#Képesvagyok...
Fejezd be Te a mondatot!

A #képesvagyok kampány a korlátaikat legyűrő, álmaikért töretlenül dolgozó nőket ünnepli. Az inspiráló történetek példaként szolgálnak sokak számára, akiket mentális állapotuk, fogyatékosságuk, a társadalmi elvárások, önbizalomhiányuk, belső démonjaik akadályoznak abban, hogy képesek legyenek küzdeni céljaikért. Hozzájuk, hozzátok szól a #képesvagyok kampány! Hiszünk abban, hogy a közösség erőt, támogatást és inspirációt ad ehhez a sokszor nem könnyű úthoz.

„Az InStyle-lal, csakúgy, mint ezzel a kampánnyal is, szeretjük átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat. A márka nemzetközi és hazai szinten is kiemelten fontosnak tartja a belevaló, erős és példaértékű nők bemutatását a címlapon és a magazinban egyaránt. Reméljük, hogy a bemutatott történetek sokakat bátorítanak majd arra, hogy elfogadóak és támogatóak legyenek másokkal és önmagukkal szemben is – mert sokszor a legnagyobb korlátot az jelenti, hogy félünk hinni önmagunkban.” - mondta Alberti Petra Bianka főszerkesztő.

Hétköznapi hősök! Ismerd meg 4 #képesvagyok jelöltünket, akik inspirációt, bátorságot és példát mutatnak a mindennapokban

Hétköznapi hősök! Ismerd meg 4 #képesvagyok jelöltünket, akik inspirációt, bátorságot és példát mutatnak a mindennapokban

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Promóciók

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője!

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

Megújulással és bővítéssel zárja az évet a Dr. Rose Magánkórház

Facebook
Twitter
Pinterest

Ismerd meg a #KÉPESVAGYOK díj 2023-as jelöltjeit!

Kép

A 2021-ben indult #képesvagyok kampánnyal szerettük volna átlépni és ledönteni a korlátokat, konvenciókat, és az álmaikért töretlenül dolgozókat ünnepelni. A kezdeményezés 2022-re díjátadóvá nőtte ki magát, ami idén, 2023-ban is megrendezésre kerül: most is az inspiráló történetek és személyek kerülnek a középpontba. Azok a példaként szolgáló emberek, akik fizikai vagy mentális állapotuk, múltjuk, a társadalmi elvárások, belső démonjaik ellenére képesek küzdeni céljaikért, tenni az elfogadásért és a sokszínűségért, beszélni a nehéz témákról és kiállni a fontos ügyek mellett. Hiszünk abban, hogy ez a közösség erőt, támogatást ad ehhez a sokszor nem könnyű úthoz. A mi szemünkben mindenki győztes, aki szót emel magáért és másokért, így most olvasóinkhoz fordulunk. Te kinek adnád a 2023-as év #KÉPESVAGYOK díját? Téged ki inspirál a jelöltek közül? Ismerd meg őket és szavazz!

Kép

Ebben a kategóriában hétköznapi emberek leginspirálóbb történeteit kerestük, életük példaértékű. Szeretnénk kiemelni, hogy ez a díj nem a szavazatgyűjtésről, versenyről szól, hanem példaértékű személyek történetének megismeréséről, olyan emberekről körülöttünk, akik tetteikkel szebbé teszik a világot.

Mező Marcell

Mező Marcell éppen az érettségire készült a jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumban, amikor pusztító földrengések rázták meg Törökországot: az ekkor tizenkilenc éves diák habozás nélkül háttérbe szorította a tanulmányait, hogy csatlakozhasson a mentőcsapatokhoz. Marcell a Kutyákkal az Életért Alapítvány legfiatalabb önkénteseként indult el a túlélők felkutatására és megmentésére Black nevű labradorjával és örömmel töltötte el, hogy segíthetett másoknak - ez az oka annak is, hogy az orvosi pályát tűzte ki maga elé célként. A bátorságáért nemzetközi elismerésben is részesült, a svéd Raoul Wallenberg Akadémia Young Courage (vagyis Fiatal Kurázsi) díjat is odaítélték neki, melyre 2021 óta magyar fiatalokat is jelölhetnek.

Kép

Dr. Horváth Tanka Enikő

„Azt hittem vége az életemnek” – emlékszik vissza Dr. Horváth-Tanka Enikő arra a pillanatra, amikor szklerózis multiplexszel diagnosztizálták őt huszonkilenc évesen. Az akkor ügyvédként dolgozó anyuka a kezdeti sokkhatás után megfogadta, nem hagyja, hogy a központi idegrendszert érintő betegség legyőzze őt, és a jogászi karrierjét jógára cserélte. Azóta több oktató képzést is elvégzett, kidolgozta az Autoimmun Jóga elnevezésű komplex Mozgásrendszer & Életmódprogramot, stúdiót nyitott, könyvet írt és tudja, hogy minden okkal történt vele. „Ha nem jön a diagnózis, most is az ügyvédi irodában ülök boldogtalanul, aktákat tologatva, motiválatlanul és rettegek a holnapoktól. Pusztán azért, mert abban a téves elképzelésben éltem, hogy ezzel boldoggá teszek másokat.”

