„Nem lehetnék itt ma, ha vártam volna a vizsgálatokkal” - interjú a My Wish Style blog alapítójával, Nicky-vel

„Nem lehetnék itt ma, ha vártam volna a vizsgálatokkal” - interjú a My Wish Style blog alapítójával, Nicky-vel
Forrás: @nickymywishstyle

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Októberben rózsaszínbe borult a világ, hiszen a mellrák elleni hónapban a szűrővizsgálatok fontosságára és a megelőzésére szeretnék felhívni a figyelmet az olyan aktivisták, mint például a My Wish Style blog alapítója, illetve a @nickymywishstyle Instagram oldal tulajdonosa Nicky is, akit két évvel ezelőtt diagnosztizáltak emlődaganattal. Ám a mellrák elleni küzdelemről nem csak októberben fontos beszélni, hanem az év minden napján, épp ezért most a szűrővizsgálatok fontosságáról, a betegségéről és a felépüléséről beszélgettünk vele.

„A bőröndöm mindig indulásra készen áll” – olvasható a nemzetközi szinten ismert olasz üzletasszony, Nicky oldalán, aki a My Wish Style elnevezésű fashion és lifestyle blog szerzője. Az évek során olyan magazinokban bukkant fel, mint a portugál, az olasz, a japán vagy az orosz VOGUE, a The New York Times Fashion, illetve a The Guardian, és együttműködött már az ASUS-szal, a Desiguallal és a Four Seasons Hotels and Resortsszal is. Ám hiába a szárnyaló karrier, 2020 októberében váratlanul eltűnt a közösségi oldaláról és csak 2021 szeptemberében tért vissza oda. Ekkor bevallotta a távollétének okát: 2020 őszén „háromszorosan negatív” mellrákkal diagnosztizálták őt és azonnal meg kellett kezdenie a kezeléseket. Ezt klinikailag agresszívebb viselkedésűnek tartják a többi emlődaganatnál és az esetek 15 százalékában érinti a betegeket. Az akkor 42 éves Nicky közel 12 hónap alatt átesett 16 ciklus kemoterápián, egy 9 órás műtéten, elvesztette a haját és eltávolíttatta a melleit, mégis mára erősebbnek érzi magát, mint valaha és elhatározta, elmeséli a történetét, hátha a tapasztalatai másoknak is erőt adnak a mellrák elleni küzdelemben.

Kép
forrás: @nickymywishstyle

Halogatni tilos!

„Természetemnél fogva optimista vagyok, minden helyzetben megtalálom a jó szemszöget”– vallja az Olaszország és Magyarország között ingázó Nicky. Bár ezúttal csak a virtuális térben tudunk beszélgetni, a pozitivitása és az életszeretete a videóhíváson keresztül is sugárzik.

„Nem lehetnék itt ma, ha vártam volna a vizsgálatokkal” – mondja nekem, ezzel is hangsúlyozva a szűrővizsgálatok fontosságát.

„A nők hajlamosak arra, hogy azt gondolják, "majd holnap" foglalkoznak a problémáikkal. Fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy a megelőzés valóban életet menthet. Ha csak egy nőnek is segíthetek, már nyertem. Amint csomót észlelünk a mellünkben, rossz a közérzetünk, azonnal keressük fel az orvosunkat, ne halogassuk azt.”

Együtt könnyebb

Nicky nem titkolja, amikor diagnosztizálták őt, úgy érezte, mintha egy olyan háborúban állna, amit nem látott előre és fogalma sem volt, mit tegyen – nem hitte, hogy valaha is szembe kell néznie ilyesmivel. A kemoterápia közben úgy látta, képtelen lenne másokat is támogatni a harcukban, ezért a közösségi oldalát is deaktiválta. Miután azonban túlesett a legnehezebb hónapokon, elhatározta, hogy megosztja, min ment keresztül.

„El sem tudod képzelni, hányan írnak nekem nap mint nap, hogy megismerhessék a sztorimat, tanácsokat kérjenek” – avat be. „Én is ezt tettem. Olyan nők után kutattam, akik hozzám hasonló szituációban vannak.”

Nicky azt is kiemeli, egyáltalán nem mindegy, ki vesz minket körül ebben az időszakban.

„Ha pesszimisták állnak melletted, az megnehezítheti a küzdelmedet. Nem szabad szégyellned, ha pszichológus támogatására van szükséged.”

Kép
forrás: @nickymywishstyle

A megoldás a lényeg

Nicky szerint az is sokat számít, ha az ember olyanokkal találkozik, akik, ha csak néhány pillanatra is, de elterelik a figyelmét az állapotáról.

„A menedzseri munkám segített ebben. A kemoterápiát követően néhány órára bementem az irodába és olyan ügyfelekkel beszéltem, akiknek nem volt tudomása a kórtörténetemről. Olyan volt ez, mintha szabadságra mentem volna. Nem rákos személyként gondoltam rám, nem faggattak róla.”

Nicky mottója máig az, hogy az élet szép, nem tekint magára áldozatként.

„Amikor a rák kopogtatott az ajtómon, nem azon tűnődtem, vajon miért engem talált meg, elfogadtam, hogy így van és a megoldást kerestem. Mindig arra fókuszálok. A pozitív hozzáállás segít legyőzni a rákot.”

A nőiség örök

Az orvosától egyébként azt is megtudta, számtalan nő fél a kemoterápiától, mert nem akarják elveszíteni a hajukat.

„Amikor kiderült, hogy bele kell vágnom a kezelésbe, tudtam, hogy velem is ez történik majd, ezért hétről hétre egyre rövidebbre vágtam a tincseimet. Nem akartam a hajszálaimat látni a padlón nap mint nap, inkább magam szabadultam meg tőlük” – jelenti ki. „Én sem ismertem rá a tükörképemre, ám nem a hajam miatt. Az majd visszanő. A masztektómiától féltem, de amiatt, hogy vajon el tudják-e távolítani a daganatot.”

Nicky abban hisz, a nőiségünk nem a hajunk vagy a mellünk meglététől függ, ő cseppet sem érzi magát kevésbé annak.

Holnap is felkel a Nap…

Sőt, ő maga például erősebb lett és életmódot is váltott azóta.

„Jóval több zöldséget fogyasztok és kevesebb cukrot. Immár rendszeresen sportolok, amit korábban nem tettem, pedig rengeteg betegséget megelőzhetünk általa, a rákot is. A vizsgálatok persze emellett is szükségesek. Évente egyszer kell részt vennünk rajtuk, ez semmiség. Megóvhatják a jövőnket” – üzeni Nicky mindenkinek, aki a holnapra mindig egy új esélyként tekint és eszében sincs a múlton rágódni.

„Segít, ha arra gondolok, hogy amikor reggelente felkelek, lehetőségeket kapok, akkor is, ha az élet nem mindig egyszerű” – zárja az interjút, aztán hozzáteszi, ha legközelebb Budapesten jár a munkája miatt, reméli, személyesen is találkozhatunk. Én pedig aligha találhatnék nála inspirálóbb kávépartnert.

Olvasnál még a témában?

Galéria / 8 kép

Sztárok, akik nyíltan beszéltek a mellrák elleni küzdelemről

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!

Kép
Életmód

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.