Szívbemarkoló! Ezért döntött úgy David Bowie felesége, hogy hűséges marad férjéhez a halála utána is

Szívbemarkoló! Ezért döntött úgy David Bowie felesége, hogy hűséges marad férjéhez a halála utána is
Forrás: Getty Images

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

David Bowie özvegye, Iman a mai napig kitart férje mellett.

A legendás énekes-dalszerző és színész immár hét éve nincs köztünk, David Bowie 2016-ban, 69 évesen súlyos betegség következtében hunyt el. Már kamaszként látszott, milyen elképesztően tehetséges, a ’60-as években első zenekarával esküvőkön és nagyobb összejöveteleken lépett fel, a közönség pedig imádta. A hetvenes évek eleje a „glam rock”, a vége a „plastic soul” jegyében zajlott, ekkor már világszerte milliók rajongtak érte.
David Bowie tekintete is egészen különleges volt egy szemprobléma miatt, melynek következtében a pupillái nem egyforma méretűek voltak. Mindez persze a nőket sem hagyta hidegen, számos csinos és belevaló hölggyel volt együtt, mint például első feleségével, Angie Bowie-val. Ám David Bowie élete igazán nagy szerelmét, a különleges szépségű és intelligens afrikai-amerikai modellt, Iman-t 1990-ben ismerte meg Los Angeles-ben. Az énekeslegenda 1992-ben vette feleségül őt, első és egyetlen gyermekük egy kislány, aki az Alexandria nevet kapta és 2000-ben jött a világra.

David Bowie özvegye, Iman a halála után is hűséges hozzá

David Bowie és Iman a világ egyik legkülönlegesebb házaspárja volt, a férj a 20. század egyik legkiválóbb énekese és dalszerzője, aki ezernyi más művészt inspirált évtizedeken keresztül, a feleség pedig egy olyan különleges nő, akinek a világ leghíresebb tervezői egyedi darabokat készítettek a kifutókra, és aki négy nyelven beszél. Nem csoda, hogy annyian figyelték őket a legnagyobb csodálattal és imádattal.

Első randevújuk története kimondottan aranyos, David Bowie ugyanis annyira zavarba jött Iman szépségétől, hogy meghívta egy teára, amit egyébként ő maga sosem ivott. Ezt persze csak később merte bevallani neki. A zenész már az első pillanatban szerelmes volt, érdekes módon azonban Imannak több hónap kellett, míg rájött, teljesen belezúgott Bowie-ba. Az özvegy sok korábbi interjúban elmondta, talán a kívülállóknak furcsa, de David Bowie a kapcsolatukban egyáltalán nem viselkedett rocksztárként, úgy udvarolt, mint egy igazi úriember. A lánykérésre például egy hajón elköltött vacsora után került sor Párizsban. Igazán romantikus, nem? Az esküvőnek már nem kerítettek ilyen nagy feneket, Iman nem igényelte, így Olaszországban, egy kisebb ceremónián mondták ki a boldogító igent. Kislányuk születése után egy időre visszavonultak, hogy „klasszikus” családi életet élhessenek, belejöjjenek a szülőségbe.
Iman férje elvesztése után gyászolt, ám a gyász letelte után sem akart más férfit az életébe. A mai napig úgy érzi David Bowie lelke ott van vele, mindennap az ő parfümjét viseli, beszél hozzá. Mikor megkérdezték tőle, elképzelhetőnek tartja-e, hogy egyszer még szerelmes lesz, a válasza egyértelműen nem volt: „Tényleg ő volt életem szerelme és alig várom, hogy egy napon újra találkozhassunk” – mondta egy interjúban.

Galéria / 7 kép

7 híresség, aki úgy döntött, hogy nem házasodik újra, és hűséges marad házastársa halála után is

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.