7 film, amiben vérengző állatokkal riogatnak, pedig többségük közel sem ilyen veszélyes

7 film, amiben vérengző állatokkal riogatnak, pedig többségük közel sem ilyen veszélyes
Forrás: Universal Pictures

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki gyerekkorában csak vonakodva mert bemenni a felsőgödi uszoda medencéjébe, mert szörnyen szorongott egy gyilkos víz alatti támadástól.

Bennem ezt a zsigeri félelmet Joe Dante piranhás horrorja aktiválta, mások inkább a cápáktól féltek, ezért a kislábujjukat sem mártották az Adriába, vagy a pilisi kirándulást hagyták ki, nehogy szembetalálkozzanak a rettenetes grizzly-vel.

A fenyegető természet a hetvenes években vált meghatározó témává a mozivásznon (bár a műfaj egyik klasszikusa, Hitchcock Madarakja korábbi, 1963-as keltezésű). Hét közismert, leginkább B-kategóriás filmmel szemléltetjük, hogyan próbálták a megátalkodott filmrendezők helyrehozhatatlanul tönkretenni egészséges (?) viszonyunkat a természettel.

Cápa

Spielberg 1975-ös filmje hatalmas kasszasiker volt, és remekül lehet rajta tanítani a fahrt-zoom kombinációt (amikor Roy Scheider felfogja, hogy valóban cápatámadás történik szigorúan ellenőrzött strandján), de generációk lelkét tépázta rommá, ráadásul démonizálta és általános közellenséggé tette szegény fehér cápát, akinél ritkábban kevés élőlény támad emberre. Utólag a rendező is elismerte, hogy hibát követett el, és bocsánatot kért az állatoktól, amiért filmje miatt megtizedelték az évmilliókig csendesen úszkáló és békén hagyott cápapopulációt.

Grizzly

A medvékkel mostanában tele vannak a hírek, úgyhogy biztos sokan előásták ezt az 1976-os, B-kategóriás horrorkedvencet, melyben az erdő rémkirálya, egy kószáló grizzly gyilkolászik kedvére a kirándulók között. Szegény grizzly legalább olyan démonizált mitikus alak lett, mint a nagy fehér cápa, pedig elvétve történik meg, hogy emberre támad, sőt, néhány éve azt kapta fel a média, hogy Kanadában egy hegyi kecske ölt nagymedvét – egyszerűen átszúrta a szarvával.

Részlet a Cápából
forrás: youtube.com
Részlet a Cápából

Galéria / 5 kép

5 film, amiben vérengző állatokkal riogatnak, pedig többségük közel sem ilyen veszélyes

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

A 10 legjobb vendégsztár a harmincéves Jóbarátokból

Egyik kedvenc sorozatunk, amit máig bármikor szívesen újranézünk. De a főhősökön kívül is voltak benne kiváló alakítások.

Kép
Életmód

Hollywood abortuszra kényszerítette a színésznőket! Avagy a múlt legdurvább botrányai a filmiparban!

Rengeteg titkot rejt a filmipar. Hollywood tele van szörnyű botrányokkal, és ez régen sem volt másképp, sőt! Mutatjuk a legdurvábbakat!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?