Csináld magad! Így készíts magadnak tökéletes gél lakkot otthon

Csináld magad! Így készíts magadnak tökéletes gél lakkot otthon
Forrás: GettyImages
Facebook
Twitter
Pinterest

Gondoltál már rá, hogy a folytonos körmöshöz járás helyett megtanuld magad elkészíteni álmaid manikűrjeit? Csak türelem és egy kis kreativitás kell hozzá!

Ha eddig csak az tartott vissza, hogy kétbalkezesnek tartottad magad, akkor most mi megtörjük a jeget. Ugyanis bárki képes szépet alkotni. Persze lehet, hogy gyakorlat hiányában neked több időbe fog telni, hogy olyat készíts, ami tetszik majd, de a türelem és az elszántság minden akadályt átívelhet.

Viszont mielőtt belekezdesz a nagy művészkedésbe, mindenképp tisztában kell lenned a lépésekkel, amik elengedhetetlenek, ha jó eredményt szeretnél elérni. A gél lakk teljesen máshogy működik, mint a hagyományos körömlakkok. Ha magában a köröm festésben sincs még tapasztalatod, akkor mindenképpen hagyományos lakkal kísérletezz először, és találd meg kedvenc színeidet, mintáidat, díszítéseidet.

Előkészítés:

Körmünk előkészítése szinte a legfontosabb lépés. A köröm formáját egyszerűen ollóval, vagy reszelővel is kialakíthatod ízlésednek megfelelően. A körmünkre ránőtt bőrt a körömágy irányába le kell tolni, így el tudod távolítani a felesleget egy bőrvágó olló segítségével, és ezzel a festhető felületed is nagyobb lesz.

A körömfelszín megreszelése a következő lépés, amit célszerű egy kevésbé erős reszelővel megoldani. Ezzel elkerülheted a körmöd elvékonyodását, de mattítod, előkészíted a felületet, hogy majd a különböző rétegek ne levegősödjenek, ne váljanak le.

Ha megreszelted a felületet és eltávolítottad a felesleges bőrt, akkor az első termék amit körmödre kell kenned, az egy nail prep, ami elvonja a vizet, ezzel megakadályozza, hogy gombásodjon a körmöd a gél lakk alatt. Profi körmösök ezután egy preimert is használnak a körömre, ami plusz tartósságot biztosít, ám ez a lépés nem elengedhetetlen. Ezeket az előkészítő folyadékokat nem kell lámpa alatt köttetni, csak hagyni elpárologni.

Rétegek:

A következő rétegekhez már szükséged lesz a köttető lámpára. Rengeteg fajta hobbi körmözéshez való lámpa kapható a boltokban, de célszerű olyat választani, ami nem csak UV, hanem UV/LED, mert ez sokkal gyorsabban és biztosabban kötteti a lakkokat.

Első réteg:

Az alap réteg, egy átlátszó zselé, vagy átlátszó alap lakk, ami azt a felületet teremti meg, amire majd a színt felkened. Amire nagyon oda kell figyelned, hogy ne lógjon rá sehol a bőrödre, mert ha úgy kötteted meg, akkor olyan alakot fog felvenni az egész végeredmény, illetve nem kellemes érzés, ahogy húzódik a bőr a megkötött zselé alatt.
A lámpád erősségétől függően bizonyos ideig kötteted, ez általában 1-2 vagy 3 perc.

Második és harmadik réteg:

Ha az alapunk megvan, akkor jöhetnek a színek. Egy színt érdemes két rétegben felvinni és mindkétszer külön köttetni a tartósabb végeredményért. Figyelj arra, hogy ne vigyél fel túl sok anyagot egyszerre, mert akkor a végén nagyon púpos lesz a lakkod. Továbbá amire fontos figyelni, hogy ne akard a körmöd szélén minden millimétert befedni a lakkal. Ha egy kis helyet hagysz a bőröd és a lakk között, sokkal kisebb az esélye a felhólyagosodásnak. Ha bármilyen díszítést teszel a körmödre, azt külön kell köttetni, illetve ha köveket, vagy flittereket szeretnél használni, azokat körömragasztóval rögzítheted.

Negyedik réteg:

Ha mindennel elkészültél, még tartósabbá teheted a lakkodat egy fedőzselé felkenésével. Ezt ugyanúgy 1-2 percig kötteted és el is készültél. Kihagyható lépés, de ha igazán tartós végeredményre vágysz, nagyon is ajánlatos.

Eltávolítás:

Persze ha belemerülsz a körmözésbe, akkor azzal is tisztában kell lenned, hogyan tudod leszedni. Profi körmösök gyakrabban használják a reszelést, mert gyorsabb és hatékonyabb, ám ehhez speciális eszköz kell, azaz egy forgófejű reszelő, amivel hipergyorsan le tudod szedni a gél lakkot és közben nem vékonyítod a körmöd. A hagyományos reszelővel ez nagyon könnyen megtörténhet.

A másik módszer, amit hobbi körmösöknek inkább ajánlanak, az a leoldás. Szerezz be egy gél lakk oldó folyadékot, áztass át vele egy fél vattakorongot és egy alufóliával rögzítsd a körmödre. Minél tovább hagyod rajta, annál könnyebb lesz a maradék lakkot lekaparni. Ez jelenthet 20-30 percet is.

Inspirálódj és kezdj el alkotni!

Galéria / 6 kép

Egy manikűrtrend, amitől hosszabbnak tűnik a körmöd

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!