Őszinte vallomás: Gwendoline Christie ekkor érezte magát először szépnek

Őszinte vallomás: Gwendoline Christie ekkor érezte magát először szépnek
Forrás: HBO
Facebook
Twitter
Pinterest

Gwendoline Christie végre megmutathatta nőies oldalát is.

Gwendoline Christie gyerekkorában tornásznak készült, ám egy gerincsérülés miatt végleg le kellett mondania ezen álmáról. Az ezredforduló környékén még egy kis butikban dolgozott Brightonban, majd gondolt egyet és felvételizett a Drama Centre Londonba, ahol 2005-ben végzett, és bár szokatlan magas, 191 centis testalkata miatt nem sok jövőt jósoltak neki színésznőként, végül sikerült rácáfolnia a benne kétkedőkben és ma már senki számára nem kérdés az, hogy mennyire biztos helye is van a szakmában.

2007-ben a The Time Surgeon című rövidfilmmel debütált a filmvásznon, amit aztán számos kisebb szerep követett, míg Gwendoline Christie-re osztották Tarth-i Brienne szerepét a Trónok harcában, ami után olyan alkotásokban láthattuk őt, mint Az éhezők viadala: A kiválasztott - Befejező rész, a Star Wars: Az ébredő Erő, a Star Wars: Az utolsó Jedik, vagy a Star Wars: Ellenállás című sorozat, illetve a nemrég elstartolt, hatalmas népszerűségnek örvendő Wednesday széria.

Tehetségét ma már senki sem vitatja, ám sokan még hosszú évek múltán is azzal a férfias nővel azonosították, akit a Trónok harca epizódjaiban keltett életre. És bár színészként viszonylag nem sok beleszólása lehetett abban, hogy miként nézzen ki a képernyőn, ő mindig vágyott arra, hogy megmutathassa nőies oldalát. Éppen ezért volt számára megtiszteltetés az, hogy Tim Burton rá osztotta Larissa Weems szerepét a Wednesday című sorozatban, ráadásul úgy, hogy a színésznőt kérte arra, hogy segítsen neki megalkotni és tökéletesíteni a karaktert. Gwendoline most egy interjúban elárulta, hogy egy Hitchcock-stílusú hősnőről álmodott, és legfőképp Tippi Hedren és Kim Novak inspirálta.

Ezt az ötletet szerettem volna erőltetni. Szeretek olyan karakterekké és emberekké átalakulni, akik nagyon távol állnak tőlem, és soha nem kapnék ilyen szerepet. Ez egy lehetőség volt arra, hogy megteremtsen ezt a fajta áthatolhatatlan, uralkodó karaktert a nőiség klasszikus ideájával. De míg Hitchcock hősnők általában mindenféle traumát élnek át, izgalmas volt egy olyan nőt életre kelteni, aki a saját sorsát irányítja, aki kíméletlenül ambiciózus, aki önként hozta magát veszélyes és extrém helyzetekbe. Mindez izgalmas volt a számomra

- mondta.

Majd kitért arra is, hogy mennyire csodálatos volt a széria jelmeztervezőjével, Colleen Atwooddal együtt dolgozni.

Colleen rendkívül tehetséges. Ezt az élményt nem is tudom kellőképpen szavakba önteni, egyszerűen elég rád néznie és tudja is, hogy kell kiemelnie az erősségeidet. Ez volt az első alkalom, hogy gyönyörűnek éreztem magam a képernyőn

- mesélte meghatottan.

Gwendoline kétségtelenül tökéletesen hozta nemcsak stílusában, de megjelenésében is a Nevermore Akadémia igazgatónőjét, alakítása pedig minden bizonnyal más studióknak is szemet szúrt, így meglehet, hogy a jövőben egyre több hasonlóan nőies szerepben láthatjuk majd őt viszont.

És ezt láttad már?

Galéria / 12 kép

Trónok harca szereplők, akikre ma már rá sem ismerni

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.

Kép
Stílus

Nyáry Luca: 4 makacs tévhit a modellek életével kapcsolatban

Azt gondoltad, a modellek rengeteg pénzt keresnek, fényűző szállodákban laknak és közben csak szépen kell mosolyogniuk? Nyáry Luca jó ideje mozog ebben a világban és most eloszlat minden tévhitet.

Kép
Stílus

Klasszikus és kihagyhatatlan! A minta, ami uralni fogja az elkövetkezendő hónapokat

Ezért a könnyen kombinálható mintáért szinte biztos, hogy te is odaleszel majd!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ő Lisa Marie Presley legidősebb lánya, akit már Hollywood is kiszemelt magának

Lisa Marie Presley lányának minden esélye megvan arra, hogy rövidesen Hollywood legnagyobb csillagjai közé kerüljön.

Kép
Sztárok

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!