Julia Dietze: "Alfred Hitchcock stílusa lenyűgöz"

Julia Dietze: "Alfred Hitchcock stílusa lenyűgöz"

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Facebook
Twitter
Pinterest

Az október 10-én a hazai mozikba kerülő Iron Sky című film női főszereplőjével, a Berlinben élő, elbűvölő szépségű Julia Dietze színésznővel beszélgettünk a miskolci Jameson CineFest Filmfesztiválon.


A film 2018-ban játszódik. Már a felütés is lebilincselő: egy amerikai űrhajó leszáll a Holdon, s a személyzet legnagyobb meglepetésére egy náci várost talál a sötét oldalon. Az invázióra készülő „holdiak”, akik az 1945-ben odamenekült nácik leszármazottai úgy döntenek: itt az idő, hogy elfoglalják a Földet.

Milyen volt együtt dolgozni a film rendezőjével, Timo Vuorensolával?
Kifejezetten érdekes és intenzív munka folyt az Iron Sky forgatásán. A finn rendező, Timo szenvedélyes ember, akinek nagyon letisztult elképzelései voltak arról, hogy mit akar utóbb a vásznon viszontlátni. Az általam alakított Renátáról is pontosan tudta, hogy milyennek szeretné őt. Többször hangsúlyozta, hogy hatalmas felelősséget tett rám. Állandóan azt hajtogatta, hogy „Julie, az embereknek bele kell szeretniük a figurádba!” Timo úgy rendezett, hogy egyrészt kézen fogott és vezetett. Nagyon jó volt ráhagyatkozni, maximálisan megbíztam benne. Ugyanakkor rengeteg szabadságot is adott nekem. Szereti a bolondságomat, és azt „kicsiklandozta” belőlem a forgatás alatt. Mindig azt mondta: „Julie, én téged is akarlak látni Renátában!”.
Kép


Mennyire tudott azonosulni a főhősnővel?
Renáta eleinte egy nagyon naiv és ártatlan fiatal nő, akinek az agyát tökéletesen átmosták náci ideológiával. Másodgenerációs, aki már a Holdon nőtt föl, soha nem látott napsütést, soha nem járt a Földön, egy férfiak dominálta katonai bázison él. Ugyanakkor őszintén hisz a tiszta emberi értékekben és azokért tiszta szívvel harcol. Mikor New Yorkba érkezik, az ő kis világa darabjaira hullik, ám ekkor úgy dönt, hogy ragaszkodik a saját hitéhez s végül a nácik ellen fordul. Mikor a szerepemre készültem, Teréz anya gondolatait olvasgattam, illetve Martin Luther King beszédeit néztem, hallgattam, ami nekem személy szerint is nagyon sokat adott ugyanakkor rengeteget segített a karakter felépítésében. Nekem kifejezetten könnyű volt azonosulni Renátával, ugyanis hippi szülők gyermekeként szabad szellemben nevelkedtem, a családomnak mindig is fontos volt a lelkiismeretesség, a humánum. Azt gondolom, az embernek mindig törekednie kell a jóra. Az életem során megtanultam, hogy kiálljak azokért az értékekért, amelyekben hiszek. A filmben olyan nőt alakítok, aki a végén Harcossá válik. Ez az erő bennem is megvan.
Kép


Van olyan stílusikon, akinek valaha követte a stílusát?
Igen! Talán meglepő lesz a válaszom, de Alfred Hitchcock az. Imádom, ahogy a nőket öltözteti a filmjeiben! Audrey Hepburnt is a példaképemnek tartom: tetszik az a méltóság és jóság, ami belőle áradt. Cate Blanchett-ben és Meryl Streepben pedig nagyon tisztelem, hogy mernek „csúnyák” is lenni. A film noiros frizurák és sminkek is közel állnak hozzám. A régi glamúr és a rock’n roll keveréke az én stílusom!
Olvassa, olvasta valaha az InStyle német kiadását?
Igen-igen, sőt tavaly egy fotózásom is volt velük.
Kép


