Tudásmegosztás az üzleti élet generációi között: Még lehet jelentkezni a Jövő Menedzsere Mentor Programra

Tudásmegosztás az üzleti élet generációi között: Még lehet jelentkezni a Jövő Menedzsere Mentor Programra
Forrás: Menedzserszövetség

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A legfontosabb tudás, amit kaphatunk: a tapasztalat. A Menedzserszövetség Mentor Programjában pedig neves mentorok tapasztalatából fejlesztheti magát az, aki jobb vezető kíván lenni.

Alberti Petra, a JOY és InStyle magazinok főszerkesztője, valamint a #vegyélhazait mozgalom és márka alapítója osztja meg tapasztalatait a Menedzserszövetség Jövő Menedzsere 2.0 Mentor Programjáról, melyben mentora Pánczél Andrea, a White Paper Consulting Kft. ügyvezető igazgatója volt.

A mentorom szakmailag és emberileg is példakép számomra

„Úgy gondolom, hogy az egyik legértékesebb tudás, amit kaphatunk, a tapasztalat. A Jövő Menedzsere Mentor Program épp erre az alapvetésre épül: karrierutakról, döntéshelyzetekről, karrierváltásról, vállalkozásalapításról, sőt tárgyalófelekkel, beosztottakkal való tapasztalatokról is sok megszívlelendő vagy éppen kerülendő történetet hallgathat meg a mentorált. Bíztam benne, hogy mentorom külső szemmel tud segíteni a kompetenciáim fejlesztésében, a fókuszaim tisztázásában, hogy szakmailag még többet hozhassak ki magamból. Nagyjából erre számítottam a Mentor Program kapcsán. Amikor viszont elkezdődött a program, és először találkoztam a mentorommal, Pánczél Andreával, rögtön tudtam, hogy tőle nem csak szakmailag, de emberileg is sokat tanulhatok. Újságíróként számomra lenyűgöző a karrierút, amit bejárt, televíziós újságíróként a tévéképernyőtől egészen a saját cégig, amelyben azzal a témával foglalkozhat, ami a legközelebb áll az érdeklődéséhez. Az első találkozónkkor átbeszéltük, mik a kitűzött céljaim a Mentor Programmal. Elmondtam, hogy szeretnék minél több vezetői kompetenciát, kvalitást elsajátítani, hogy magabiztos, előremutató vezetőként tudjam irányítani, fejleszteni a csapatomat, hogy szeretnék többet tanulni arról, hogyan lehet a jó ötletekből stratégiai és üzleti gondolkodásmóddal tovább haladni, illetve a szakmámban fontos personal branding is érekel. Ezek alapján kezdtük felépíteni a beszélgetéseket a találkozóink alatt. Andrea őszinte érdeklődést mutatott a munkám és projektjeim iránt, és minden kérdéskörben remek tippeket, tanácsokat adott. A saját szakmai szegmensem sajátosságaira is jó rálátása volt a mentoromnak, illetve arra is időt szántunk, hogy átbeszéljük a női vezetői lét aspektusait, hogy milyen plusz elvárásoknak kell megfelelni egy nőnek a tárgyalóasztalnál és a főnöki székben, hogyan lehet összeegyeztetni a karriert a gyerekvállalással, a barátságot a főnök-beosztott viszonnyal – a kérdésekre jó, hogy egy független külső megfigyelőtől kaphattam választ, a saját tapasztalatai alapján. Úgy gondolom, a Mentor Program remek kapcsolatépítési lehetőséget is teremt mind a mentorált, mind a mentor számára. Például a mi esetünkben a Mentor Program hetei során kötött jó ismeretségünk, támogató kapcsolatunk a program lejárta után is folytatódik, hiszen azóta is figyelemmel kísérjük egymás szakmai útját és mérföldköveit, és segítjük egymást, ha tudjuk. A Menedzserszövetség Jövő Menedzsere rendezvényén pedig a többi szaktekintélynek számító mentort is volt lehetőség személyesen megismerni, valamint a mentorált társak között is akadt olyan, akivel kialakult a szakmai diskurzus – sőt azóta már van olyan, akit épp az itt szerzett ismertség miatt már munkatársamnak tudhatok, és kiváló munkaerőnek bizonyul.”

Jelentkezz november 30-ig!


A Menedzserszövetség, rendkívül sikeres első két mentor programját követően, 2020. októberétől folytatja kezdeményezését Jövő Menedzsere 3.0 Mentor Program néven. 2019 tavaszán, mikor a program koncepciója kidolgozásra került, három fő elv mentén határozta meg a Szövetség elnöksége és ügyvezetése a programmal kapcsolatos céljait: értékteremtés a következő menedzser generáció számára, szinergia alapú tudásmegosztás az üzleti élet generációi között, és a legfontosabb, szerepvállalás a jövő menedzsereinek képzésében.

