Bőrápolás terhesség alatt – erre nagyon figyelj!

Bőrápolás terhesség alatt – erre nagyon figyelj!
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

A terhesség kilenc hónapja tele van szépséggel és örömmel, de a hormonális változások nyomot hagyhatnak a bőrünkön, ha nem figyelünk oda. Most elmondjuk, melyek azok a hatóanyagok, amiket jobb kiiktatni bőrápolási rutinunkból a várandósság alatt.

Május 13-16. között újra Joy-napok, most érdemes lecsapni a szezon újdonságaira, ezreket spórolhatsz. Kattints, és nézd meg a teljes kuponlistát!

A terhesség kilenc hónapja tele van szépséggel és örömmel, de a hormonális változások nyomot hagyhatnak a bőrünkön, ha nem figyelünk oda. Sokfélék vagyunk. Egyes kismamák bőre frissebb, feszesebb és ragyogóbb lesz, mint korábban valaha, míg mások pigmentfoltoktól, zsírosodó bőrtől, gyulladt pattanásoktól vagy korábban soha nem tapasztalt bőrszárazságtól szenvednek. A terhességi csíkok pedig külön fejezetet érdemelnek.

Kép

Egy azonban mindenkire igaz, fokozott figyelmet érdemel a bőrünk a várandósság alatt. Ha még nem tetted meg, válts biokozmetikumokra, vagy legalábbis törekedj arra, hogy a bőrápoló készítményeid minél nagyobb arányban természetes alapanyagokból készüljenek.

AZ ORVOSI KUTATÁSOK BEBIZONYÍTOTTÁK, HOGY A PIPERETERMÉKEK ÖSSZETEVŐI KÖZÖTT IS GYAKRAN ELŐFORDULÓ VEGYI ANYAGOK MOLEKULÁI BEJUTHATNAK A MÉHLEPÉNYBE IS.


Hatóanyagok, amiket iktass ki rutinodból a terhesség alatt

Megoszlanak a vélemények, de az Amerikai Szülészorvosok és Nőgyógyászok Kollégiumának állásfoglalása szerint a retinol, a retinal, a Hydroxypinacolone Retinoate (HPR) és minden retinoid (A-vitamin származék) azon hatóanyagok, amelyeket jobb kiiktatni a bőrápolási rutinunkból a terhesség hónapjai alatt, akárcsak az egyébként nagyon hatásos pigmentfolt-halványító hatóanyagot, az arbutint, ami az Európai Unióban csak vényköteles termékekben érhető el.

Ezen szempontokat figyelembe véve mai válogatásunkban a várandósság alatt is biztonságosan alkalmazható kozmetikumok és piperetermékek közül merítünk, amelyeket 10-50-70% kedvezménnyel szerezhetsz be a közelgő Joy-Napok alatt.

Ismerd meg DRHAZI arcra és testre is kiválóan alkalmazható olajmentes modern fizikai fényvédő krémét, mely 100%-ban természetes és teljes hatóanyagkozmetikum - vagyis az összes összetevője védi, ápolja és regenerálja a bőrt. A benne lévő mikronizált - de nem nano - ásványi anyagok visszaverik a nap UV sugarait, így kiválóan védik a bőrt az UVA és UVB sugaraktól. Anti-age hatású és kiválóan alkalmazható pigmentfoltok kivédésére.

A Kiehl's tisztító maszkja látványosan csökkenti a pórusokat. Az amazóniai fehér agyag gyengéden magába szívja a szennyeződéseket és méreganyagokat, anélkül hogy eltömítené a pórusokat, a zabpehely és Aloe Vera pedig nyugtatja a bőrt. Egyik nagy kedvencünk!

A kozmetikusként induló szépség- és aromaterapeuta, a Panarom Aromaterapeuta Intézet vezetője, Feller Adrienne a DNS-ében hordozza a gyógyítás képességét. Bátran használhatod immunrendszer-támogató illóolajcsomagját.

Kedvenced lesz az AHAVA testolajpermete, amely a bőr egészséges működését segítő vitaminok és ásványok kombinációja. A benne található stresszoldó mandarin és cédrus puhává és sugárzóan széppé varázsolja a bőrt, míg a Dunaliella algakivonat lassítja az öregedési folyamatokat. Gyorsan felszívódik, zsíros érzés nélkül. Bőrgyógyászatilag tesztelt. Tartósítószer-mentes.

Az Ameli kozmetikum 99%-ban vegán termékek, nem tartalmaznak állati eredetű összetevőt, kivéve a viaszt. A legnagyobb precizitással és gondossággal válogatják össze növényi alapanyagaikat, amelyeket a Kárpátokból szereznek be, minden kozmetikum alapja 100%-os virágvíz, amelyet különleges virágpréselő kanna segítségével nyernek ki a virágszirmokból.

Fedezd fel a HelloBody természetes olajok felhasználásával készült, vegán - állatokon nem tesztelt PEG, szilikon, parabén, mikroműanyag-mentes termékeit, köztük ezt a gyengéd hajpakolást, amely varázsütésre életre kelti a hajat! A kókusz-, avokádó és édesmandula-olaj mélyen táplálja, lággyá és ragyogóvá teszi a száraz, töredezett és fakó hajat.

Nézzétek csak a 10 legszexibb állapotos híresség listáját!

Galéria / 10 kép

A legszexibb várandós celebek listája – a férfiak szerint

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.