Tedd/Ne tedd - Így kell helyesen használni a szárazsampont

Tedd/Ne tedd - Így kell helyesen használni a szárazsampont
Forrás: GettyImages
Facebook
Twitter
Pinterest

Kerüld el a leggyakoribb hibákat, amiket mások szárazsampon használata közben elkövetnek!

A cikk támogatója a Batiste

A szárazsampon számos okból a szépségápolási arzenálunk alappillére lett az elmúlt években, hiszen ezzel kényelmesen és gyorsan kitolhatjuk akár két vagy három nappal is a hajmosást, és nem túlzás azt mondani, hogy vannak pillanatok, amikor tényleg életet képes menteni, vagy legalábbis tuti megóv minket egy jó kis bad hair day-től.

Mégis, bármennyire is népszerű termék a szárazsampon, nem olyan egyértelmű a használata, mint sokan gondolnák. Helló, krétafehér hajtövek... Sőt, a szárazsamponok az elmúlt években egyre csak fejlődnek, így érdemes kísérletezgetni a formulákkal, na meg a színekkel, mert hogy már ilyen is van a piacon. Lássuk hát, mik a legfontosabb tudnivalók, akár először használsz szárazsampont, akár nem!

1. Rázd fel

Kezdjük az elején, mert bár egyértelműnek hangozhat, sokan mégis elfelejtik felrázni a szárazsampont használat előtt. Ez azonban kihagyhatatlan lépés, ha azt szeretnéd, hogy a termék formulája egyenletesen elkeveredjen a palackban, és értelemszerűen utána a hajadon is.

Még több részlet itt!
Még több részlet itt!

2. Ne fújd túl közelről

A legtöbb szárazsampon utasítása szerint 20-30 cm távolságból kell a hajra fújni, ez pedig nem véletlen. Ha nem tartod be a távolságot, a terméket túlságosan koncentráltan viszed fel egy kis felületre, amitől poros hatást kelt.

3. Fokozatosan haladj

Sokan úgy fújják a szárazsampont, akár egy hajlakkot, ám ez egy újabb hiba, ami a már említette, krétaporos hatásos vezethet. Oszd fel kisebb szekciókra a hajad, és így vidd fel fokozatosan a terméket. Ugyanígy fontos, hogy felvitelkor ne ess túlzásokba, a szárazsampont csak a zsíros területekre vidd fel, ne az egész fejbőrre, a hajszínedhez passzoló árnyalatokkal pedig biztosan elkerülheted, hogy látható maradjon.

4. Hagyd hatni

A szárazsampon egyik nagy előnye, hogy gyorsan hat, szinte azonnal, ám a lehető legjobb eredmény elérése érdekében mégis jó, ha adsz neki egy kis időt, mielőtt még belevetnéd magad a napi rohanásba. Miután hagytad hatni pár percig, masszírozd át óvatosan a fejbőrödet, hogy az összetevők teljesen felszívják az olajat a tincseidről.

5. Fésüld ki

Ha finoman átmasszíroztad egy laza fogú fésűvel érdemes még átfésülnöd a hajad, hogy a fölösleget biztosan eloszlasd az egész hajtömegeden, valamint az teljes hajhosszodon élvezhesd a szárazsamponok egy másik jótékony hatását: az extra volument!

Kép

6. Ne használd napokig

A fejbőrödnek, akárcsak a bőröd többi részének, szüksége van a tisztítás. Gondolj csak bele, a sminket sem rétegezed nap mint nap, így a szárazsamponnal se tedd ezt.

És ezt láttad már?

Galéria / 5 kép

5 frizura, ami sosem megy ki a divatból

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.