Ilyen belülről egy automataváltós tanfolyam

Ilyen belülről egy automataváltós tanfolyam
Forrás: Photo by Timothy Chan on Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

Vajon hogy néz ki belülről, résztvevőként a vezetői oktatás automataváltós autóban ülve? A LikeDrive autósiskola egyik oktatója pontosan ennek a folyamatát és jellegét ismertette nekünk.

A cikkből kiderül, hogy melyik metódus eredményezi a lehető leggyorsabb és kiszámíthatóbb fejlődést egy tanulónál. Továbbá a cikkben arról is lesz szó, hogy milyen szempontból támogatja a tanulás hatékonyságát egy automataváltós autó.

A kezdeti lépések és a félelmek leküzdése

Érthető, hogy az első vezetői óra vagy órák egy kicsit még a félelem, valamint az ismerkedés jegyében telnek. Egyszerűen szokni kell a környezetet, a vezetőülést, na és persze a rengeteg műszert és szerkezetet.

Ilyenkor egy oktató úgy tud leginkább segíteni, ha elmondja a tanulónak, mire összpontosítson. Elsőkörben ugyanis az úttartásra, valamint a közlekedési lámpákra célszerű fókuszálni. Amikor ez már készségszinten megy, akkor lehet kis léptékben növelni a terhelést.

A leginkább kifizetődő a lépésről lépésre történő tanulás

Ritkán működik az a metódus, hogy a vezetéssel épp csak ismerkedő tanulót egyből a mélyvízbe, mondjuk egy zsúfolt kereszteződésbe dobjuk. Ennél sokkal eredményesebb lépésről lépésre haladni, az első órákat pedig alacsony forgalmú utakon megtartani.

Így a tanuló nyugodt körülmények között szokhatja meg az autó kezelését. Természetesen lényegesen egyszerűbbé teszi magát a folyamatot, hogyha a váltásokkal nem kell folyton bajlódni. Egy automataváltós autón tehát gyorsabban jön a sikerélmény, hiszen a sebességváltó és a kuplung kezelésével nem kell törődni.

Ezáltal több figyelem marad a stabil úttartásra, a közlekedési táblákra, valamint a forgalomban közlekedő többi szereplőre.

A legjobb, amikor a tanítvány szíve szerint ki se nagyon szállna az automataváltós autóból

Az igazán jó oktató folyamatosan odafigyel a tanuló hangulatára, illetve lelkiállapotára. Észre kell ugyanis venni, hogyha a vezetéssel épp csak ismerkedő személy bizonytalanná válik, esetleg elfárad.

Természetesen egy oktató akkor örül a legjobban, hogyha óra végén a tanuló jól láthatóan nem is szívesen száll ki az autóból, annyira élvezte magát a vezetést. Ez egyértelmű jele a fejlődésnek, és a jogosítvány közelgő megszerzésének.

A tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy automataváltós autókkal sokkal gyakoribbnak számítanak ezek a pozitív visszajelzések. Ezeken az autókon ugyanis hamarabb jön a sikerélmény, mert kevesebb műszerrel kell menet közben törődni.

Ennek köszönhetően a vezetés egyre inkább kellemes és felszabadító élménnyé válik, amit az ember szíve szerint abba se szeretne hagyni. Egyértelműen kijelenthetjük tehát, hogy az automataváltós autók támogatják a vezetés élményének átélését.

Tovább olvasok
Kép
Életmód

Nézz az égre: itt a nyári hullócsillagzápor csúcsidőszaka

A hullócsillagzápor idén sem marad el: a következő három éjjel óránként akár száz hullócsillagot is láthatsz, ha kifekszel a nyári égbolt alá.

Kép
Sztárok

Jennifer Aniston karcsúságának a titka, amit azonnal ki akarsz próbálni

Jennifer Aniston 50 felett is fitt és energikus, amit nem a zsírégető csodabogyóknak köszönhet, hanem ennek a hétköznapisága miatt meglepő receptnek.

Kép
Vegyélhazait

#VegyélHazait: Schüssler Natur CosMEDics - Ásványi sókkal minden bőrproblémára, környezettudatosan

#Vegyélhazait videóinterjú-sorozatunk következő részében a Schüssler Natur CosMEDics magyar márkát ismerheted meg!

Kép
Stílus

Ismét divatba jön a napszemüveg, ami Diana hercegnő kedvence volt

Egy igazi stílusikon volt, és még manapság is simán elleshet tőle bárki néhány öltözködési tippet. Ezúttal kedvenc napszemüvege lett nagyon divatos.

Kép
Vegyélhazait

#Vegyélhazait: 10 kiegészítő, amit még jövő nyáron is imádni fogsz

Egy nőnek sosem lehet elég kiegészítője, már csak azért sem, mert minden szezonnak megvannak azok a külön kis kincsei, amiket muszáj beszereznünk, hiszen kár is lenne szépíteni: kihagyhatatlanok!

Kép
Sztárok

Eladó a magyar sztárépítész Bauhaus villája New Yorkban

Egyedülálló és ritka építészeti emlék modern glamúrral - Eladó Breuer Marcell egyik legszebb villája.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem