#Képesvagyok...
Fejezd be Te a mondatot!

A #képesvagyok kampány a korlátaikat legyűrő, álmaikért töretlenül dolgozó nőket ünnepli. Az inspiráló történetek példaként szolgálnak sokak számára, akiket mentális állapotuk, fogyatékosságuk, a társadalmi elvárások, önbizalomhiányuk, belső démonjaik akadályoznak abban, hogy képesek legyenek küzdeni céljaikért. Hozzájuk, hozzátok szól a #képesvagyok kampány! Hiszünk abban, hogy a közösség erőt, támogatást és inspirációt ad ehhez a sokszor nem könnyű úthoz.

„Az InStyle-lal, csakúgy, mint ezzel a kampánnyal is, szeretjük átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat. A márka nemzetközi és hazai szinten is kiemelten fontosnak tartja a belevaló, erős és példaértékű nők bemutatását a címlapon és a magazinban egyaránt. Reméljük, hogy a bemutatott történetek sokakat bátorítanak majd arra, hogy elfogadóak és támogatóak legyenek másokkal és önmagukkal szemben is – mert sokszor a legnagyobb korlátot az jelenti, hogy félünk hinni önmagunkban.” - mondta Alberti Petra Bianka főszerkesztő.

Hétköznapi hősök! Ismerd meg 4 #képesvagyok jelöltünket, akik inspirációt, bátorságot és példát mutatnak a mindennapokban

Hétköznapi hősök! Ismerd meg 4 #képesvagyok jelöltünket, akik inspirációt, bátorságot és példát mutatnak a mindennapokban

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Facebook
Twitter
Pinterest

Ismerd meg a #KÉPESVAGYOK díj 2023-as jelöltjeit!

Kép

A 2021-ben indult #képesvagyok kampánnyal szerettük volna átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat, és az álmaikért töretlenül dolgozókat ünnepelni. A kezdeményezés 2022-re díjátadóvá nőtte ki magát, ami idén, 2023-ban is megrendezésre kerül: most is az inspiráló történetek és személyek kerülnek a középpontba. Azok a példaként szolgáló emberek, akik fizikai vagy mentális állapotuk, múltjuk, a társadalmi elvárások, belső démonjaik ellenére képesek küzdeni céljaikért, tenni az elfogadásért és a sokszínűségért, beszélni a nehéz témákról és kiállni a fontos ügyek mellett. Hiszünk abban, hogy ez a közösség erőt, támogatást ad ehhez a sokszor nem könnyű úthoz. A mi szemünkben mindenki győztes, aki szót emel magáért és másokért, így most olvasóinkhoz fordulunk. Te kinek adnád a 2023-as év #KÉPESVAGYOK díját? Téged ki inspirál a jelöltek közül? Ismerd meg őket és szavazz!

Kép

Ebben a kategóriában hétköznapi emberek leginspirálóbb történeteit kerestük, életük példaértékű. Szeretnénk kiemelni, hogy ez a díj nem a szavazatgyűjtésről, versenyről szól, hanem példaértékű személyek történetének megismeréséről, olyan emberekről körülöttünk, akik tetteikkel szebbé teszik a világot.

Mező Marcell

Mező Marcell éppen az érettségire készült a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban, amikor pusztító földrengések rázták meg Törökországot: az ekkor tizenkilenc éves diák habozás nélkül háttérbe szorította a tanulmányait, hogy csatlakozhasson a mentőcsapatokhoz. Marcell a Kutyákkal az Életért Alapítvány legfiatalabb önkénteseként indult el a túlélők felkutatására és megmentésére Black nevű labradorjával és örömmel töltötte el, hogy segíthetett másoknak - ez az oka annak is, hogy az orvosi pályát tűzte ki maga elé célként. A bátorságáért nemzetközi elismerésben is részesült, a svéd Raoul Wallenberg Akadémia Young Courage (vagyis Fiatal Kurázsi) díjat is odaítélték neki, melyre 2021 óta magyar fiatalokat is jelölhetnek.

Kép

Dr. Horváth Tanka Enikő

„Azt hittem vége az életemnek” – emlékszik vissza Dr. Horváth-Tanka Enikő arra a pillanatra, amikor szklerózis multiplexszel diagnosztizálták őt huszonkilenc évesen. Az akkor ügyvédként dolgozó anyuka a kezdeti sokkhatás után megfogadta, nem hagyja, hogy a központi idegrendszert érintő betegség legyőzze őt, és a jogászi karrierjét jógára cserélte. Azóta több oktató képzést is elvégzett, kidolgozta az Autoimmun Jóga elnevezésű komplex Mozgásrendszer & Életmódprogramot, stúdiót nyitott, könyvet írt és tudja, hogy minden okkal történt vele. „Ha nem jön a diagnózis, most is az ügyvédi irodában ülök boldogtalanul, aktákat tologatva, motiválatlanul és rettegek a holnapoktól. Pusztán azért, mert abban a téves elképzelésben éltem, hogy ezzel boldoggá teszek másokat.”

