Boldog szülinapot, Monica Bellucci! - Így változott a színésznő stílusa az évek során

Boldog szülinapot, Monica Bellucci! - Így változott a színésznő stílusa az évek során
Forrás: gettyimages.com
Facebook
Twitter
Pinterest

A csodaszép olasz színésznő most ünnepelte 58. születésnapját!

Monica Anna Maria Bellucci szülei egyetlen közös gyermekeként, 1964. szeptember 30-án látta meg a napvilágot Città di Castello városában. 13 évesen már egy helyi fotósnak modellkedett, így senkit se lepett meg, mikor a csodaszép nővé cseperedő Monica mindössze 19 évesen szépségversenyt nyert. A modellkarrier helyett azonban a tanulást választotta és beiratkozott a perugiai egyetem jogi karára. A tanulmányait valahogy finanszíroznia kellett, így keresetkiegészítés gyanánt elvállal pár kisebb modellmunkát, ami végül annyira jól sikerült, hogy az ügynökségek jobbnál jobb ajánlatokkal bombázták. Ezeknek pedig már ő sem tudott ellenállni, így 2 év után otthagyta az egyetemet és Milánóba költözött, innen pedig egyenes út vezetett a világ legnagyobb tervezőihez és kifutóihoz.

A divattervező, Valentino társaságában
forrás: gettyimages.com
A divattervező, Valentino társaságában

A '80-as évek végén kezdett színészetet tanulni, majd első filmjét, a Vita coi figli-t 1990-ben mutatták be, ezt pedig 1991-ben a La Riffa, majd 1992-ben a Drakula követte. Kapkodtak utána a rendezők, és tehetségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 1996-ban César-díjra jelölték a Szerelmi fészekben nyújtott alakításáért, ami után tálcán kínálták neki a legkülönfélébb szerepeket. A várva várt nemzetközi áttörés végül 2000-ben a Maléna című film hozta el számára, amit egyébként két Oscar-díjra is jelöltek - a Legjobb operatőr kategória ebben az évben egyébként azért is volt különösen érdekes, mert Koltai Lajos neve is ott volt az esélyesek között.

Színészi karrierje pedig azóta is töretlen, többek közt olyan remek alkotásokban láthattunk őt mint a Mátrix – Újratöltve és a Mátrix – Forradalmak, A Passió, a Grimm, a Golyózápor, a Pippa Lee négy élete, A varázslótanonc vagy a Spectre – A Fantom visszatér.

Egykori férje, Vincent Cassel társaságában a cannes-i filmfesztiválon 2002-ben.
forrás: gettyimages.com
Egykori férje, Vincent Cassel társaságában a cannes-i filmfesztiválon 2002-ben.

Magánéletét mindig is próbálta privát keretek közt tartani, így első házasságáról is mindössze annyit tudunk, hogy 1990-ben ment hozzá Claudio Carlos Basso, olasz fotóshoz, akivel 18 hónap után el is váltak egymástól. Második férjét, Vincent Cassel francia színészt 1996-ban, a Szerelmi fészek forgatásán ismerte meg és 1999-ben házasodtak össze. Két lányuk született, Deva 2004-ben, Léonie pedig 2010-ben. A mindig is felvállaltan nyílt házasságban élő színészpár végül 2013. augusztusában jelentette be a nyilvánosság előtt is, hogy 17 év után végleg elválnak útjaik.

Még nincs vége, kattints tovább galériánkra és tudj meg több érdekességet Monica Bellucciról!

Galéria / 10 kép

Így változott Monica Bellucci az évek során

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.