Nem jutunk szóhoz! Bennfentesek árulták el, hogyan teltek II. Erzsébet utolsó hetei

II. Erzsébet
Forrás: Serge Lemoine/Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Tegnap, azaz 2022. szeptember 8-án , 96 éves korában örökre lehunyta szemét II. Erzsébet angol királynő.

Erzsébet királynő halálhíre pillanatok alatt bejárta a világsajtót és szinte mindenki egy emberként gyászolja a világon. Az elmúlt hónapokban már egyre kevesebbszer mutatkozott a nyilvánosság előtt, és egészségi állapotáról is lehetett tudni, hogy folyamatosan romlik, ezért tudatosan döntött úgy, hogy visszavonul, hogy a családjával és jó barátaival töltse elsősorban az idejét. A királynő utolsó nyarát Balmoralban töltötte, amely természetesen Fülöp herceg miatt volt számára olyan fontos hely.

A királynő utolsó nyara az elmúlt évek egyik legboldogabb nyara volt, amelyet csak még boldogabbá tett a tény, hogy egy olyan helyen van, ami az ő és Fülöp közös emlékeivel van tele...

- írta Rebecca English író.

Egy forrás szerint a királynőnek semmilyen krónikus betegsége nem volt, de az utolsó heteiben sokat fogyott és nagy fájdalmai voltak a lábai miatt. Illetve az sem tett jót a hirtelen állapotromlásának, hogy az elmúlt 2 évben sok veszteség érte. Többek között férje halála, Meghan és Harry távozása, és az András herceg körüli vádak voltak azok az események, amelyek szomorúságot és fájdalmat okoztak neki.

Kép
forrás: gettyimages

Őfelsége mindig is diszkrét volt, de a saját szemünkkel láthattuk, hogy ez mekkora terhet rótt rá érzelmileg. Nagy szívfájdalmat okozott neki, és nem volt könnyű időszak.

Ettől függetlenül a királynő július végén megérkezett Balmoralba, ahol úgy tűnt, egyre jobban van a vidéki levegőnek köszönhetően. Csak maroknyi személyzete volt vele: Paul Whybrew és Barry, illetve Angela Kelly, aki őfelsége személyi asszisztense, tanácsadója és kurátora lett. Erzsébet és Fülöp itt voltak a legboldogabbak, ahol egy meglehetősen hétköznapi házaspár életét élvezhették.

Sokan természetesen arra is kíváncsiak, mi lesz most a trónnal. Az biztos, hogy Károly tölti be a királyi feladatokat, Kamilla pedig queen consortként lesz társa. Minden egyebet itt elolvashatsz:

De mindannyiunkat vigasztaljon a tudat, hogy II. Erzsébet királynő utolsó óráit családja körében töltötte, azon a helyen, ahol oly' sok boldog időt töltött szeretett férjével, a neki kedves Skót-felföldet nézve.

Ezt olvastad már?

Galéria / 11 kép

10 dolog, amit csak kevesen tudnak II. Erzsébet és Fülöp herceg házasságáról

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.