Melyik az a szépségtipp, amit megosztana a magyar olvasókkal?
Először is, ne dohányozzanak, bár én még olykor-olykor rágyújtok. Fontos, hogy egy nő eleget aludjon, sok vizet igyon és a húgaimnak is mindig azt mondom, hogy soha ne feküdjenek le úgy aludni, hogy előtte nem mossák le az arcukról a sminket. A szép lábakért fontos, hogy sokat táncoljon az ember, s emellett a Collistar termékeit is nagyon ajánlom!
Európa vagy Hollywood?
Mindkettő! :)
Mi az, amit mindig megtesz a vörös szőnyeges vonulások előtt?
Sosem felejtem el az első bemutatómat, amikor két óráig a fürdőszobában ültem, és rettegtem, hogy mindjárt ki kell mennem és majd fotózni fognak. Az segített végül, hogy „félretettem” magamat, belebújtam a szerepem „bőrébe”, és az erőt adott nekem. Emellett persze bepúderezem kicsit az arcom és megnézem, nehogy rúzsos legyen a fogam. Egy nőnél az a legfontosabb, hogy méltósággal viselje magát! Minden nőt megszépít, ha tiszteli önmagát! Nagyon sok nő attól szenved, hogy nincs önbizalma s „összehúzza”, lekicsinyli önmagát.
Kép


Kedvenc divattervezője?
Giorgio Armani – sokat is dolgozom vele és több ruháját is viseltem már, például Cannes-ban is a vörös szőnyegen. Ezen kívül a Chanelt is imádom, és van egy titkos tippem is a magyar nők számára: Frida Weyer, egy fiatal berlini tervező, egyszerűen imádom!
Van olyan magyar filmrendező, akivel szívesen dolgozna együtt?
Filmrendező most hirtelen nem jut eszembe, de a legjobb sminkes és maszkmester, akivel valaha dolgoztam, magyar, Korpás György. Egy horrorfilmben napi négy órás kemény munkával tökéletes zombit csinált belőlem. :)
Kivel terveztetne ruhát magának?
A Stop Staringgel. Többször is dolgoztam már velük, például az első amerikai filmemben is - melyben Danny Trejóval együtt játszottam s melyet Robert Rodriguez rendezett– ők készítették a jelmezeket.

Videók

Promóciók

Bioderma Atoderm: Egy évtizede tartó gondoskodás a száraz és ekcémás bőrnek

Életmód

A szakértők szerint ennyi pénzt kellett volna megtakarítanod 30 éves korodig: Neked összejött ez az összeg?

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Az amerikai sportmárka, a Gant bemutatja új férfi illatát - Lepd meg vele kedvesed!

Promóciók

A Holt-tengerből a fürdőszoba polcaira

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Kép
Szépség
Kép
Stílus
Kép
Sztárok

Ő volt Patrick Swayze gyönyörű felesége: 67 évesen így néz ki Lisa Niemi Swayze

Patrick Swayze és Lisa 33 évig élt boldog házasságban!

Kép
Sztárok

Nem minden a szájfeltöltés! 7 híres nő, aki vékony ajkakkal is meghódította a világot

Minden korszaknak megvan a maga szépségideálja, így természetesen a mostaninak is. Ez pedig nem más, mint a homokóra alkat, nagyobb fenék, dús mellek és vastag ajkak. Ezek a hírességek azonban kicsit sem dőltek be a tömeg nyomásának.

Kép
Sztárok

Nem, Noah Schnapp a cionizmus nem szexi! Zúdulnak a negatív kommentek a Stranger Things sztárjának videója miatt

A Stranger Things fiatal sztárja pár napja egy videót osztott meg Instagramon, amiben barátaival nevetgél egy étteremben, miközben „A cionizmus szexi” feliratú matricákkal pózolnak. Nem ő az egyetlen olyan LMBTQ+ sztár, aki büszkén támogatja Izrael jelenlegi katonai akcióját: sokan teszik ezt, azzal érvelve, hogy a palesztinok, a többi arab emberhez hasonlóan homofóbok és transzfóbok.

Kép
Életmód

Meghökkentő jogszabályok a nagyvilágból, amin sokan csak nevetnek! Tilos például pirosat hordani nyilvánosan ebben az országban

A jogszabályok több okból is fontosak: általánosságban elmondható, hogy az általános normák felállítása miatt, másodsorban pedig az emberek cselekedeteinek szabályozása végett szükségesek.