ITT TUDSZ JELENTKEZNI!

Kíváncsi vagy még további beszámolókra? Akkor olvasd el Buday Kollárik Tímea (a Menedzserek Országos Szövetségének ügyvezetője) és mentoráltja Seres Nikolett (a Telenor Magyarország belső kommunikációs vezetője) interjúját a programról!

Kép

A Jövő Menedzsere 2.0 Mentor Programban ismertétek meg egymást. Mik voltak az első találkozás utáni benyomásaitok? Könnyen megtaláltátok a közös hangot?

Niki: Igen, nagyon könnyen. Timi közvetlensége sokat segített. Ráadásul egy remek hangulatú kávézót javasolt első találkozási helyszínnek, ami szintén jól tükrözte az ő közvetlen, barátságos és rugalmas hozzáállását. Rögtön az első alkalommal a bizalmába fogadott és elindult egy mély és őszinte beszélgetés mindkettőnk részéről. Ez az egyik faktor, amitől igazán értékes és hasznos tud lenni egy mentor-mentee kapcsolat. Ha nyitottak vagyunk arra, hogy a felszíni tünetek mellett, a valódi okokat is feltárjuk az élethelyzeteinkben, akkor ezeken az életszerű helyzeteken igazán jól lehet közösen dolgozni egy mentorral. Én ezt Timi mentalitásának köszönhetően megkaptam. A jelentkezés része volt, hogy a mentee-k megjelölhették, mely mentorokkal dolgoznának szívesen. Amikor olvastam Timi bemutatkozó anyagát, ő volt az egyik preferált mentorjelöltem. Nagyon örültem, amikor megkaptam az értesítést, hogy ő lesz a mentorom. Már az első alkalommal nagyon tetszett a szemlélete és a megközelítése, mert felajánlotta, hogy a program hivatalos 6 alkalmán túl, legyen egy 0. találkozónk, ahol csak kötetlenül ismerkedünk, ahol mindketten tudunk egy kicsit mesélni magunkról és megtalálni a kapcsolódási pontokat. Emlékszem, hogy az első alkalommal már végig jegyzeteket készített a telefonján, és pár napra rá egy ütemezett tervet kaptam, hogy milyen tematika szerint fogunk haladni és az egyes találkozókor milyen témákat fogunk feldolgozni. Ülésről-ülésre olyan feladatokat kaptam, melyek segítettek körvonalazni és keretezni a témákat, amiken dolgoztunk. Ráadásul a 6 alkalom lejárta után még plusz alkalmakra is találkoztunk. Az elfoglaltságai mellett külön időt szánt rám, ami különösen jólesett.

Timi: Nagyon szerencsés helyzetben voltam, mert Niki személyében egy olyan mentoráltat kaptam, akivel nagyon könnyű volt már az első találkozón megtalálni a közös hangot. Szerettem volna a program megkezdése előtt egy találkozót, hogy megismerjük picit jobban egymást, átlássam, miben tudok neki segíteni. Ehhez fontos volt megismernem Őt magát, a munkáját és az élethelyzetét is. Niki nagyon nyitott volt és sok mindenben emlékeztetett a 10-15 évvel ezelőtti önmagamra. Bár én soha nem dolgoztam multi környezetben, a Menedzserszövetség ügyvezetése mellett nagyon fiatal koromtól a saját vállalkozásaimat építettem, de azonnal átjött a hasonlatosság a munkához való hozzáállásunkban, perfekcionizmusunkban, és abban, hogy mindkettőnket egy elemi vágy hajt, hogy valami jót alkossunk és másokért is tegyünk, ne csak magunkért. Korosztályában nagyon kevés olyan lányt ismerek, aki ennyire szeret dolgozni, folyamatosan fejlődni szeretne, és szorgalmával, eszével és tehetségével érte el sikereit. Nagyon tetszik Nikiben, hogy Ő türelmesen lépked azon az ominózus ranglétrán, amin a fiatalok szeretnek több fokot átugrani vagy akár le is dönteni. Tudja hol tart, nem hisz többet magáról, sőt inkább az önbizalmát kell fejlesztenie. Hamar kiderült, hogy az életszemléletünk és az értékrendünk is azonos, én mindig vártam a következő találkozót.

Ha ki kellene emelnetek egy pillanatot, ami a legemlékezetesebb volt az együtt töltött alkalmak során, mi lenne az?

