Így ünnepli a Gucci 100. születésnapját!

Így ünnepli a Gucci 100. születésnapját!
Forrás: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Időutazás a Gucci divatházban: Alessandro Michele kreatív igazgató különleges módon ünnepli a világmárka 100. születésnapját!

Idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a Gucci divatház, ahol mindig történik valami – arcpirító mennyiségben – a legutóbbi szenzáció az volt, hogy Lady Gaga és Adam Driver főszereplésével elstartolt a Gucci-film forgatása, amelynek a hírhedt család tagjai közül nem mindenki örül. Miközben pillanatok alatt bejárta a világsajtót, megdöbbentek a rajongók a főszereplők nem mindennapi átalakulása láttán, amelyről már most azt suttogják, hogy Oscar-díjat érhet.

A filmből nemcsak a divatvilág egyik legsötétebb történetét ismerhetjük meg, hanem sok-sok meglepő részletet is megtudhatunk a 100 éves világmárka életéből, amit a jelenlegi kreatív igazgató, Alessandro Michele, ahogy az tőle elvárható, a legkülönlegesebb módon ünnepel.

Aria

Az elmúlt évszázadban számos változás és fontos újítás történt a divatházban, amelyek még ma is formálják a trendeket, és pontosan ennek az időtlen eleganciának állít emléket, Alessandro Michele, aki Aria kollekciójával egy valóságos időutazásra csábítja a divatrajongókat. Az ünnepi kollekció, amelyhez egy varázslatos kisfilmet is rendeztek, afféle összegzése a márka életének, amelyben régi szimbólumok és formák újragondolt változatai jelennek meg.

Gucci motívumok & formák

A márka megalapítása óta számos olyan motívum született, amely mára totálisan összeforrt az ízig-vérig olasz divatmárkával, és ha már messziről meglátjuk az utcán, azonnal az ikonikus divatházra asszociálunk. Az egyik ilyen a piros-zöld csíkozás, amely a márka korai éveihez repít vissza minket. A Gucci lovaskiegészítőin e két színnek az elegáns kombinációja adta a mintázatot. Az egyszerű, kifinomult, mégis könnyen megjegyezhető jelzés azóta is a márka egyik alappillére. A másik pedig a virágminta, amit Grace Kelly ihletett.

Míg az összeolvadó dupla “g” betűkből álló logó a márka alapítójának emléke előtt tiszteleg. A Guccio Gucci szellemét őrző motívumot 1966-ban mutatták be, és ezt követően szinte eggyé is vált a márkával.

A Gucci "Bamboo" és "Jackie" bagje hamar a márka védjegyévé váltak, ma is a legkeresettebb modellek között jegyzik őket, akárcsak a jelenlegi kreatív, Alessandro Michele által tervezett "Marmont" It-bagjét, amelyek most még különlegesebb csomagolást kaptak, mint korábban bármikor.

Kattints a galériába, és fedezd fel az ünnepi kollekció legkülönlegesebb darabjait!

Galéria / 10 kép

Gucci: Aria kollekció

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Kép
Életmód

A 10 legjobb romantikus film, ami 2023-ban érkezik a mozikba

Ha romantikára vágysz, akkor ezeket ne hagyd ki 2023-ban!

Kép
Stílus

10 öltözködési trükk, ami kegyetlenül többnek mutat a valódi korodnál, és 10, amivel bátran letagadhatsz 10 évet a korodból

Ezek a stílustippek gyorsan segíthetnek abban, hogy egészen új szintre helyezd a megjelenésedet!

Kép
Sztárok

Tudtad? A The Last of Us sztárjának öccse közel 3 éve transznemű nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép
Stílus

10 kedvenc trendünk, ami már nem lesz divat 2023-ban - ezek jönnek helyettük!

A búcsú bár szinte biztos, hogy nem örökre szól, de ettől függetlenül most érdemes elfelejtened ezeket a trendeket!

Kép
Sztárok

Tényleg visszafelé öregszik! Az 56 éves Salma Hayek fehérneműben érkezett új filmje premierjére - FOTÓK

Salma Hayek a tőle megszokott módon, újfent egy látványos darab mellett tette le a voksát.