már azon gondolkodott, hogy mindent újra az alapoktól kell tanulnia a támadásokkal kapcsolatban. A szezon végén viszont már senkinek nem voltak kétségei Henry tehetségét illetően, hiszen a francia gólzsák 26 góllal zárta az idényt.

Henry az Arsenal színeiben összesen 175 gólt szerzett és 74 gólpasszt osztott ki 258 meccsen. A francia klasszis jelenleg is a legtöbb gólt szerző Arsenal játékos, és a rekordját biztosan nem lesz könnyű megdönteni.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!