Kasmír: minél vastagabb és nehezebb, annál drágább

Kasmír: minél vastagabb és nehezebb, annál drágább
Forrás: Weheartit

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Minden amit tudni kell erről a finom anyagról! Hogy tudod megkülönböztetni a drágát az olcsótól, hogyan ápold és még ehhez hasonló okosságok.

gif

Teszteld a nívót!

Néhány tipp, hogy könnyen megkülönböztesd a minőséget a silány, túlárazott daraboktól.

NÉZD MEG A CÍMKÉT
Keresd a „100% cashmere”, vagy „all cashmere” feliratot, ha tiszta kasmírra vágysz. Ha mégis a keverék mellett döntesz – akár pénzügyi megfontolásból, akár mert kevésbé meleg darabot szeretnél –, válassz természetes, például selyemmel vagy merinógyapjúval kevert anyagot. Ekkor is ügyelj azonban arra, hogy legalább 70% kasmírt tartalmazzon a kiválasztott darab.

MÉRD LE
Alapszabály, hogy minél vastagabb és nehezebb egy ruhadarab, annál drágább, már csak azért is, mert elkészítéséhez több anyagra van szükség. De ne zárkózz el a könnyebb pulóverektől sem, hisz ezeknek ősszel, tavasszal, de akár még nyáron is feltétlenül ott a helyük a ruhatáradban. Vásárláskor mindenképp vedd alapul ezt az információt, főleg ha egy borsosabb árú pulóverre vetettél szemet. És ne felejtsd el megnézni a címkét, hisz könnyen lehet, hogy egy nehezebb anyaggal, például gyapjúval keverték a kasmírt, és így máris kevesebbet ér a súlyos pulóver.

DÖRZSÖLD MEG
A legjobb kasmír a lehető legvékonyabb, leghosszabb és így legpuhább szőrből készül. Épp ezért ha fontos neked a minőség, keresd a selymes, szinte plüsstapintású pulóvert. De vigyázz, hogy azért ne legyen túl puha, mert ez többszöri feldolgozásra utal, és emiatt könnyebben foszlik az anyag. Sajnos nem létezik tökéletes módszer a bolyhosodási hajlam kiszűrésére, így ez leginkább a viselés során derül ki. Ám mindenképp javasolt körkörös mozdulatokkal megdörzsölni az anyagot: ha már ekkor csomósodni kezd, valószínűleg nem jó minőségű darabot tartasz a kezedben.

FORDÍTSD KI

Végül, de nem utolsósorban tanulmányozd a ruha vagy pulóver kötésmintáját. Minél szorosabb a kötés, annál valószínűbb, hogy a darab az idő múlásával is megtartja eredeti formáját. Menj biztosra: nyújtsd meg széltében és figyeld meg, hogy mennyire ugrik vissza az anyag.

A tervezők között Stella McCartney az egyik legaktívabb állatvédő: sem bőrt, sem szőrmét nem használ egyetlen kollekciójában sem. Ezenkívül a környezetvédelemre is kiemelt figyelmet fordít. A cég például csakis megújított kasmírt használ, melyet újrahasznosított olasz fonalból nyer, így csökkentve ökológiai lábnyomát, de megtartva a legmagasabb luxust.
Stella McCartney, 495 euró, mytheresa.com

Kép

Kezelési útmutató: Mint az életben oly sok minden, a kötött ruha is meghálálja, ha
törődnek vele.

MOSÁS A kasmírt kizárólag kézzel szabad mosni. A kifordított ruhadarabot áztasd 10 percre kímélő mosószerrel kevert langyos vízbe. A szakértők és a szerkesztőség is a Perwoll Wool & Silk-re esküszik (1249 Ft, perwoll.hu). Majd óvatosan öblítsd ki és törölközőbe tekerve itasd fel a fölösleges vizet a szálakból. Fektetve, levegőn szárítsd meg.

TÁROLÁS Sohasem akasztva, hanem hajtogatva tárold kötött ruháidat, így nem fognak kinyúlni. Ha nem akarod, hogy kedvenc pulóvereden lyukak éktelenkedjenek, helyezz melléjük cédrust vagy levendulát tartalmazó párnákat, golyókat.

BOLYHTALANÍTÁS Kímélő ruhakefével könnyedén eltávolíthatod a használattal járó szöszöket és bolyhokat. Pengét használni azonban tilos, mert azok elvágják a szálakat és csak tovább bolyhosodik az anyag.

JAVÍTÁS Ne dobd el kedvenc ruhadarabodat csak azért, mert kilyukadt. Vidd el a tisztítóba vagy egy varrodába, ahol pár ezer forintért egyszerűen megjavítják.

Ha szereted a luxus darabokat mindenképp nézd meg, mik azok a dizájner táskák, amik soha nem mennek ki a divatból.

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 7 izgalmas magyar zenész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő zenei alakot!

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.