Jodie Fosternek közel 35 év kellett ahhoz, hogy végre felvállalja: a nőket szereti!

Jodie Fosternek közel 35 év kellett ahhoz, hogy végre felvállalja: a nőket szereti!
Forrás: Getty Images

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

Jodie Foster soha nem szeretett a magánéletéről beszélni, ám nem titkolja, a saját neméhez vonzódik.

Az igazán tehetséges és híres művészek, Hollywood legnagyobb sztárjai többnyire úgy tekintenek az őket övező hatalmas érdeklődésre, mint komoly teherre. Természetesen nem lehet könnyű, ha az embert mindenhová lesifotósok és fanatikus rajongók követik, így teljesen érthető, hogy sokan közülük térfigyelőkamerákkal, biztonságiőrökkel és testőrökkel igyekeznek megvédeni az otthonukat és magánéletüket.
Az immár 60 éves, legendás színésznő-rendező, Jodi Foster is egy közülük, az elmúlt évtizedekben mindent megtett annak érdekében, hogy a munkássága, és ne a magányügyei miatt figyeljenek rá, ne ezek miatt kerüljön a címlapokra. Egy ponton azonban úgy döntött, mégis felfed magával kapcsolatban valami egészen fontosat, remélve, ezzel talán példát mutathat másoknak.

Jodie Foster az arckifejezésével „buktatta le” magát

1979-ben, amikor Jodie Foster csupán 17 éves volt, egy interjú alkalmával megkérdezték tőle, milyen pasikat talál vonzónak. A fiatal színésznő ekkor különös arcot vágott, némaságba burkolózott, ezt a (hatás)szünetet azóta internet-szerte „a meleg hallgatásnak” nevezik.

A világsztár mindössze 5 éves kislány volt, amikor elkezdett a kamerák előtt szerepelni, így folyamatosan küzdött azzal, hogyan rejtegesse magánéletét. Első Oscar-jelölését akkor gyűjtötte be, amikor eljátszott egy gyermek-prostituáltat a Taxisorfőr című filmben, majd két aranyszobrocskát is hazavitt A bárányok hallgatnakért.
Először 1991-ben röppent fel a „pletyka”, mely szerint Jodie a saját neméhez vonzódik, akkoriban nagyon csúnya, előítéletes cikkek íródtak róla, amelyekre nem volt hajlandó reagálni. A színésznő két évvel később, 1993-ban jött össze a producer Cydney Bernarddal, akivel 2008-ig együtt voltak, ám kapcsolatukat csupán 2007-ben vallotta meg a világnak. Jodie Foster annak ellenére sem beszélt, hogy van két közös fiuk, Charlie és Kit. A gyerekek születésének körülményeiről a sztár soha nem árult el semmit, nem tudni, hogyan jöttek a világra, ki az apjuk. Annyi biztos csak, hogy ő a biológiai anyukájuk, ő maga volt várandós velük.
Jodie Foster végül éppen tíz éve, 2013-ban döntött úgy, hogy előbújik és teljesen egyértelműen felvállalja, leszbikus, vagyis a saját neméhez vonzódik, amire büszke. A színésznő ekkoriban egyedülálló volt, ás ezzel kapcsolatosan viccelődött a Golden Globe-on, majd rátért a lényegre: „Komolyan mondom, remélem nem vártatok tőlem egy nagy coming out-os beszédet ma este, mert én már réges-régen, még az ősidőkben előbújtam, amikor fiatal, törékeny lányként elmondtam a szüleimnek, barátaimnak, munkatársaimnak, ki vagyok valójában. Tettem mindezt büszkén, bárhová is sodorta az élet” – mondta beszédében Jodie Foster, aki az elmúlt évtizedben a melegközösség amerikai királynőjévé vált.

Galéria / 7 kép

7 ismert leszbikus nő, aki egykor férfit szeretett

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.