„Nem lehetnék itt ma, ha vártam volna a vizsgálatokkal” - interjú a My Wish Style blog alapítójával, Nicky-vel

„Nem lehetnék itt ma, ha vártam volna a vizsgálatokkal” - interjú a My Wish Style blog alapítójával, Nicky-vel
Forrás: @nickymywishstyle
Facebook
Twitter
Pinterest

Októberben rózsaszínbe borult a világ, hiszen a mellrák elleni hónapban a szűrővizsgálatok fontosságára és a megelőzésére szeretnék felhívni a figyelmet az olyan aktivisták, mint például a My Wish Style blog alapítója, illetve a @nickymywishstyle Instagram oldal tulajdonosa Nicky is, akit két évvel ezelőtt diagnosztizáltak emlődaganattal. Ám a mellrák elleni küzdelemről nem csak októberben fontos beszélni, hanem az év minden napján, épp ezért most a szűrővizsgálatok fontosságáról, a betegségéről és a felépüléséről beszélgettünk vele.

„A bőröndöm mindig indulásra készen áll” – olvasható a nemzetközi szinten ismert olasz üzletasszony, Nicky oldalán, aki a My Wish Style elnevezésű fashion és lifestyle blog szerzője. Az évek során olyan magazinokban bukkant fel, mint a portugál, az olasz, a japán vagy az orosz VOGUE, a The New York Times Fashion, illetve a The Guardian, és együttműködött már az ASUS-szal, a Desiguallal és a Four Seasons Hotels and Resortsszal is. Ám hiába a szárnyaló karrier, 2020 októberében váratlanul eltűnt a közösségi oldaláról és csak 2021 szeptemberében tért vissza oda. Ekkor bevallotta a távollétének okát: 2020 őszén „háromszorosan negatív” mellrákkal diagnosztizálták őt és azonnal meg kellett kezdenie a kezeléseket. Ezt klinikailag agresszívebb viselkedésűnek tartják a többi emlődaganatnál és az esetek 15 százalékában érinti a betegeket. Az akkor 42 éves Nicky közel 12 hónap alatt átesett 16 ciklus kemoterápián, egy 9 órás műtéten, elvesztette a haját és eltávolíttatta a melleit, mégis mára erősebbnek érzi magát, mint valaha és elhatározta, elmeséli a történetét, hátha a tapasztalatai másoknak is erőt adnak a mellrák elleni küzdelemben.

Kép
forrás: @nickymywishstyle

Halogatni tilos!

„Természetemnél fogva optimista vagyok, minden helyzetben megtalálom a jó szemszöget”– vallja az Olaszország és Magyarország között ingázó Nicky. Bár ezúttal csak a virtuális térben tudunk beszélgetni, a pozitivitása és az életszeretete a videóhíváson keresztül is sugárzik.

„Nem lehetnék itt ma, ha vártam volna a vizsgálatokkal” – mondja nekem, ezzel is hangsúlyozva a szűrővizsgálatok fontosságát.

„A nők hajlamosak arra, hogy azt gondolják, "majd holnap" foglalkoznak a problémáikkal. Fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy a megelőzés valóban életet menthet. Ha csak egy nőnek is segíthetek, már nyertem. Amint csomót észlelünk a mellünkben, rossz a közérzetünk, azonnal keressük fel az orvosunkat, ne halogassuk azt.”

Együtt könnyebb

Nicky nem titkolja, amikor diagnosztizálták őt, úgy érezte, mintha egy olyan háborúban állna, amit nem látott előre és fogalma sem volt, mit tegyen – nem hitte, hogy valaha is szembe kell néznie ilyesmivel. A kemoterápia közben úgy látta, képtelen lenne másokat is támogatni a harcukban, ezért a közösségi oldalát is deaktiválta. Miután azonban túlesett a legnehezebb hónapokon, elhatározta, hogy megosztja, min ment keresztül.

„El sem tudod képzelni, hányan írnak nekem nap mint nap, hogy megismerhessék a sztorimat, tanácsokat kérjenek” – avat be. „Én is ezt tettem. Olyan nők után kutattam, akik hozzám hasonló szituációban vannak.”

Nicky azt is kiemeli, egyáltalán nem mindegy, ki vesz minket körül ebben az időszakban.

„Ha pesszimisták állnak melletted, az megnehezítheti a küzdelmedet. Nem szabad szégyellned, ha pszichológus támogatására van szükséged.”

Kép
forrás: @nickymywishstyle

A megoldás a lényeg

Nicky szerint az is sokat számít, ha az ember olyanokkal találkozik, akik, ha csak néhány pillanatra is, de elterelik a figyelmét az állapotáról.

„A menedzseri munkám segített ebben. A kemoterápiát követően néhány órára bementem az irodába és olyan ügyfelekkel beszéltem, akiknek nem volt tudomása a kórtörténetemről. Olyan volt ez, mintha szabadságra mentem volna. Nem rákos személyként gondoltam rám, nem faggattak róla.”

Nicky mottója máig az, hogy az élet szép, nem tekint magára áldozatként.

„Amikor a rák kopogtatott az ajtómon, nem azon tűnődtem, vajon miért engem talált meg, elfogadtam, hogy így van és a megoldást kerestem. Mindig arra fókuszálok. A pozitív hozzáállás segít legyőzni a rákot.”

A nőiség örök

Az orvosától egyébként azt is megtudta, számtalan nő fél a kemoterápiától, mert nem akarják elveszíteni a hajukat.

„Amikor kiderült, hogy bele kell vágnom a kezelésbe, tudtam, hogy velem is ez történik majd, ezért hétről hétre egyre rövidebbre vágtam a tincseimet. Nem akartam a hajszálaimat látni a padlón nap mint nap, inkább magam szabadultam meg tőlük” – jelenti ki. „Én sem ismertem rá a tükörképemre, ám nem a hajam miatt. Az majd visszanő. A masztektómiától féltem, de amiatt, hogy vajon el tudják-e távolítani a daganatot.”

Nicky abban hisz, a nőiségünk nem a hajunk vagy a mellünk meglététől függ, ő cseppet sem érzi magát kevésbé annak.

Holnap is felkel a Nap…

Sőt, ő maga például erősebb lett és életmódot is váltott azóta.

„Jóval több zöldséget fogyasztok és kevesebb cukrot. Immár rendszeresen sportolok, amit korábban nem tettem, pedig rengeteg betegséget megelőzhetünk általa, a rákot is. A vizsgálatok persze emellett is szükségesek. Évente egyszer kell részt vennünk rajtuk, ez semmiség. Megóvhatják a jövőnket” – üzeni Nicky mindenkinek, aki a holnapra mindig egy új esélyként tekint és eszében sincs a múlton rágódni.

„Segít, ha arra gondolok, hogy amikor reggelente felkelek, lehetőségeket kapok, akkor is, ha az élet nem mindig egyszerű” – zárja az interjút, aztán hozzáteszi, ha legközelebb Budapesten jár a munkája miatt, reméli, személyesen is találkozhatunk. Én pedig aligha találhatnék nála inspirálóbb kávépartnert.

Olvasnál még a témában?

Galéria / 9 kép

Sztárok, akik nyíltan beszéltek a mellrák elleni küzdelemről

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!