Őszinte vallomás: Gwendoline Christie ekkor érezte magát először szépnek

Őszinte vallomás: Gwendoline Christie ekkor érezte magát először szépnek
Forrás: HBO
Facebook
Twitter
Pinterest

Gwendoline Christie végre megmutathatta nőies oldalát is.

Gwendoline Christie gyerekkorában tornásznak készült, ám egy gerincsérülés miatt végleg le kellett mondania ezen álmáról. Az ezredforduló környékén még egy kis butikban dolgozott Brightonban, majd gondolt egyet és felvételizett a Drama Centre Londonba, ahol 2005-ben végzett, és bár szokatlan magas, 191 centis testalkata miatt nem sok jövőt jósoltak neki színésznőként, végül sikerült rácáfolnia a benne kétkedőkben és ma már senki számára nem kérdés az, hogy mennyire biztos helye is van a szakmában.

2007-ben a The Time Surgeon című rövidfilmmel debütált a filmvásznon, amit aztán számos kisebb szerep követett, míg Gwendoline Christie-re osztották Tarth-i Brienne szerepét a Trónok harcában, ami után olyan alkotásokban láthattuk őt, mint Az éhezők viadala: A kiválasztott - Befejező rész, a Star Wars: Az ébredő Erő, a Star Wars: Az utolsó Jedik, vagy a Star Wars: Ellenállás című sorozat, illetve a nemrég elstartolt, hatalmas népszerűségnek örvendő Wednesday széria.

Tehetségét ma már senki sem vitatja, ám sokan még hosszú évek múltán is azzal a férfias nővel azonosították, akit a Trónok harca epizódjaiban keltett életre. És bár színészként viszonylag nem sok beleszólása lehetett abban, hogy miként nézzen ki a képernyőn, ő mindig vágyott arra, hogy megmutathassa nőies oldalát. Éppen ezért volt számára megtiszteltetés az, hogy Tim Burton rá osztotta Larissa Weems szerepét a Wednesday című sorozatban, ráadásul úgy, hogy a színésznőt kérte arra, hogy segítsen neki megalkotni és tökéletesíteni a karaktert. Gwendoline most egy interjúban elárulta, hogy egy Hitchcock-stílusú hősnőről álmodott, és legfőképp Tippi Hedren és Kim Novak inspirálta.

Ezt az ötletet szerettem volna erőltetni. Szeretek olyan karakterekké és emberekké átalakulni, akik nagyon távol állnak tőlem, és soha nem kapnék ilyen szerepet. Ez egy lehetőség volt arra, hogy megteremtsen ezt a fajta áthatolhatatlan, uralkodó karaktert a nőiség klasszikus ideájával. De míg Hitchcock hősnők általában mindenféle traumát élnek át, izgalmas volt egy olyan nőt életre kelteni, aki a saját sorsát irányítja, aki kíméletlenül ambiciózus, aki önként hozta magát veszélyes és extrém helyzetekbe. Mindez izgalmas volt a számomra

- mondta.

Majd kitért arra is, hogy mennyire csodálatos volt a széria jelmeztervezőjével, Colleen Atwooddal együtt dolgozni.

Colleen rendkívül tehetséges. Ezt az élményt nem is tudom kellőképpen szavakba önteni, egyszerűen elég rád néznie és tudja is, hogy kell kiemelnie az erősségeidet. Ez volt az első alkalom, hogy gyönyörűnek éreztem magam a képernyőn

- mesélte meghatottan.

Gwendoline kétségtelenül tökéletesen hozta nemcsak stílusában, de megjelenésében is a Nevermore Akadémia igazgatónőjét, alakítása pedig minden bizonnyal más studióknak is szemet szúrt, így meglehet, hogy a jövőben egyre több hasonlóan nőies szerepben láthatjuk majd őt viszont.

És ezt láttad már?

Galéria / 12 kép

Trónok harca szereplők, akikre ma már rá sem ismerni

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok
Kép
Horoszkóp

4 csillagjegy-pár, akik egymás ellentétjei, mégis örökre együtt maradnak

Nem véletlenül mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, igaz?

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Borbély Alexandra generációkat bemutató képe könnyeket csal a szemekbe

Új képet osztott meg a színésznő, amire nem lehet érzelemmentesen nézni.

Kép
Sztárok

Már hatalmas a pocakja! Bruce Willis és Demi Moore várandós lányának friss fotóján ámuldozik az internet

Rumer Willist kényelmes szettje semmit se rejtett el a kíváncsi tekintetek elől!