Hihetetlen, de igaz! Ezért gondolta Kate Winslet azt, hogy végül kirúgják őt a Holiday című film szereplőgárdájából

Hihetetlen, de igaz! Ezért gondolta Kate Winslet azt, hogy végül kirúgják őt a Holiday című film szereplőgárdájából
Forrás: UIP-Duna Film
Facebook
Twitter
Pinterest

Ma már elképzelni sem tudnánk mást Iris Simpkins szerepében, ám voltak olyan pillanatok, amikor Kate Winslet még egészen másként gondolta.

Szinte hihetetlen, hogy a Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black és Jude Law főszereplésével készült Holiday című alkotást bizony 16 éve indult el hódító útjára. Az édesen megírt történet pedig olyan szintű sikereket könyvelhetett el az elmúlt években, hogy talán nem meglepő az sem, hogy a film a mai napig kiemelt helyet kap minden karácsonyi filmválogatásban.

A filmet rendező, és nem mellesleg a forgatókönyvet is jegyző Nancy Meyers egy interjúban elárulta, hogy a kezdettől fogva tudta, hogy Cameron Diaznál keresve sem találhatna jobb színésznőt a kaliforniai lány, azaz Amanda szerepére, és hasonlóképpen gondolkodott Iris karakteréről is, akit konkrétan Kate Winsletre gondolva írt meg.

De akkor miért hitte Kate azt, hogy végül lecserélik majd egy másik színésznőre?

A brit színésznő nevét akkoriban már nagyon jól ismerte a szakma, és bár számos alkotásban volt lehetősége bizonyítani tehetségét, a szerepei azonban leginkább hasonló műfajokban mozogtak, így valahol teljesen érhető, hogy Holiday formájában érkezett új lehetőség benne is nem várt izgalmakat okozott.

Azelőtt soha nem szerepeltem romantikus vígjátékban vagy olyan filmben, ami ebbe a kategóriába esett volna. Annyira izgatott voltam, hogy valami újat csinálhatok, és ideges voltam amiatt, hogy most úgymond lehetek vicces is?!

- mesélte a színésznő.

Kate a félelmeit Jude Law-val is megosztotta, akivel nagyon sokszor beszélt telefonon még a közös munka megkezdése előtt, és voltak pillanatok, amikor mind a ketten kicsit elbizonytalanodtak abban, hogy képesek-e megugrani ezt a lehetőséget, és elég viccesek lesznek-e majd a rájuk szabott karakterek bőrében, miközben persze tartottak attól is, hogy végül kirúgják őket és egy újabb casting során találnak majd rá a tökéletes színészekre.

Szerencsére végül nem így lett! Katenek sikerült megmutatnia azt, hogy hihetetlen tehetsége a romkomok világában is működik, és ma már minden bizonnyal boldogan gondol vissza azokra az időkre, amikor rábólintott minden idők egyik legnépszerűbb karácsonyi filmjének - konkrétan rá írt - szerepére.

gif

És ezt láttad már?

Galéria / 11 kép

10 dolog, amiben a Holiday ma már teljesen más lenne

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.