Hogyan változik meg az életünk a közeli és távoli jövőben?

Hogyan változik meg az életünk a közeli és távoli jövőben?

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A kérdést sokan, sokféleképpen teszik fel maguknak időről időre. Számtalan polgártársunk él abból, hogy a jövőt kutatva éli mindennapjait, legyen célkeresztjében akár a Föld klímája, akár az emberi szervezet és a sejtek mikrobiológiája vagy éppen a technikai fejlődés.

Vannak, akik egyszerűen csak tájékozottak szeretnének lenni, vagy szimplán lenyűgözi őket a világunk folyamatos és egyre gyorsuló fejlődése vagy épp hanyatlása. Gyerekeknek hirdetnek pályázatokat, hogy rajzolják le, miként képzelik el a jövőt 5-10-15 vagy akár 50 év múlva.

De vajon miért olyan fontos a jövő megismerése az ember számára? Mit tudhatunk napjainkban a jövőről?

A jövő fogalma hétköznapi értelemben

Az idő vonatkozásában vizsgálva úgy értelmezhető legkönnyebben, hogy a jelen után következő, még meg nem történt események, megvalósuló vagy épp meghiúsuló célok jelentik a jövőt. Felfogható egy képként is, mely mindazt tükrözi, amit éppen most elképzelünk magunkban vagy magunk körül bizonyos idő eltelte után.

Jelen és jövő kölcsönhatása

Feltehetőleg az ösztönös kíváncsiság mellett az emberi lélek vagy tudatalatti sarkallja az embert arra, hogy megismerjen egy szeletkét az eljövendő életéből, a körülményeiből. Ezekre szüksége van ahhoz, hogy a jelenben újra és újra tegyen meg mindent, ami - az egyénre vagy akár az egész társadalomra nézve - pozitív változásokat eredményezhet. Ha van egy jövőbeli cél (vagy jövőkép), annak eléréséért dolgozunk. Ha elérjük, elégedettséget érzünk és ennek a reménye az, ami már a jelenben is hat, ezért olyan fontos az út, amelyet végigjárunk.

Ez a motiváció viszi előbbre az emberiséget, emiatt folynak kutatások az élet szinte minden területén, mint például az orvoslásban, a technológiában vagy épp a fizika és a kémia világában.

Hírek a jövőről

Ha nem a Nobel-díj a célunk, csak szeretnénk tudni, “mit hoz az élet”, milyen változások jönnek a mindennapjainkba, elég sokféleképp tájékozódhatunk. Ahogyan az internetet és a mai okostelefonokat is évtizedek kutató-fejlesztő munkájának köszönhetjük, ugyanúgy ezek segítségével bármikor értesülhetünk arról, hová tartanak jelenleg ezek a fejlesztések.

Olvashatunk a látás visszaállításában óriási sikert elérő magyar orvosról, aki neurobiológusként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy bizonyos típusú vakságot - melyben a szem fényérzékelési képességének elvesztése áll - gyógyítani lehessen, vagy azokról a génterápiákról, amelyek korábban gyógyíthatatlannak vélt betegségek kezelésében hozhatnak eredményeket.

A technológiai újdonságok megszállottai is csemegézhetnek a cikkek között - a Filter.hu jóvoltából téma szerint válogatott, friss tartalmak érhetők el egy kattintással - a világhálón, legyen szó a földrengésjelző új csúcsmobiloktól a videojátékozás új szintre emeléséig, ahol már az érintés érzése is megjelenik a játékosokra erősített tapaszok segítségével. Ami egyik nap még jövő, az másnap már jelen.

Bár elcsépelten hangzik, hogy a jövőnek csak a képzelet szab határt, de aki kellően tájékozott a világ fejlődéséről, az pontosan tudja, hogy ez valóban így van.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!