Fél szemére megvakult, amikor bántalmazó exe savval öntötte le, ma a világ egyik leghíresebb motivációs trénere - Katie Piper inspriáló története

Fél szemére megvakult, amikor bántalmazó exe savval öntötte le, ma a világ egyik leghíresebb motivációs trénere - Katie Piper inspriáló története
Forrás: Getty Images

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Katie Piper nem mindennapi, tragikus, mégis megható történetéből bárki erőt meríthet!

A most 39 éves Katie Pipert mindig nagyon érdekelte a szépség-, és divatipar, ezért az érettségi után kozmetikusnak tanult, majd kivételes szépségének köszönhetően modell lett belőle. A tehetséges fiatal nő feltűnt a TV-seknek is, így műsorvezetővé képezték, így lett szülőhazájának, az Egyesült Királyságnak egyik híressége.
2008-ban, mindössze 25 évesen a neten ismerkedett meg Daniel Lynch harcművésszel, aki Piper fanatikus rajongója volt. A nő erről mit sem sejtett, randira ment a férfival és összejöttek.

Katie Pipert savval öntötte le a volt barátja

Katie Piper mindössze két hete volt Lynch barátnője, amikor elutaztak egy hotelbe, ahol a férfi megerőszakolta, borotvapengével fenyegette, majd a karját össze is vagdosta. Nyolc órányi kínzás után a férfi visszavitte őt a lakásába, Katie ezután elment a kórházba, de sem az orvosoknak, sem a rendőröknek nem merte elmondani, hogyan sérült meg, annyira félt.
Daniel Lynch az eset után rimánkodott Katie bocsánatáért, a nő azonban nem vette fel a telefont és nem válaszolt az üzeneteire. A férfinak két nappal az első támadás után valahogyan sikerült elérnie, hogy Katie Piper elinduljon egy közeli internetkávézóba. Közben szólt egy „barátjának”, Stefan Sylvestre-nek, hogy hol várja a nőt, akit aztán kénsavval öntött arcon. A szörnyűséges támadást rögzítették a térfigyelő kamerák, a bíróság mindkét férfit életfogytiglanra ítélte, ami alól 16, illetve 6 év után mentesülhettek. Sylvestre-t 2018-ban szabadon engedték.

Katie Piper arcát a kénsav szétégette, a bal szemére pedig megvakult. Olyan gyorsan kórházba szállították, ahogy csak tudták, ahol 12 napra mesterséges kómába helyezték, bőrátültetésen esett át. A hírességre ezután még több mint 250 helyreállító műtét várt, hogy meggyógyulhasson. Ami még ennél is rosszabb, ezekre a kisműtétekre már élete végéig szüksége lesz időnként a súlyosan sérült bőr miatt.

„Ilyesmire senki sincs felkészülve. Olyan volt, mintha az életem teljesen felfordult volna egyetlen másodperc alatt. Nagyon sok minden történik emberekkel, de ami velem történt, annak maradandó nyoma van. Ennek ellenére azt mondom, mindannyian szenvedünk el traumákat. A trauma az élet része, de nem kell, hogy egy életre szóló ítélet legyen belőle” – mondta Katie egy interjúban pár évvel ezelőtt.
Katie Piper sokat szenvedett a támadás után, de nemcsak a sebek miatt, hanem az emberi reakciók miatt is. Sérülései miatt évekig maszkot kellett viselnie, vörös volt a bőre, kopasz a feje. Sokan azt gondolták, fertőzőbeteg, ezért kidobták a boltokból, kiabáltak vele az utcán. Ekkor döntötte el, alapítványt hoz létre, hogy művelje, érzékenyítse a társadalmat. Katie ma már a világ egyik leghíresebb szerzője, műsorvezetője, aki motivációs előadásokat tart világszerte. Boldog házasságban él és van két kislánya, a múltat örökre maga mögött hagyta, mindenki számára példakép lehet.

Te ismered őket? A történelem 12 leginspirálóbb nője, akiről sajnos nem beszélünk eleget

Galéria / 12 kép

A történelem 12 leginspirálóbb nője

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

8 klasszikus és időtlen nyári alapdarab, amiben már most elkezdhetsz gondolkodni

Ezek a nyári alapdarabok akár egymással, akár külön-külön is megállják a helyüket a megjelenésedben.

Kép
Életmód

A 10 legjobb vendégsztár a harmincéves Jóbarátokból

Egyik kedvenc sorozatunk, amit máig bármikor szívesen újranézünk. De a főhősökön kívül is voltak benne kiváló alakítások.

Kép
Életmód

Hollywood abortuszra kényszerítette a színésznőket! Avagy a múlt legdurvább botrányai a filmiparban!

Rengeteg titkot rejt a filmipar. Hollywood tele van szörnyű botrányokkal, és ez régen sem volt másképp, sőt! Mutatjuk a legdurvábbakat!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.