Előtte-utána: Így nézett ki Christina Applegate, mikor még senki sem ismerte a nevét

Előtte-utána: Így nézett ki Christina Applegate, mikor még senki sem ismerte a nevét
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Christina Applegate ma ünnepli 51. születésnapját!

Christina Applegate 1971. november 25-én született a kaliforniai Hollywoodban Robert William "Bob" Applegate lemezproducer és Nancy Priddy énekes- és színésznő első és egyetlen gyermekeként. 1972-ben, alig egy évesen debütált a televízióban édesanyja mellett az Ármány és szenvedély című szappanoperában, amit 1981-ben első filmes szerepe követett, a Jaws of Satan című horrorban. 11 évesen ő játszotta a Grace Kelly címet viselő életrajzi tévéfilmben a hollywoodi sztárból monacói hercegnévé avanzsált szőke szépség gyerekkori énjét, ami aztán számos sorozatszerepet hozott Christina Applegate életébe.

1987-ben rajtolt el a Fox első tévés szitkomja, az Egy rém rendes család, melyben egészen 1997-ig tündökölt is Kelly Bundy szerepében. A 11 évadot megért széria alatt pedig számos szerep megtalálta, így olyan ma már emlékezetes alkotásokban villanthatta meg tehetségét, mint az 1988-ban bemutatott Ki szeret a végén, az 1991-es Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se! vagy az 1996-os Támad a Mars!.

Hollywood innentől fogva tálcán kínálta számára a jobbnál jobb szerepeket. 2002-ben már Cameron Diaz mellett láthattuk az Édes kis semmiség című vígjátékban, amit aztán olyan emlékezetes alkotások követtek mint például Túlélni a karácsonyt, az Elhajlási engedély, a Vakáció, valamint a Rossz anyák és a Rossz anyák karácsonya. Miközben a sorozatok világáról sem mondott le teljesen! Sőt a Jóbarátok 9. és 10. évadában, mindössze két epizód erejéig, ő játszotta Rachel Green húgát, Amy-t. Játékáért pedig 2003-ban még egy Emmy-díjat is hazavihetett.

2001. október 20-án a színésznő feleségül ment Johnathon Schaech színészhez, ám sajnos 2005-ben kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva beadták a válási papírokat, amit végül 2007-ben véglegesítettek is. Christinánál 2008-ban mellrákot diagnosztizáltak és a kettős masztektómia után sikerült teljesen felépülnie. Egy ilyen nehéz időszak után ismerte meg 2009-ben Martyn LeNoble holland zenészt, a randikat 2010-ben egy eljegyzés követte, 2011-ben pedig megszületett egyetlen lányuk, Sadie Grace. A pár végül 2013-ban egy esküvel pecsételte meg szerelmét és a mai napig is jóban-rosszban együtt vannak. A szőke sztár ugyanis 2021 augusztusában bejelentette, hogy néhány hónappal korábban szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála, és bár az utóbbi időben kimondottan keveset hallottunk róla, az elmúlt hetekben egyre többször ad hírt magáról. Sajnos betegsége gyógyíthatatlan, ám ő mindent megtesz azért, hogy állapota ellenére is teljes életet élhessen.

És itt még nincs vége, kattints tovább és mesélünk még pár érdekességet a színésznőről, közben pedig azt is megnézheted, hogyan változott Christina Applegate stílusa az évek során!

Galéria / 13 kép

Akkor és most: Christina Applegate

Megnézem a galériát

És ezt láttad már?

Galéria / 7 kép

Így néznek ki ma a Rém rendes család szereplői

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!

Kép
Sztárok
Kép
Stílus

3 népszerű trendőrület, ami már nem lesz divatos 2023-ban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A mikrotrendek bár mindig csak egy aprócska szerepet vállalnak magukra a divatirányzatok között, ettől függetlenül nagyon is kijár nekik az a bizonyos figyelem.

Kép
Szépség

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép
Sztárok

7 híres ember, aki úgy döntött, hogy nem házasodik újra, és hűséges marad házastársa halála után is

Az állatvilágban gyakori, de az emberi társadalomban ritka madár az, aki valóban egy életre választ magának párt, és ha a másik elmegy, akkor örökre özvegy marad.