Judy Garland és Liza Minnelli életének különleges titka: Anya és lánya is meleg férfihez ment feleségül

Judy Garland és Liza Minnelli életének különleges titka: Anya és lánya is meleg férfihez ment feleségül
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Ilyen amikor a történelem ismétli önmagát...

Lesther Anthony Minnelli 1903. február 28-án, Chicagoban látta meg a napvilágot egy francia és olasz felmenőkkel büszkélkedő család ötödik gyermekeként. A színpad szeretetét egész korán magába szívta szülei vándorszínházában, így sorsa és életútja hamar megpecsételődött. Az érettségi után nevét Vincente Minellire változtatta, és kezdetben fényképészként, kirakatrendezőként és jelmeztervezőként dolgozott, majd 30 éves kora körül egyre több Broadway darab rendezését bíztak rá. Idővel a Metro-Goldwyn-Mayer stúdió is szemet vetett tehetségére, és 1940-ben Los Angelesbe szerződtette.

Kép
forrás: GettyImages

Az 1944-es Találkozunk St. Louis-ban című filmje forgatásán ismerkedett meg és szeretett bele az akkor már világhírű Judy Garlandba. Egy évvel később, 1945-ben a 23 éves színésznő és a 42 éves rendező összeházasodtak és 1946. március 12-én megszületett első és egyetlen közös gyermekük, Liza Minelli. A pár kapcsolata szakmai szempontból is gyümölcsöző volt, egészen 1948-ig, amikor is A kalóz forgatásakor valami végleg megváltozott. Judy Garland a munka során idegösszeomlást kapott, és bár idővel kiengedték a kórházból, démonjaival már egyre nehezebben tudott megküzdeni. 1951-ben a házasságuk véget ért, és bár Vincente Minelli New York-i élete során még nyíltan vállalva szerette a férfiakat, Los Angelesben már titkolta valódi szexuális irányultságát, és talán éppen ezért nősült még meg háromszor! Életében soha nem derült ki, hogy valójában a saját neméhez vonzódott, egy sikeres és díjakkal elismert karrier után, 1986. július 25-én halt meg Alzheimer-kórban.

Kép
forrás: GettyImages

Vincente Minnelli és Judy Garland házasságából született Liza Minnelli is nagyon hasonló utat járt be, mint édesanyja. Liza, 17 évesen már a Broadwayn játszott, és anyukája mutatta be neki Peter Allent, akit még 1964-ben a The Allen Brothers zenei duó tagjaként ismert meg. A barátságból és a kölcsönös szimpátiából szerelem lett és Liza 1967-ben, 21 évesen hozzáment a zenészhez, majd a legnagyobb nyugalomban élte a szerelmesek boldog életét. Később, egy 1996-os interjúban elárulta el, hogy nem is sejtette, hogy első férje meleg, pedig a környezetükben mindenki tudott róla, csak ő nem, így hideg zuhanyként érte, amikor Allen egyik nap hazaérve szembesítette a fájó igazsággal.

Kép
forrás: GettyImages

Házasságuk viszonylag gyorsan csődöt mondott és 1969-ben különváltak egymástól, ám papíron egészen 1974-ig férj és feleség voltak. Allen később bejelentette, hogy meleg, és össze is költözött Gregory Connell modellel, kapcsolatuk pedig a férfi 1985-ös haláláig tartott. Az Oscar-díjas zeneszerző szerelme halála után 7 évvel, 1992-ben szintúgy AIDS-ben halt meg. Néhány évvel később egy életrajzi musical készítettek róla The Boy from Oz címmel, amiért 2004-ben Hugh Jackmant Tony-díjjal jutalmazták.

És ha már filmek, akkor következzen 4 francia film, ami újra és újra bebizonyítják, hogy a szerelem az szerelem!

Galéria / 4 kép

Ezek a francia filmek bebizonyítják: a szerelem az szerelem

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!