Mindenkit kísért a múltja – Ősszel jön az Aranyélet 2. évada

Mindenkit kísért a múltja – Ősszel jön az Aranyélet 2. évada

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Örömmel jelentjük, hogy zajlanak az Aranyélet 2. évadának forgatási munkálatai: ősszel már biztosan láthatjuk a képernyőn az HBO és a közelmúlt egyik legsikeresebb magyar gyártású sorozatát – még több váratlan fordulattal. Az új évadban minden főbb szereplő visszatér, de már senki sem ugyanaz, mint volt a sorozat kezdetén. A készítők még több izgalmat, még több drámát ígérnek. Alig várjuk!

Az első évad végére a történet középpontjában álló Miklósi család feje, Attila (Thuróczy Szabolcs) megízlelte a tisztességes élet fanyar ízét, miközben felesége, Janka (Ónodi Eszter) a könnyebb boldogulás reményében maga mögött hagyta a család romjait.

A felhalmozott rossz döntésekért a gyerekek, Mira (Döbrösi Laura) és Márk (Olasz Renátó) is súlyos árat fizettek. A fordulatokban gazdag Aranyélet 2. évad legfontosabb kérdései: milyen váratlan következményei vannak a múltbéli tetteknek, és kitart-e a család a megváltozott körülmények ellenére egymás mellett.

Régi és új szövetségek az Aranyélet 2. évadában

Aranyélet 2
Aranyélet 2

Az új szezonban egy régi barát (Végh Zsolt) feltűnése kavarja fel az amúgy is csak látszólagos nyugalmat. Végre bepillantást nyerünk a Janka-Attila-Hollós hármas múltjába is: a sorozat visszarepít a rendszerváltás utáni optimista időszakba, amikor mindenki a vagyonszerzés új, kiaknázatlan lehetőségeit és a kiskapukat kezdte keresni.

Már az első évadban betekintést nyertünk a főszereplők egymáshoz fűződő árnyalt, bensőséges viszonyaiba. Az új évadban még fontosabb szerepet játszik, hogyan alakulnak ezek a kötődések.

A karakterek ifjúkori énjeit újonnan érkező színészek formálják meg: az ifjú Attilát Ifj. Vidnyánszky Attila alakítja, Jankát Kiss Andrea, Hollós Endre (Anger Zsolt) bőrébe pedig néhány epizód erejéig Kovács Tamás bújik.

Világszínvonal a kamerák mögött

Az alkotók az Aranyélet 2. sajtótájékoztatóján
Az alkotók az Aranyélet 2. sajtótájékoztatóján

Mára az HBO márka egyik legmeghatározóbb alkotóeleme a saját gyártású, máshol nem elérhető prémium tartalom. A csatorna mindig is a mozifilmminőséget tartotta szem előtt, így a sorozatok fejlesztésén és gyártásán is a legjobb szakemberekkel dolgozik. Az írószobában az első évadhoz hasonlóan ezúttal is Tasnádi István és Zomborácz Virág gondoskodott az izgalmas történetvezetésről, hozzájuk azonban új vezető író, Lengyel Balázs csatlakozott.

A kreatív producer, Krigler Gábor és az írók ezúttal teljesen eredeti forgatókönyveket alkottak, amelyeket az első évad rendezői, Dyga Zsombor és Mátyássy Áron keltenek életre. Az áprilistól augusztusig tartó forgatáson Marosi Gábor operatőr gondoskodik a látványos kameramozgásokról, a két producer pedig Fodor Judit és Stalter Judit az Oscar-díjas Saul fiát is jegyző Laookon Filmgrouptól.

Akcióban gazdag részek elé nézünk, amiket Párdányi Domonkos koordinál – a világhírű kaszkadőr többek között olyan sikerprodukciókon dolgozott korábban, mint a Trónok harca és a Star Wars, de láthattuk már Brad Pitt valamint Leonardo DiCaprio dublőrjeként is.

Népszerűbb a Trónok harcánál?

Aranyélet 2
Aranyélet 2

Az első évad egyöntetű pozitív fogadtatásban részesült Magyarországon. A nézők, az újságírók és a kritikusok egyaránt elismerően nyilatkoztak az krimielemekkel fűszerezett családi drámáról.

Bátran kijelenthetjük, hogy az Aranyélet több tekintetben is átformálta a tartalomfogyasztási szokásokat Magyarországon. A tévénézőkben nemcsak, hogy felerősödött az igény magyar, prémium sorozatok iránt, de az Aranyélet sokrétű műfajához hasonló produkciók is népszerűbbek már, mint korábban. Ráadásul egyre inkább szeretjük mindezt online felületről elérni. Ezek a tényezők pedig az olyan sorozatok nézettségét is növelte az HBO GO-n – az HBO online videótárában -, mint a True Detective, a Bakelit, vagy az HBO Románia saját gyártású drámája, az Árnyak.

Az HBO GO adatai alapján a legtöbb néző 2015-ben az Aranyélet első epizódjára volt kíváncsi, felülmúlva még a Trónok harca nézettségét is.

Az első évad sikere nem állt meg az országhatárnál

Az újak: Fehér László, Kiss Andrea és Ifj. Vidnyánszky Attila az Aranyélet 2. évadának sajtótájékoztatóján
Az újak: Fehér László, Kiss Andrea és Ifj. Vidnyánszky Attila az Aranyélet 2. évadának sajtótájékoztatóján

A siker azonban nem állt meg az országhatárnál: a premierről még a Hollywood Reporter is beszámolt. A produkció számos hazai és nemzetközi elismerést gyűjtött be: promóciós videóit két kategóriában is díjazták a tavalyi Kreatív Craft Awardon, nyert az Aranyszem Operatőr Fesztiválon, idén márciusban pedig három arany és két ezüst szobrot hozott haza Barcelonából, a PromaxBDA európai tévés szakmai gáláról.

A sorozat elnyerte a Televíziós Újságírók Díját, és Ónodi Esztert a legjobb női főszereplőnek választotta a hazai újságíró szakma.

Az Aranyélet már Csehországban és Lengyelországban is látható. A második évad várhatóan újabb mérföldköve lesz az HBO azon törekvésének, hogy helyi viszonylatokban is meghatározó, minőségi saját tartalmat állítson elő a nézők számára.

Az Aranyélet 2. évada idén ősszel érkezik az HBO-ra és az HBO GO-ra.

Ha pedig valaki eddig lemaradt, az első évad első epizódja megtekinthető >> itt.

ÍGY RAGYOGTAK A SZÍNÉSZEK AZ ARANYÉLET PREMIERJÉN – SZAVAZZ A LEGSTÍLUSOSABBRA!

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

8 film, melyben a szerelmi háromszög teljesen megosztotta a rajongókat - te kinek az oldalára álltál?

Ezek a filmes szerelmi háromszögek két táborra szakítják a rajongókat! Te kinek az oldalán állsz?

Kép
Sztárok

Megvan az álomotthon! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - FOTÓK

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép
Életmód

Ez a nő 2 hét alatt 8 kg-ot fogyott ezzel a módszerrel - mutatjuk, hogyan csinálhatod utána!

Mondjuk is, hogy melyik az a 7 gyakorlat, amit ha beépítesz az edzésrutinjaid közé, bizony te is gyorsan észreveszed majd a változást.

Kép
Életmód

10 meglepő NASA-találmány, ami a mindennapi életünk részévé vált

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó - a NASA nagyobb hatással van mindennapi éltünkre, mint gondolnánk.

Kép
Életmód

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek káoszba fordulnak a napjai április végén

Ezeknek a csillagegyeknek nem lesz szerencséje mostanság.