Niki: Számomra az a pillanat, amikor Timi szinte már a 0. találkozón elmondta, hogy már most tervez nagyvállalatnál dolgozó vezetőt is bevonni a támogatási folyamatomba. Pontosan tudta, hogy miben tud nekem majd segíteni, és melyek azok a területek, amiben el fogja mondani a meglátásait, de a kapcsolatrendszerén keresztül egy-egy meghatározó, hiteles és számomra role model-t jelentő vezetőt is szeretne behívni egy-egy találkozóra. Ő közvetetten nagyon jól belelát egy multi működésébe, de mivel munkavállalóként soha nem dolgozott nagyvállalatnál, ezért a belső kérdésekben szerette volna, ha közvetlen segítséget kapok. Ezzel a nyitottsággal nagyon sokat nőtt a szememben, mert nem akart olyan dologban teljeskörű iránymutatást adni, amiben szerinte mások pontosabb képet tudnak adni nekem. Sokat kaptam ezektől a beszélgetésektől is.

Timi: Számomra az a találkozó, talán az ismerkedésünket követő alkalom volt, amikor Niki teljesen megnyílt. Véleményem szerint akkor tud egy mentor igazából jó tanácsokat és útmutatást adni, ha a mentee élethelyzetét, saját maga által felismert fejlesztendő területeit is ismeri. Mindenkinek más az útja, nincsenek sablonok. Fontos volt számomra az a pillanat, mert sokkal jobban átláttam, hogy Nikinek mire van szüksége, miben tudom én támogatni és milyen területekről kellene más vezetőket bevonnom a programba, akik tudják Niki önbizalmát erősíteni, illetve utat tudnak mutatni azokon a területeken, amelyekre nekem nincs akkora rálátásom.

Kapitány István sokszor kiemeli nyilatkozataiban, hogy a mentorok talán még többet tanulnak a mentor program alatt, mint a mentoráltak. Nálatok hogyan alakult a mentor-mentee kapcsolat? Milyen területeket és témákat érintettetek?

Niki: Az elején Timi nagy fókuszt helyezett arra, hogy beazonosítsuk az erősségeimet és a fejlesztendő területeket. Ez adta a közös munkánk alapját. Ennek kapcsán folyamatosan visszajelzést is kaptam tőle. Végigbeszéltük az előttem álló karrierlépcsőket és a lehetséges szcenáriók kielemzésére egy-egy ülést szántunk. Így kerültek képbe a Timi által javasolt és behívott „vendégmentorok”. Több oldalról is megerősítést kaptam abban, hogy elsőként a magabiztosságomat kell fejlesztenem, mely megadja majd azt a bátorságot, amellyel ki tudom jelölni azt a karriercélt, amiben a jövőben ki tudok teljesedni.

Timi: Istvánnak, mint sok minden másban, ebben is igaza van. Ezúton is meg szeretném köszönni, mind Istvánnak az elmúlt fél éves közös munkát, mind Szirmák Botondnak, a Menedzserszövetség korábbi elnökének a közös négy éves együttműködést. Mindkettejüktől nagyon sokat tanultam én is, 5 évvel ezelőtt nem biztos, hogy jó szívvel mertem volna vállalni a mentor szerepkört. Így talán nekik köszönhetően is megélhettem első mentor-mentee kapcsolatomat, amihez nem is kaphattam volna ideálisabb mentee-t. A programon keresztül én is jobban megismertem magam, újra megéltem Niki mellett a 10-15 évvel ezelőtti dilemmáimat és ez rávezetett, hogy jó irányban van az életem és így könnyebben tudtam én is Nikinek utat mutatni. Az együtt gondolkodásból egy fantasztikus közös program is született, egy virtuális párbeszédsorozat, amit most novemberben a Menedzserszövetség digitális felületein 4 részben láthattak élőben az érdeklődők „Covid Extra, avagy hogyan tudunk felkészülten menedzselni, csapatokat vezetni a bizonytalanságban” címmel, Niki moderálásával. Nagyon büszke vagyok a közös programra és Nikire is.

Hogyan jellemeznétek a kettőtök között kialakult kapcsolatot?

Niki: Hamar rájöttünk, hogy bár nagyon különböző szakmai pályamodellünk van, mégis sok közös jellemvonás köt össze minket. Timi és én is nagyon igényesek vagyunk a munkánkra, mindent megteszünk a jó minőségű és magas szintű szolgáltatás érdekében és hogy megbízható munkát tegyünk le az asztalra. Mindketten szeretjük kézben tartani a dolgokat. Igyekszünk minden hibát kiküszöbölni, minden létező szcenárióra felkészülni és a legtökéletesebb élményt nyújtani az ügyfeleinknek. Tele vagyunk ötletekkel, folyton azon agyalunk, hogy egy-egy területen mit lehetne még fejleszteni, kitalálni. Emiatt nagyon közvetlen és bizalmi kapcsolat alakult ki közöttünk. Én is minden fronton meg tudtam nyílni, ami szerintem a valódi fejlődés szempontjából kiemelten fontos. Timi nagyon gyorsan megértette a működésemet, erősségeimet, gyengeségeimet és ambícióimat is. A találkozóinkat is pontosan úgy építette fel, hogy a témákban és önfejlesztésben, tudatosításban is egymásra épüljenek.

