Katalin és Meghan nem jelenthetik be egyszerre, hogy terhesek

katalin hercegné,meghan markle
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A brit királyi család életét nagyon szigorú, civilként gyakran érthetetlen protokoll szabályozza. Katalin és Meghan például nem jelenthetik be egyszerre, hogy babát várnak.

Szörnyen dühítő dologra mutatott rá egy brit újság a minap. Miután Meghan Markle és Harry (Henrik) herceg kisfia megszületett, rögtön elkezdtek spekulálni a királyi család rajongói, hogy vajon mikor jön a kistesó. Noha a kis Archie még csak 3 hónapos, sokan biztosak benne, hogy a házaspár nem vár majd sokat és 2020-ban meg is érkezhet a második bébi.

gif

Katalin hercegnének és Vilmosnak van már három gyereke, de a britek imádnák, ha folytatnák a királyi család "gyártását", és esetleg megfoganna egy negyedik is. Persze, hogy az érintettek mit gondolnak erről, azt nem tudjuk, legyen az ő titkuk.

A két szál pedig összeért a britek vágyálmává: mi lenne, ha a két hercegné egyszerre lenne állapotos? Pedig ez szinte elképzelhetetlen, méghozzá protkolláris okokból.

A brit királyi család Archie keresztelőjén
forrás: Instagram
A brit királyi család Archie keresztelőjén

Mi ez az agyrém?

Ha nézed a Netflixen a The Crown című, ez Erzsébet királynőről és családjáról szóló sorozatot, sejtheted, miért lehet ez - bizony köze van ahhoz, hogy a királyi család nagyon szigorú protkoll szerint éli az életét. És ahogyan a sorozatból is kiderül, Erzsébet ugyan nagyon sok szabályon lazított regnálása óta, de még mindig vannak felfoghatatlan és bicskanyitogató előírások és hagyományok.

Vilmos herceg és Katalin hercegné a gyerekekkel, Györggyel, Charlotte-tal (Sarolta) és a kis Louisszal (Lajos) idén júniusban
forrás: Instagram
Vilmos herceg és Katalin hercegné a gyerekekkel, Györggyel, Charlotte-tal (Sarolta) és a kis Louisszal (Lajos) idén júniusban

Nagy bejelentések, szevasztok!

Meghan és Katalin közös terhessége is (valószínűleg) egy ilyen furcsaság miatt nem fog egybeesni. Van ugyanis egy olyan előírás, hogy egyszerre csak egy fontos, a királyi család életével kapcsolatos, nagyszabású hírt lehet bejelenteni.

Hasonlóan fontos esemény elhalasztására volt precedens Margaret (Margit) hercegnő (II. Erzsébet húga) eljegyzése is. A lázadó természetű hercegnő, akinek szabad szelleme különösen nehezen viselte a poros, elavult szabályokat, 1960-ban összeházasofott Anthony Armstrong-Jones fotográfussal.

Igen ám, de az eljegyzést csak pár hónappal korábban kürtölhették világgá, pont emiatt a szabály miatt. Ugyanis amikor Armstrong-Jones megkérte Margit kezét, a királynő Andrew-val (András, yorki herceg) volt terhes, így az etikett azt diktálta, hogy nem jelenthették be az eljegyzést, várniuk kellett a hírrel, amíg a baba megszületik.

A baba 1960. február 19-én született, ők pedig már május 19-én egybekeltek egy rövid(nek tűnő) jegyesség után. Ez a szabály lesz érvényes a mostani hercegnék potenciális párhuzamos-terhességére is, legalábbis a brit Express magazin megmondóemberei szerint.

margaret windsor,margit hercegné,anthony armstrong jones
forrás: Getty Images
Margit hercegné és Anthony Armstrong-Jones, akinek igent mondott, miután megtudta, hogy szerelmes Peter Townsend elvett egy másik nőt.

Érdekel a királyi család?

Ha igen és még nem kezdtél bele, a Netflixen nézhető The Crown (van hozzá magyar felirat) igazán kiképez majd Erzsébet királynő életéből, amely nem is annyira mesés, mint gondolnád. Sőt, miután végig nézed az első két évadot, egyáltalán nem tűnik majd oly vágyottnak a brit királyi lét. És ne feledd, novemberben itt a 3. évad, amelyben már Diana is felbukkan!


