Előtte-utána: Így nézett ki Hugh Jackman, mikor még senki sem ismerte a nevét

Előtte-utána: Így nézett ki Hugh Jackman, mikor még senki sem ismerte a nevét
Forrás: gettyimages.com

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

A sármos színész ma ünnepli 54. születésnapját!

Hugh Michael Jackman 1968. október 12-én született Sydneyben, az angol Chris Jackman és Grace Watson ötödik gyermekeként. Édesanyja szülés utáni depresszióban szenvedett, így a kis Hugh élete első 18 hónapját keresztszüleinél töltötte, és bár ezután végre neki is kijárhatott az igazi anyai szeretetből, 8 éves korában azonban szülei sajnos elváltak. Édesanyja két nővérével együtt visszaköltözött Angliába, a színész pedig édesapjával és két testvérével Ausztráliában maradt.

Hugh egy drága fiúiskolába járt, és itt kapta meg első szerepét 17 évesen egy iskolai darabban, a My Fair Lady című musicalben. Érettségi után Angliába utazott, ahol testnevelő tanári állást vállalt, majd egy év múlva visszament Sydneybe és jelentkezett a Műszaki Egyetem kommunikáció szakára, ahol 1991-ben diplomázott. Az egyetem utolsó évében egy drámacsoport tagja volt, így az iskola befejezése után tudta, hogy színész szeretne lenni. Különféle darabokban játszott és egy színjátszó suliba is jelentkezett, ahol felfigyeltek rá és szerepet ajánlottak neki a Correlli című sorozatban.

A széria forgatásán ismerte meg későbbi feleségét, a nála 13 évvel idősebb Deborra-Lee Furnesst, akit 1996-ban feleségül is vett. Két gyermeket adoptáltak, Oscar Maximilian már 21, Ava Eliot pedig 16 éves.

Kép
forrás: gettyimages.com

A nagy filmes áttörés a 2000-ben megjelent X-Men - A kívülállók jelentette, amit aztán olyan filmek követtek, mint a A csábítás elmélete, a Kardhal, vagy a Kate és Leopold, ami meghozta neki az első Golden Globe-jelölést is. 2002 és 2006 között még sok színpadi szerepet vállalt, amikért többek közt egy Tony-díjat és számos nívós színházi elismerést is átvehetett. Végül a filmezést választotta, és milyen jól tette, hiszen olyan filmek lettek volna kevesebbek Hugh Jackman nélkül, mint az X-Men alkotások, A forrás, A tökéletes trükk, az Ausztrália, a Nyomorultak, A legnagyobb showman és a többi, és a többi.

És itt még nincs vége, kattints tovább és mesélünk még pár érdekességet a színészről, közben pedig azt is megnézheted, hogyan változott Hugh álompasivá az évek múlásával!

Galéria / 10 kép

Így változott Hugh Jackman a karrierje kezdete óta

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Stílus

Klasszikus és egyszerű! Leonardo DiCaprio exe erre a filléres alapdarabra esküszik

Camila Morrone stílustippjét ráadásul pár pillanat alatt lemásolhatod!

Kép
Stílus

Ez lesz a 2023-as nyár egyik legmegosztóbb trendje: visszatér nagyanyáink kedvenc cipője!

A 2023-as cipőválasztékot nézegetve szinte biztos, hogy neked is szemet szúrt már ez a darab!

Kép
Stílus

5 ruhafazon, ami már nem lesz divatos 2023 nyarán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A ruhatrendek háza táján pont annyi változás áll be, amihez mi is szinte észrevétlenül tudunk alkalmazkodni a következő hónapokban.

Kép
Sztárok

„A 60-as éveimben járok, és minden tőlem telhető módon küzdök az öregedés ellen” - Kim Cattrall először beszél őszintén a szépészeti beavatkozásairól

Még mindig alig bírunk magunkhoz térni a hírtől, hogy Kim Cattrall is szerepel az And Just Like That 2. évadában…

Kép
Sztárok

Nem édeklik a beszólások! David Beckham elmagyarázza, hogy miért tartja normálisan, hogy szájon csókolja 11 éves lányát

Az egykori sztárfocista, David Beckham sok kritikát kapott, amiért Harpert csókolgatja.

Kép
Életmód

5 foglalkozás, ami már 30 éves kor alatt is 1 millió forintot hozhat a kasszára havonta Magyarországon

Csábító lehet 1 millió forintot keresni havonta, máris mutatjuk, mihez kell érteni hozzá.