Kép

Galamb Alex

Csodálatos ajándékot kapott a huszonötödik születésnapjára Galamb Alex, hiszen a roma pék éppen ekkor tudta meg, hogy ő lett az év embere Borsodban a 2023 elején indított közönségszavazáson. A Sütni Jó Alapítvány alapítója ugyanis elhatározta, példát mutat a mélyszegénységben élőknek, bebizonyítja, hogy hozzá hasonlóan másoknak is van esélyük a kitörésre. Alex főként hátrányos helyzetű gyermekeket mentorál, játszva tanítja őket, aktívan részt vesz a jövőképük formálásában és reméli, hogy a jövőben többen is a pékségében helyezkedhetnek majd el dolgozóként. A díját egyébként a roma közösségnek ajánlotta, és úgy gondolja, kitartással bárkiből példakép válhat.

Kép

Menyhárt Dávid

Az MRI vizsgálatok azt bizonyítják, hogy az agyunk empátiáért felelős része nem aktivizálódik, a hajléktalanokról készült fotók láttán – ezért sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy dehumanizáljuk őket. Menyhárt Dávid viszont felvette a harcot az előítéletekkel és a TikTokon csatornáján lehetőséget ad a fedél nélkül élőknek arra, hogy elmesélhessék a történetüket. Dávid azt mondja, sokszor a legnagyobb segítség az, ha nem nézzük le ezeket az embereket, tisztelettel fordulunk feléjük, és meghallgatjuk, min mentek keresztül. Reméli, korosztálytól függetlenül példát mutathat másoknak és büszke arra, máris milyen sokat tanulhatott azoktól, akikkel megismerkedhetett az utcákon. Misssziójával mostanra hatalmas közösséget épített, csak a TikTokon 175 ezren követik.

Kép

Ismerd meg a többi kategória jelöltjeit is és szavazz arra, akinek te adnád 2023-ban a #KÉPESVAGYOK díjat - ITT!

Videók

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Promóciók

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője!

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

Megújulással és bővítéssel zárja az évet a Dr. Rose Magánkórház

Kép
Stílus

10 trükk a stylistoktól, melyekkel optikailag hosszíthatod lábadat: nem csak a magassarkú megoldás!

A legtöbb nő hosszú, karcsú, formás lábakra vágyik, hiszen ez nemcsak vonzó megjelenést kölcsönöz viselőjének, hanem roppant előnyös is. Azonban nem mindenkit áldott meg a sors kecses, hosszú lábbakkal, ám van egy szuper hírünk azoknak, akik ezzel a problémával küzdenek. Ugyanis az alábbiakban olyan tanácsokat hoztunk, melyek által sokkal hosszabbnak fog tűnni a lábad. Hidd el, megéri megfogadni!

Kép
Sztárok

A hollywoodi csillogás tényleg mulandó?! Avagy 10+1 színész, aki szomorúan kevés időt töltött az A-listás sztárok sorában

A színészek között sajnos szép számmal akadnak olyanok is, akiknek diadalmenete egy ponton halk véget ért.

Kép
Életmód

A csillagjegyed elárulja: Erre kellene sokkal jobban odafigyelned az egészséged (és persze az alakod) miatt

Az életmód-horoszkóp elárulja, mire kellene sokkal jobban figyelned az egészséged és az alakod miatt!

Kép
Életmód

Otthonodban is megtalálható néhány ebből a kifejezetten veszélyes anyagból: jobb, ha vigyázol velük!

Sokszor hallhatjuk, hogy a háztartási vegyszereket tartsuk távol a gyerekektől, pedig akár a felnőttek számára is életveszélyesek lehetnek. Erős, szúró szagú, maró anyagok, amelyek nagyobb dózisban és rosszul alkalmazva rosszullétet, súlyosabb esetben akár halált is okozhatnak. Tisztában vagy vele, hogy milyen veszélyeket rejt az otthonod? Megmutatjuk!

Kép
Sztárok

5 egykori gyereksztár, akikre ma már rá sem ismernél: elképesztő változáson ment át Sabrina, a tiniboszorkány!

Emlékszel a My Girl cuki, szemüveges kislányára? És az megvan, hogy Sabrina, a tiniboszorkány már 47 éves?

Kép
Szépség

Fogfehérítés kókuszolajjal - valóban működik?

Most annak jártunk utána, hogy a kókuszolaj számos pozitív élettani hatása mellett vajon a fogakkal is csodát tesz?! Íme a kókuszolajos fogfehérítés valódi hatása!