Lakatos Márk: Így fest Amerika jövője a beiktatási ceremónia ruhái alapján

Lakatos Márk: Így fest Amerika jövője a beiktatási ceremónia ruhái alapján
Forrás: Patrick Semansky- Pool/Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A téli InStyle lapszámban a divat egy nagyon érdekes részéről írtam, a fashion diplomacy-ról, amivel az utóbbi időben egyre többet foglalkozom én is. A kifejezés többet takar, mint maga a divat, hiszen nem a trendek vannak fókuszban, sokkal inkább szól a stílusról és arról, mennyire bánik valaki ügyesen a nonverbális üzenetekkel.

És ha valami felkeltette a világ figyelmét a témában, az Joe Biden beiktatási ceremóniája – ki, mit viselt és vajon mit szándékozott üzenni ezzel. Vajon egyértelmű volt minden választás és szett? Vegyük sorra!

Kezdjük a frissen beiktatott Joe Biden amerikai elnökkel és feleségével, Dr. Jill Bidennel, akik a beiktatási ceremónia napjára amerikai designerektől választottak: az elnök a klasszikus, megbízható Ralph Lauren divatház mellett tette le a voksát (az alelnök férjéhez hasonlóan), Jill pedig egy 2017-ben alapított, feltörekvő, női vezetésű márkától, a Markarian-től viselt egy óceánkék, gyapjú kosztümöt. A tervező, Alexandra O’Neill fenntarthatóan gondolkodik – minden darabja rendelésre készül, hogy csökkentse a hulladék mennyiségét, a márka ráadásul egy egyedülállóan ragyogó galaxishalmazról kapta a nevét. Wow!

Kép
forrás: Chip Somodevilla/Getty Images

Melania Trump, ahogy korábban fogalmaztam, leginkább gyászoló özvegynek öltözött, akit hasonlítottak Jackie Kennedy-hez és Audrey Hepburnhöz is az újságírók. A búcsú színe lehet a fekete, így ebbe felesleges belekötni, még ha kissé drámai is az öltözék – bár tény és való, hivatali idejük és távozásuk bőven tartogatott drámai pillanatokat. Az ex-First Lady látványosan most sem az amerikai divatházaktól választott – nem tudjuk, volt-e egyáltalán olyan, aki szívesen látta volna rajta a márkáját az elmúlt hetek, hónapok, évek fényében – tehát a jól bevált Chanel, Dolce and Gabbana, Christian Louboutin, Hermès brandekbe csomagolta magát távozása alkalmából, természetesen maszk nélkül.

Kép
forrás: Pete Marovich - Pool/Getty Images

Jill Biden beiktatási nap előtt viselt ruháját is érdemes elemezgetni. Férje megosztott és egyesíteni kívánt Amerikáról szónokolt a kampánya során, Jill pedig egy ehhez tökéletesen passzoló lila szettet viselt, amely a kék és a piros, a két nagy párt piros és kék színeinek egybeolvasztásából születik, és egyébiránt a szüfrazsett mozgalomnak, a hűségnek is színe. Az új elnök klímavédelemmel kapcsolatos célkitűzései is szerepet kaptak az outfitben: a független, mexikói-amerikai származású, New York-i designer, Jonathan Cohen intenzív színhasználatáról és fenntartható, upcycling szemléletéről ismert. A 2021-es őszi-téli kollekciójából előrendelhető ruha és kabát azt sugallja, az új first lady támogatja a feltörekvő amerikai tehetségeket, hasonlóképp elődjéhez, Michelle Obamához. A maszk ráadásul a műhelyben megmaradt anyagokból készült!