Timi: Ha nem gond, erre most röviden válaszolok, mert fent már kifejtettem hosszabban. Szerintem kimondhatom, hogy egy bizalmi kapcsolat alakult ki köztünk, biztos vagyok benne, hogy Niki tudja, a jövőben is bármikor hívhat, ha kérdése van vagy megerősítésre lenne szüksége egy döntésével kapcsolatban.

A mentor program lezárása után sok esetben a jövőben is tartja egymással a kapcsolatot a mentor-mentee páros. Nem titok, hogy Ti közös projektet is indítottatok. Milyen céllal hívtátok életre a Covid Extra interjúsorozatot?

Niki: Mi pont a COVID első hullámának elején kezdtük el a mentorfolyamatot. Tekintve, hogy Timinek az egyik fő tevékenysége a rendezvényszervezés, a COVID által kiemelten érintett terület volt, és én is napi szinten dolgoztam azon, hogyan tudunk egy ilyen helyzetben a munkavállalóinknak valamiféle biztonságot adni, így sokat beszélgettünk arról, hogy társadalmi szinten mivel tudják a szervezetek és a vállalatok is támogatni egymást. Ahogy lement az első hullám, már tudni lehetett, hogy jönni fog a második. Mivel egy olyan helyzettel álltunk szembe, ami mindenki számára teljesen ismeretlen volt eddig, ezért egyetértettünk abban is, hogy a legjobban az információ- és a tudásmegosztással tudjuk segíteni egymást. Az egyik találkozónkon épp arról meséltem neki, hogy több helyre is meghívtak előadást tartani, vagy kerekasztal stílusban nyilatkozni a témában, és akkor az egyik közös beszélgetésünkön így vetette fel Timi a COVID Extra ötletét, hiszen akkor már futott a B menü, és a Menedzserszövetség más, hasonló témákat feldolgozó beszélgetései is. Tekintve, hogy a mentorprogram során az egyik meghatározott fejlesztési célom a saját brand-em építése lett: nyitni a világ a felé, kapcsolatokat építeni, konferenciákra járni és előadni, kerestük, hogy a járványhelyzet miatt milyen alternatív lehetőségeim vannak. Nagyon hálás vagyok Timinek, mert rengeteget tanultam általa és óriási esély volt ez a networkingre.

Timi: Nagyon örülök, hogy ezt a programot Nikivel közösen dolgozhattuk ki és ezáltal a gyakorlatban is megismertem Niki maximalizmusa mellett a profizmusát is. Nagyon jó volt vele együtt dolgozni, nagy segítséget jelentett nemcsak a program moderálásában, hanem a programok tematikájának kidolgozásában, a szövegírásban, kérdések összeállításában is. Jól esett, hogy mindenben kikérte és meghallgatta a véleményemet, megfogadta tanácsaimat. Minden műsor után vonalban maradtunk még, építő jelleggel kielemeztük a hibákat és mindig közösen készültünk a következő programra. Azt gondolom, egy nagyon sikeres program záró műsorának lehetnek tanúi a Menedzserszövetség digitális felületeinek követői november 26-án, csütörtökön 17:00 órától, amiben most többek között én is Niki beszélgetőpartnere leszek, nemcsak a háttérből egyengetem Niki és a program útját, sikerét.

A jövőben mire számítotok, hosszú távon is megmaradhat a szakmai és személyes kapcsolat?

Niki: Magunkat ismerve nem kérdés, hogy meg fog maradni mind a szakmai és a személyes kapcsolat. Egyrészt nagyon hálás vagyok Timinek, hogy networkingben egy magasabb szintre tudott engem segíteni. Nagyon hasonló személyiségek vagyunk. Timi folyton ötletel, kifogyhatatlan energiával keresi és látja meg a lehetőségeket az új dolgokra, a jó programokra, én pedig nagyon lelkes és motivált tudok lenni, szeretek csapatban dolgozni és katalizátorként elősegíteni a folyamatokat.

Timi: Biztos vagyok benne! Szeretném tudni, hogy Niki élete hogy alakul, amikről beszélgettünk hogyan tudja beépíteni a munkájába és az életébe. Figyelni fogom a karrierútját, Niki egy nagyon tehetséges lány, kívánom, hogy mindent elérjen amire vágyik, mert megérdemli! Őszinte kíváncsisággal várom, hogy 12 év múlva, amikor Ő annyi idős lesz, mint én, én pedig már közel 60 éves leszek, ha leülünk beszélgetni, hogy fogunk visszaemlékezni erre a programra és hogyan alakul addigra mindkettőnk élete.

Ha kedvet kaptál, nézd meg a mentorok nívós listáját, és jelentkezz!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott a tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 7 izgalmas magyar zenész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő zenei alakot!