Így ünnepli a Gucci 100. születésnapját!

Így ünnepli a Gucci 100. születésnapját!
Forrás: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Időutazás a Gucci divatházban: Alessandro Michele kreatív igazgató különleges módon ünnepli a világmárka 100. születésnapját!

Idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a Gucci divatház, ahol mindig történik valami – arcpirító mennyiségben – a legutóbbi szenzáció az volt, hogy Lady Gaga és Adam Driver főszereplésével elstartolt a Gucci-film forgatása, amelynek a hírhedt család tagjai közül nem mindenki örül. Miközben pillanatok alatt bejárta a világsajtót, megdöbbentek a rajongók a főszereplők nem mindennapi átalakulása láttán, amelyről már most azt suttogják, hogy Oscar-díjat érhet.

A filmből nemcsak a divatvilág egyik legsötétebb történetét ismerhetjük meg, hanem sok-sok meglepő részletet is megtudhatunk a 100 éves világmárka életéből, amit a jelenlegi kreatív igazgató, Alessandro Michele, ahogy az tőle elvárható, a legkülönlegesebb módon ünnepel.

Aria

Az elmúlt évszázadban számos változás és fontos újítás történt a divatházban, amelyek még ma is formálják a trendeket, és pontosan ennek az időtlen eleganciának állít emléket, Alessandro Michele, aki Aria kollekciójával egy valóságos időutazásra csábítja a divatrajongókat. Az ünnepi kollekció, amelyhez egy varázslatos kisfilmet is rendeztek, afféle összegzése a márka életének, amelyben régi szimbólumok és formák újragondolt változatai jelennek meg.

Gucci motívumok & formák

A márka megalapítása óta számos olyan motívum született, amely mára totálisan összeforrt az ízig-vérig olasz divatmárkával, és ha már messziről meglátjuk az utcán, azonnal az ikonikus divatházra asszociálunk. Az egyik ilyen a piros-zöld csíkozás, amely a márka korai éveihez repít vissza minket. A Gucci lovaskiegészítőin e két színnek az elegáns kombinációja adta a mintázatot. Az egyszerű, kifinomult, mégis könnyen megjegyezhető jelzés azóta is a márka egyik alappillére. A másik pedig a virágminta, amit Grace Kelly ihletett.

Míg az összeolvadó dupla “g” betűkből álló logó a márka alapítójának emléke előtt tiszteleg. A Guccio Gucci szellemét őrző motívumot 1966-ban mutatták be, és ezt követően szinte eggyé is vált a márkával.

A Gucci "Bamboo" és "Jackie" bagje hamar a márka védjegyévé váltak, ma is a legkeresettebb modellek között jegyzik őket, akárcsak a jelenlegi kreatív, Alessandro Michele által tervezett "Marmont" It-bagjét, amelyek most még különlegesebb csomagolást kaptak, mint korábban bármikor.

Kattints a galériába, és fedezd fel az ünnepi kollekció legkülönlegesebb darabjait!

Galéria / 10 kép

Gucci: Aria kollekció

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Stílus

Klasszikus és egyszerű! Leonardo DiCaprio exe erre a filléres alapdarabra esküszik

Camila Morrone stílustippjét ráadásul pár pillanat alatt lemásolhatod!

Kép
Stílus

Ez lesz a 2023-as nyár egyik legmegosztóbb trendje: visszatér nagyanyáink kedvenc cipője!

A 2023-as cipőválasztékot nézegetve szinte biztos, hogy neked is szemet szúrt már ez a darab!

Kép
Stílus

5 ruhafazon, ami már nem lesz divatos 2023 nyarán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A ruhatrendek háza táján pont annyi változás áll be, amihez mi is szinte észrevétlenül tudunk alkalmazkodni a következő hónapokban.

Kép
Sztárok

„A 60-as éveimben járok, és minden tőlem telhető módon küzdök az öregedés ellen” - Kim Cattrall először beszél őszintén a szépészeti beavatkozásairól

Még mindig alig bírunk magunkhoz térni a hírtől, hogy Kim Cattrall is szerepel az And Just Like That 2. évadában…

Kép
Sztárok

Nem édeklik a beszólások! David Beckham elmagyarázza, hogy miért tartja normálisan, hogy szájon csókolja 11 éves lányát

Az egykori sztárfocista, David Beckham sok kritikát kapott, amiért Harpert csókolgatja.

Kép
Életmód

5 foglalkozás, ami már 30 éves kor alatt is 1 millió forintot hozhat a kasszára havonta Magyarországon

Csábító lehet 1 millió forintot keresni havonta, máris mutatjuk, mihez kell érteni hozzá.