5 gyakorlat, amitől jobb alakod lesz, mint a futástól

5 gyakorlat, amitől jobb alakod lesz, mint a futástól
Forrás: Unsplash/Eugene Chystiakov
Facebook
Twitter
Pinterest

Azt hittük, hogy a futás a sportok királynője - hiszen jó azoknak, akik le szeretnének fogyni és/vagy szinten tartani a kondijuk, sőt, még a lelki problémákra is megoldás lehet. De ha unod a futást, vagy épp csak nem szereted, akkor a következő 5 gyakorlattal elfelejtheted egy életre, és még az alakod is formásabb lesz!

1. Négyütemű fekvőtámasz

Bár sokan a gimiben csináltak utoljára négyütemű fekvőtámasz - és akkor se szívesen -, valójában ez egy remek gyakorlat, ami a törzsizomzatot, a karokat, a lábakakt, gyakorlatilag mindent átmozgat. Aki napi 100-at lenyom belőle, annak nem lesz gondja semmilyen fölösleges zsírpárnával.


2. Zsugorugrás

Ha olyan gyakorlatot keresel, ami égeti a kalóriákat, és közben építi a kitartásodat, akkor ezt neked találták ki. Nincs szükséged semmilyen speciális felszerelése, és kis helyen is tudod csinálni a gyakorlatot: a lábadat kinyújtva rugaszkodj el erőteljesen a talajról és lendítsd előre a karod. A levegőben mindkét térded húzd fel a mellkasodhoz, majd hajlított lábbal érkezz a talajra, hogy tompítsd az ütődést. Mehet belőle annyi, amennyit csak bírsz!


3. Ugrálókötelezés

Nem véletlenül veszik a kezükbe a kislányos ugrálókötelet még a kőkemény bokszolók is! A rendszeres ugrókötelezés kiváló kondíciót biztosít és az alakodat is bombagyorsan formálja. Emellett robbanékonnyá, energikussá teszi a testet és javítja a tartásodat.


4. Magas térdemelés

Vagyis helyben futás magas térdemeléssel, amire már mondhatnád, hogy majdnem olyan, mint a futás, de igazából sokkal intenzívebb és hatékonyabb. Minél magasabbra emeled a térded, annál jobban megdolgoztatod a hasizmodat is, és kapcsolja olyan gyors tempóra, amilyen gyorsra csak lehet.


5. Helyből távolugrás

Ez egészen addig tűnik könnyű gyakorlatnak, amíg nem nyomtál le belőle 3x20 darabot. Olyan izmokat is fejleszthetsz vele, amiknek létezésről eddig nem is tudtál, egészen a következő napi izomlázig.

ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 5 kép

5 dolog, amiben meglepően sok a kalória

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!