Előtte-utána: Így nézett ki Penélope Cruz, mikor még senki sem ismerte a nevét

Előtte-utána: Így nézett ki Penélope Cruz, mikor még senki sem ismerte a nevét
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Íme 10 olyan érdekesség a ma 47 éves Penélope Cruzról, amit lehet eddig te sem tudtál róla, és közben végigkövetheted átalakulását is!

Penélope Cruz Sánchez 1974. április 28-án látta meg a napvilágot Madridban, egy fodrásznő és egy autószerelő első gyermekeként. Hatéves korától 9 éven át a spanyol Nemzeti Konzervatóriumban balettet tanult. 15 évesen miután látta Pedro Almodóvar Kötözz meg és ölelj! című filmjét, a színészmesterség is felkeltette az érdeklődését és gondolta, hogy keres egy ügynököt magának, aki majd segít neki boldogulni a showbiznisz világágában. A határozott szépséget fiatal kora miatt háromszor is elküldte jövőbeni menedzsere, végül aztán mégis igent mondott a dologra és nem mellesleg a mai napig ő igazgatja a színésznő karrierjét.

1989-ben, 15 évesen megnyert egy tehetségkutatót, otthagyta a táncot és innentől fogva nem is volt kérdés, hogy a színészként képzeli el az életét. Eleinte tévéműsorokban, sorozatokban, videóklipekben tűnt fel, majd megkapta első főszerepét az 1992-es Sonka, sonka című filmben (egyébként ezen a forgatáson ismerte meg jelenlegi férjét, Javier Bardemet) és ugyanebben az évben feltűnt az Oscar-díjas Belle Époque-ban is. 20 évesen egy időre New Yorkba költözött, hogy elsajátítsa az angol nyelvet, törekvéseit pedig 1999-ben siker koronázta, ekkor kapta meg első kisebb szerepét egy amerikai filmben, a Hi-Lo Country-ban. Az alkotás bár nem volt egy kasszasiker, de arra tökéletesen megfelelt, hogy a tengerentúlon is felfigyeljenek a Penélope Cruz tehetségére. 2001-ben már Johnny Depp oldalán tündökölt a Betépve című filmben, amit aztán a Corelli kapitány mandolinja, a Vanília égbolt és a Vicky Cristina Barcelona követett. Miközben a spanyolnyelvű filmekben is remekelt, a Mindent anyámról, a Volver, a Megtört ölelések és a Mindenki tudja is zseniális alkotások, hogy csak pár példát említsünk.

Billy Crudup oldalán a Hi-Lo Country című filmben.
forrás: Budapest Film
Billy Crudup oldalán a Hi-Lo Country című filmben.

Penélope nemcsak szakmájában, hanem magánéletében is igencsak szerencsés, a kétezres évek elején a Vanília égbolt forgatásán jött össze Tom Cruise-zal és 3 évig alkottak egy párt. 2007-ben kezdett el randizni Javier Bardemmel és 2010 júliusában házasodtak össze a Bahamákon. Fiúk, Leo Encinas Cruz 2011 januárjában, míg lányuk, Luna Encinas Cruz 2013 júliusában született és azóta is a legnagyobb boldogságban élnek Madridban.

A sztárpár 2018-ban, a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén.
forrás: Getty Images
A sztárpár 2018-ban, a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén.

Még több érdekességért kattints tovább!

Galéria / 10 kép

Akkor és most: Penélope Cruz

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.