Gyerekek vették át az irányítást a tűzoltóságon

Gyerekek vették át az irányítást a tűzoltóságon

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Néhány órára gyerekek vették át a II. kerületi tűzoltó laktanya irányítását, ők adták a parancsnokot, a híradós ügyeletet és a riasztásra is kis lánglovagok ugrottak a fecskendős autókba. Ezzel hivatalosan is elindult az UNICEF Magyarország 2018-as Gyerekhang kampánya, amely kinyitja a fiatalok előtt azokat az ajtókat, amelyeken általában csak kiválasztott felnőttek léphetnek át. Ebben az időszakban felcserélődnek a szerepek, a repülőtértől a vasútig, a rendőrségtől a könyvtárig gyerekek veszik át az irányítást a felnőttektől és hallatják a hangjukat az élet minden területén.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kis tűzoltóruhákkal és izgalmas programokkal fogadta a gyerekcsoportot. A II. kerületi laktanyában a kis kollégák megismerkedhettek a négylábú segítőkkel is, Kabossal, a tűzvizsgáló drótszőrű magyar vizslával, Karmával, a személykereső ebbel, valamint Fonduval, az apró oktató kutyával, aki csaholva tesz jelentést feletteseinek.

A mini-katasztrófavédelmisek megismerkedhettek a körletekkel, a tűzoltók mindennapjaival, birtokba vehették a parancsnok irodáját és kipróbálhatták a kommunikációs eszközöket. Egyszer csak megszólalt a riasztó, a gyerekek pedig a megbeszélt koreográfiával beugráltak a tűzoltókocsikba és a sofőr mögött megtettek egy kört – egészen az udvar közepén lángoló tűzig, amelyet poroltóval és vízsugárral is sikerült megfékezni. Ezt a napot aligha felejtik el a gyerekek, és néhányan talán a tűzoltó hivatáshoz is kedvet kaptak.

A gyermekjogok ünnepén több tucat szervezet, vállalat és sportegyesület jelezte, hogy szeretné a maga módján felerősíteni a kicsik hangját. Többek között a Főpolgármesteri Hivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos-Rendőr-főkapitányság, az Országos Mentőszolgálat, a Budapesti Közlekedési Központ, a MÁV, a Gyermekvasút, a Budapest Airport, a Fővárosi Állat- és Növénykert, az OTP Bank, a Claas, a NetPincér, az ICO, a Cherrisk, a LEGO Csoport, az Andrássy Élményközpont, a Ferencvárosi Torna Club, a Budapesti Fesztiválzenekar, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a Nemzeti Színház, az Örkény Színház, a Katona József Színház, a Radnóti Színház csatlakozott a programhoz változatos programokkal, de a lista folyamatosan bővül és számos önkormányzat is úgy döntött, hogy támogatja a kezdeményezést.

Kép

Nagy örömmel vállaltuk, hogy részt veszünk a Gyerekhang programjában, itt most kis kollégákat köszöntöttünk, akik olyan kiváló teljesítményt nyújtottak, hogy a végén tiszteletbeli tűzoltókká avattuk őket – mondta Kisdi Máté főhadnagy, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Elindítottuk az idei Gyerekhang programunkat, november 20-án és az addig tartó időszakban a gyerekek az élet minden területén hallathatják a hangjukat. A legfőbb üzenet azonban az, hogy ne csak ilyenkor, hanem a mindennapokban is figyeljünk a gyerekekre, adjunk nekik információt az őket érintő kérdésekről, hallgassuk meg a véleményüket és vegyük azt figyelembe az ő életükről is szóló döntéseknél – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Kép

November 20-án a város számos pontján UNICEF kékbe öltöznek majd az ikonikus épületek és a szervezet arra kéri a gyerekeket, valamint a gyerekjogok iránt elkötelezett munkahelyi, baráti társaságokat, hogy vegyenek fel kék ruhát és posztoljanak magukról a #GoBlue és a #WorldChildrensDay, valamint #UnicefHungary hashtagekkel.

A Gyerekek Világnapján mindenki támogathatja a gyerekjogok érvényesülését – vagyis a világ legkiszolgáltatottabb gyerekeit - a 136 66-os adományvonal hívásával, vagy sms küldésével, ami 500 forint adományt jelent.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!