Előtte-utána: Így nézett ki Christina Applegate, mikor még senki sem ismerte a nevét

Előtte-utána: Így nézett ki Christina Applegate, mikor még senki sem ismerte a nevét
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Christina Applegate ma ünnepli 52. születésnapját!

Christina Applegate 1971. november 25-én született a kaliforniai Hollywoodban Robert William "Bob" Applegate lemezproducer és Nancy Priddy énekes- és színésznő első és egyetlen gyermekeként. 1972-ben, alig egy évesen debütált a televízióban édesanyja mellett az Ármány és szenvedély című szappanoperában, amit 1981-ben első filmes szerepe követett, a Jaws of Satan című horrorban. 11 évesen ő játszotta a Grace Kelly címet viselő életrajzi tévéfilmben a hollywoodi sztárból monacói hercegnévé avanzsált szőke szépség gyerekkori énjét, ami aztán számos sorozatszerepet hozott Christina Applegate életébe.

1987-ben rajtolt el a Fox első tévés szitkomja, az Egy rém rendes család, melyben egészen 1997-ig tündökölt is Kelly Bundy szerepében. A 11 évadot megért széria alatt pedig számos szerep megtalálta, így olyan ma már emlékezetes alkotásokban villanthatta meg tehetségét, mint az 1988-ban bemutatott Ki szeret a végén, az 1991-es Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se! vagy az 1996-os Támad a Mars!.

Hollywood innentől fogva tálcán kínálta számára a jobbnál jobb szerepeket. 2002-ben már Cameron Diaz mellett láthattuk az Édes kis semmiség című vígjátékban, amit aztán olyan emlékezetes alkotások követtek mint például Túlélni a karácsonyt, az Elhajlási engedély, a Vakáció, valamint a Rossz anyák és a Rossz anyák karácsonya. Miközben a sorozatok világáról sem mondott le teljesen! Sőt a Jóbarátok 9. és 10. évadában, mindössze két epizód erejéig, ő játszotta Rachel Green húgát, Amy-t. Játékáért pedig 2003-ban még egy Emmy-díjat is hazavihetett.

2001. október 20-án a színésznő feleségül ment Johnathon Schaech színészhez, ám sajnos 2005-ben kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva beadták a válási papírokat, amit végül 2007-ben véglegesítettek is. Christinánál 2008-ban mellrákot diagnosztizáltak és a kettős masztektómia után sikerült teljesen felépülnie. Egy ilyen nehéz időszak után ismerte meg 2009-ben Martyn LeNoble holland zenészt, a randikat 2010-ben egy eljegyzés követte, 2011-ben pedig megszületett egyetlen lányuk, Sadie Grace. A pár végül 2013-ban egy esküvel pecsételte meg szerelmét és a mai napig is jóban-rosszban együtt vannak. A szőke sztár ugyanis 2021 augusztusában bejelentette, hogy néhány hónappal korábban szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála, és bár az utóbbi időben kimondottan keveset hallottunk róla, az elmúlt hetekben egyre többször ad hírt magáról. Sajnos betegsége gyógyíthatatlan, ám ő mindent megtesz azért, hogy állapota ellenére is teljes életet élhessen.

És itt még nincs vége, kattints tovább és mesélünk még pár érdekességet a színésznőről, közben pedig azt is megnézheted, hogyan változott Christina Applegate stílusa az évek során!

Galéria / 14 kép

Akkor és most: Így változott Christina Applegate az évek során

Megnézem a galériát

És ezt láttad már?

Galéria / 7 kép

Így néznek ki ma a Rém rendes család szereplői

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!