Kép
forrás: Chip Somodevilla/Getty Images

Kamala Harrisről se feledkezzünk meg, akinek alelnöksége történelmi jelentőségű – úgy tűnik, ahogy arra egyébként számíthattunk is, hogy a VP szintén nagyon tudatosan alakítja majd ruhatárát. A január 19-i, Washingtonban tartott COVID Memorial eseményen, ahol a vírus több mint 400.000 amerikai áldozatára emlékeztek, egy jól szabott, visszafogott, bár a hátulján izgalmas megoldásokkal feldobott, teveszínű kabátot viselt egy fekete amerikai designertől, Kerby Jean-Raymondtól, aki a Pyer Moss divatháznál dolgozik. A tervező nem csak a koronavírustól sújtott kreatívipari, kisebbségi és/vagy női vezetésű kisvállalkozásokat segítette, de a fekete történelemmel is aktívan foglalkozik, motívumai a munkáiban is gyakran megjelennek.

Kép
forrás: Chip Somodevilla/Getty Images

Ezt követően a beiktatási ceremónián is villantott Kamala, méghozzá Jillhez hasonlóan egy intenzív lila szettet, amelyet Christopher John Rogers tervezett. A fekete tervező korábban elmesélte, hogy általában fekete nők fordulnak hozzá ruháért, akik nem félnek a merészebb színválasztásoktól. A gyöngysora egy Puerto Ricó-i tervező, Wilfredo Rosado munkája, cipője egy fekete designer, Sergio Hudson alkotása.

Kép
forrás: Mark Makela/Getty Images

Érdemes még felidézni Hillary Clinton ruháját is, aki támogatásáról biztosítva az elnököt és az alelnököt, ugyancsak lilába bújt – ezt a színt viselte akkor is, mikor elismerte a vereségét a 2016-os választások után.

Kép
forrás: Jonathan Ernst-Pool/Getty Images

Sőt, Michelle Obama is a lila egy árnyalatát választotta, és tetőtől talpig Sergio Hudson designban ünnepelte a napot – összehangoltan működtek a stylistok, úgy tűnik!

Kép
forrás: Jonathan Ernst-Pool/Getty Images

De mi a helyzet a republikánus elnökfeleséggel, Laura Bush-hal? Úgy tűnik, ő is megkapta a memot, és támogatja Bidenéket az Amerika egyesítésére irányuló törekvéseikben. Visszafogott, világoskék kabátjával, amely Jill Biden és a demokraták felé nyújtott gesztus, és klasszikus fekete pumps-ával – főhajtás Jacqueline Kennedy és Mamie Eisenhower korábbi first lady-k előtt –, nagyon konzervatív, de elegáns benyomást keltett.

Kép
forrás: Jonathan Ernst-Pool/Getty Images

Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke Laura Bush-sal tartott, és kékbe öltözött a nagy nap alkalmából. A 80 éves képviselő csinos, gyönyörű színű, de nem túl izgalmas szettet választott – és a kabát lehetett volna hosszabb csak egy gondolatnyival, igaz?

Kép
forrás: Jonathan Ernst-Pool/Getty Images

Nagyon kíváncsi vagyok, az elkövetkező 4 évben milyen szetteket láthatunk majd a First Lady-től és Kamala Harris alelnök asszonytól. Lesznek vajon bátor választásaik, akár szabásvonalban, akár színekben? Ha a beiktatás napjából indulunk ki, akkor nagy az esély rá – figyeljünk együtt, mert a ruháik többet elárulnak a világ alakulásáról, mint gondolnánk!

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Robert Pattinson is bevallotta! 8 film, amikben az intim jelenetek valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép
Sztárok

Döbbenetes képek! A Baywatch sztárjának exfelesége hajléktalan lett: ruhák és élelmiszerek után kotorászott a kukában

Szörnyű sors az, ami a Baywatch sztárjának exfelesége kapott az élettől: a bántalmazó kapcsolat után hajléktalan lett Loni Willisonból.

Kép
Sztárok
Kép
Életmód

Nem csak az alkohol káros! A 10 leghizlalóbb ital, amit messziről kerülj!

Amikor fogyókúrázunk, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy bizony nem csupán az étel által bevitt kalóriák számítanak, hanem azok is, melyeket megiszunk. Ugyanis bár sokan nem gondolnák, rengeteg kalóriát lehet bevinni az italokkal is, és nem, nem csak az alkoholosak rendelkeznek magas kalóriatartalommal. De nézzük is, mely italok fogyasztása nem ajánlott.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!