Nincs kivételezés

Hogy milyen szigorúan be kell tartani a protokollt, még magának az uralkodónak is, arra Erzsébet királynő nagybátyja példája az egyik legjobb. Erzsébet és Margit apja, VI. György úgy került trónra, hogy bátyja, VIII. Eduárd egy év uralkodás utánlemondott.

És hogy miért tette? Mert szerelmes lett egy amerikai színésznőbe, Wallis Simpsonba, aki akkor már kétszeresen elvált volt. Már pedig az akkori szabályok szerint nem házasodhattak elvált emberrel a királyi család tagjai, sem a kormány, sem az anglikán egyház nem akart kivételt tenni, így VIII. Eduárd választott. Méghozzá a szerelmet és a házasságot, így lemondott. Margaret (Margit) hercegnő első házassági kísérlete is hasonló okokból hiúsult meg. Peter Townsend nemcsak 16 évvel idősebb volt, de elvált, és ez utóbbi miatt az anglikán egyház nem engedélyezte a frigyet.

Ez a szabály már nincs életben, elvégre Meghan Markle is elvált volt, amikor összejöttel Harryvel.

Galéria / 8 kép

Királyi keresztelők, ahol nem mindig az ünnepelt a főszereplő

Megnézem a galériát

Éljen a szabályszegés!

Persze lehet, hogy Erzsébet lazítani fog ezen a szabályon is, és sem a 37 éves Katalint, sem a 38 éves Meghant nem fogja későbbi szülésre kötelezni. Meghan Markle egyébként egy csomó szabályt áthágott már, dehét ez már a 2010-es évek, talán egyre kevésbé ragaszkodik majd a királyi család az értelmetlenül szigorú protokollhoz.

A szakértők szerint azért kezeli a család lazábban Meghan és Harry dolgait, mert szinte teljesen kizárt, hogy ők legyenek valaha a királyi pár. Hiszen a sorban az első (Károly herceg után) Vilmos és Katalin. Így szinte biztos, hogy Katalin királyné lesz, ezért most is hatványazottabban kell ügyelnie magára.

Emlékszel még, milyen szabályokat szeret megszegni Meghan Markle? Például ezeket!

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: 5 kedvezményes árú arcszérum, amit imádnak a vásárlók

Hoztunk most pár olyan kedvezményes arcszérumot, amit a visszajelzések szerint tényleg érdemes kipróbálnod!

Kép
Életmód

Erre az állatjegyre különösen kaotikus időszak vár a kínai asztrológus szerint - teljesen betesz neki a Sárkány hónapja

Most mindent megtudhatsz arról, milyen emberek a kínai asztrológia szerint a Sárkány állatjegy szülöttei.

Kép
Sztárok

Elolvadtunk! 2 év után fotó készült Amber Heard kislányáról, a kis Oonagh hihetetlenül cuki

Amber Heard kislánya, Oonagh Paige már 3 éves, most pedig friss fotót láthatunk róla!

Kép
Sztárok

Tényleg együtt vannak? A Bridgerton család szereplőit együtt, kéz a kézben csípték el a fotósok - FRISS KÉPEK

Május 16-án érkezik A Bridgerton család 3. évadának első négy része, de Nicola Coughlan és Luke Newton pletykának már most is ad alapot bőven!

Kép
Életmód

A magas vérnyomás legjobb ellenszere: rengeteg vitaminban gazdag ez a szezonális étel

Valószínűleg gyermekkorunk nagy ellensége volt a sóska, aminek már csak a puszta látványától is annyira irtóztunk. Azonban felnőttünk, változunk, és egyre inkább próbálunk egészségesen étkezni, létezni, és igen, egyre inkább adunk teret az olyan ételeknek is, melyektől gyermekkorunkban egyenesen irtóztunk, hiszen belátjuk, hogy jótékony hatásai mellett még finomak is, ha a mi ízlésvilágunk szerint vannak elkészítve. A sóska pedig pontosan ebbe a kategóriába tartozik.