Több mint divat! Ezért érdemes mostantól természetes kozmetikumokat használnod

Yves Rocher, Klorane
Forrás: Pexels
Facebook
Twitter
Pinterest

Napjainkban nem lehet eleget beszélni a környezetvédelemről és a fenntartható életmódról, bár még mindig túl sokan gondolják azt, hogy egy-egy apró új szokás a mindennapjainkban kevés. Ez azonban nagy tévedés!

A cikk támogatója a Notino

Minden változás kicsiben kezdődik, ahogy abban is egyetértenek még a fekete ökoharcosok is, hogy mindezt kicsiben érdemes elkezdni, és mindig újabb és újabb célokat kell kitűzni magunk elé az úton. Túl sok vállalás hamar kudarcba fulladhat, ám ha minden nap csak egy lépéssel próbálunk többet tenni, hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy tényleg sikerült csökkenteni ökológiai lábnyomunkon. Ha már sikerült átállnod a palackos vízről a csapvízre, a nejlonzacskóról a vászonra, és a szelektív hulladékgyűjtést is komolyan veszed, akkor ideje, hogy a szépségápolásban is komolyan vedd ezt a témát.

Ehhez ajánlunk most néhány szuper terméket!

Szerencsére a zöld mozgalom törekvései az elmúlt években a szépségiparhoz is eljutottak, így az újrahasznosított csomagolást, a környezetbarát és természetes alapanyagokat, és a vegán termékeket már nem nagyítóval keresni a boltok polcain. Vásárlásoddal a véleményedet is kifejezheted, ezért is lehet például szuper választás a Yves Rocher. A híres francia márka növényi kozmetikumokkal foglalkozik, amelyek kímélik bőrét és a környezetet is. Összetételükben főleg növényi eredetű anyagok kaptak főszerepet, amelyek jótékony hatással vannak az arcbőrre, a műanyag vagy üvegcsomagolásuk pedig 100%-ban újrahasznosítható.

Yves Rocher, Klorane
Intenzív regeneráló krém, Riche Créme, Yves Rocher, 12 490 Ft - itt!
Yves Rocher, Klorane
Tápláló olaj testre és hajra, Monoi de Tahiti, Yves Rocher, 5260 Ft - itt!

Évtizedekkel megelőzte a korát a szintén francia Klorane dermokozmetikai márka is. A Klorane már több mint 50 éve a természetből merít ihletet. Elkötelezetten vállalja, hogy megvédi és értékké teszi bolygónk növényvilág örökségét, így valóban környezetbarát márka. Pierre Fabre gyógyszerész 1966-ban azzal a céllal alapította, hogy az embereket hatékony és egyben 100%-ban környezetbarát készítményekkel lássa el. A környezetbarát hozzáállását pedig a márka olyannyira komolyan veszik, hogy betartja a fenntartható fejlődés alapelveit, odafigyel az energiafelhasználás csökkentésére és a természetvédelemre. Termékeinek gyártásához nem használ védett növényfajtákat és garantálja a növényi kivonatok minőségét.

Yves Rocher, Klorane
Tápláló tusoló gél, Cupuaçu Bio Bio, Klorane, 2330 Ft - itt!
Yves Rocher, Klorane
Intenzíven tápláló maszk hajra, Mango, Klorane, 6730 Ft - itt!

Most pedig jöjjön pár hasznos tipp, ha szeretnél a fürdőszobában is tudatosabb lenni és odafigyelni arra, mit használj a bőrödre:

  1. Tájékozódj, mik vannak a termékekben, amit használsz, és részesítsd előnyben a környezetbarát márkákat.
  2. Ne halmozd a termékeket, és használd el, amit megvásároltál.
  3. Ez talán a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb tanács, mégis sokszor megfeledkezünk róla. Zárd el a csapot fogmosás közben és amíg bekened magad tusfürdővel vagy szappannal.
  4. Ints búcsút a vattakorongoknak, és kezdj el mosható verziót használni.
  5. A választott termékeknek legyenek természetes összetevői és ne csak díszítsék az arcod, hanem táplálják is!

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.