Kép

Galamb Alex

Csodálatos ajándékot kapott a huszonötödik születésnapjára Galamb Alex, hiszen a roma pék éppen ekkor tudta meg, hogy ő lett az év embere Borsodban a 2023 elején indított közönségszavazáson. A Sütni Jó Alapítvány alapítója ugyanis elhatározta, példát mutat a mélyszegénységben élőknek, bebizonyítja, hogy hozzá hasonlóan másoknak is van esélyük a kitörésre. Alex főként hátrányos helyzetű gyermekeket mentorál, játszva tanítja őket, aktívan részt vesz a jövőképük formálásában és reméli, hogy a jövőben többen is a pékségében helyezkedhetnek majd el dolgozóként. A díját egyébként a roma közösségnek ajánlotta, és úgy gondolja, kitartással bárkiből példakép válhat.

Kép

Menyhárt Dávid

Az MRI vizsgálatok azt bizonyítják, hogy az agyunk empátiáért felelős része nem aktivizálódik, a hajléktalanokról készült fotók láttán – ezért sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy dehumanizáljuk őket. Menyhárt Dávid viszont felvette a harcot az előítéletekkel és a TikTokon csatornáján lehetőséget ad a fedél nélkül élőknek arra, hogy elmesélhessék a történetüket. Dávid azt mondja, sokszor a legnagyobb segítség az, ha nem nézzük le ezeket az embereket, tisztelettel fordulunk feléjük, és meghallgatjuk, min mentek keresztül. Reméli, korosztálytól függetlenül példát mutathat másoknak és büszke arra, máris milyen sokat tanulhatott azoktól, akikkel megismerkedhetett az utcákon. Misssziójával mostanra hatalmas közösséget épített, csak a TikTokon 175 ezren követik.

Kép

Ismerd meg a többi kategória jelöltjeit is és szavazz arra, akinek te adnád 2023-ban a #KÉPESVAGYOK díjat - ITT!

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Kép
Sztárok

Sztárok, akikről példát vehetnénk! 7 LMBTQ sztárcsemete, akik minden támogatást megkapnak

A szerelem mindenkié, sokszínű és ennek nem szabhatunk határt! Sok sztár is ezt vallja, akik kiállnak és támogatják gyermekeiket, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak!

Kép
Sztárok

Olivia Munn először jelent meg nyilvánosan, mióta márciusban mellrákot diagnosztizáltak nála - FOTÓ

Olivia Munn színésznőnél márciusban mellrákot diagnosztizáltak. Őszintén mesélt a párizsi divathéten arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot!

Kép
Életmód

Figyelj a jelekre! 5 tünet, amit ha nem veszel figyelembe, akkor komoly sérülés a vége!

A test és a lélek egymással folyamatosan kommunikáló „egységek”. Amikor úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön, párkapcsolati problémáink vannak, állandóan stresszesek és feszültek vagyunk a munkahelyi teljesítménykényszer miatt, de hiába érezzük magunkat rosszul a bőrünkben, mégsem teszünk ellene semmit, elnyomjuk az érzéseinket és csak megyünk tovább, akkor egy idő után a lelkünk betegségekkel és sérülésekkel üzen, és egyre súlyosbodó testi tünetekkel kényszerít bennünket a változtatásra. Mutatjuk, melyik tünet mire hívhatja fel a figyelmet!

Kép
Életmód

6 gyönyörű film az igaz szerelemről: ezeket mind valós események ihlették!

A romantikus filmek mindig is az életünk központi részét képezték, hiszen valljuk be: mind imádjuk a happy endet és a kellemes végkifejletet. Összeállításunkban olyan filmeket hoztunk, melyek az igaz szerelemről szólnak – mindezt valós események alapján.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őket tartják minden idők legbosszantóbb hírességeinek a világon - több tízezer szavazat érkezett!

Mindenki nem szerethet és ez a kijelentés a hírességek esetében halmozottan igaz. A rajongók megszavazták a legbosszantóbb hírességek listáját!

Kép
Életmód

Az olajos magvak számtalan problémára nyújtanak megoldást: mutatjuk, melyik mire való!

Nem véletlenül szerepelnek a manapság oly népszerű mediterrán étrendben is, de melyiknek mire van kedvező hatása?