Gombold újra! Közép-Európa: Íme a győztesek

Gombold újra! Közép-Európa: Íme a győztesek

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Kihirdették a Gombold újra! Közép-Európa kortárs öltözéktervezői pályázat győzteseit, melynek négy fődíjasa: Newcomer öltözék kategóriában Csík Orsolya; Newcomer kiegészítő kategóriában Kovács Ágnes; Oldhands öltözék kategóriában a Garam Judit, Kovács Adél és Hajdu Anett alkotta NUBU; Oldhands kiegészítő kategóriában pedig a MASAMOD, vagyis Erdei Ildikó Virág lett. A nyertesekkel exkluzív interjúkat is olvashattok az instyle.hu-n.


A Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezési pályázatot harmadik alkalommal hirdette meg a Design Terminál. A kezdeményezés célja, hogy a tehetséges tervezőket segítse egy önálló vállalkozás elindításában, mellyel a magyar kreatív ipar fejlesztéséhez járul hozzá. Idén a pályázat átlépte az országhatárt: a szervezők közép-európai kulturális értékek által ihletett pályamunkákat vártak, ezáltal irányítva rá a figyelmet a régió szellemi örökségére és a négy ország közös kulturális identitásában rejlő lehetőségekre.
Olyan neves magyar és külföldi szakemberek döntöttek a nyertesekről, mint Eilidh MacAskill, a brit InStyle főszerkesztője, Magdalena Christofi, a lengyel Moda Forte igazgatója, Kopek Gábor, fotográfus, médiaművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, Luu Anh Tuan, az Anh Tuan márka alapítója, Jakub Polanka, cseh divattervező, Sebestyén Márta, Kossuth-díjjas népdalénekes, Mária raneková, szlovák divattervező, és a zsűriben képviselte az InStyle Magyarországot főszerkesztőnk, Szűcs Péter is.
Eilidh MacAskill, a brit InStyle főszerkesztője és a döntőzsűri elnöke elmondta, hogy némely kollekciót már most el tudná képzelni a Selfridges üzlet polcain, másokat egy divatfotózáson az InStyle magazinba is beválogatná, de bevallotta azt is, hogy néhány darabot még gardróbszekrényében is szívesen látna.
A Gombold újra! Közép-Európa másik zsűritagja szerint a régió minden országára jellemző, hogy kedveljük a természetes anyagokat, és mindenütt folyamatban van a népi motívumok és hagyományos technikák modern időkre és új technológiákra való átültetése is. „Stílusunkat a „praktikus romantika” jelzővel illetném leginkább.” –emelte ki Olo Křížová, a Prague és a Bratislava Fashion Weekend művészeti igazgatója (villáminterjúnkat ide kattintva olvashatjátok vele).

 A több száz pályázóból végül 20 döntős tervező mutathatta be kollekcióját a Millenárison megrendezett Central European Fashion Daysen 2013. június 22-én.
A több száz pályázóból végül 20 döntős tervező mutathatta be kollekcióját a Millenárison megrendezett Central European Fashion Daysen 2013. június 22-én.


A nyertesek


Az idei év nyertesei számára a szervezők olyan szakmai díjcsomagot állítottak össze, mely hatékony segítséget nyújt a hazai és a nemzetközi piacra lépésben. A Newcomer- vagyis pályakezdő- kategóriában győztes Csík Orsolyának, és Kovács Ágnesnek Kiss Miklós grafikus készíti el a márkájuk új arculatát, Viszlay Márk divatfotós pedig a soron következő kollekciójuk fotóit. Emellett féléves gyakorlatot tölthetnek el a Nanushka és az Anh Tuan márkáknál. Nem utolsó sorban a régió legjelentősebb szakvásárán a STYL-en, a csehországi Brno-ban jelenhetnek meg új kollekcióikkal.
Az Oldhands kategória legjobbjai profik, így nekik a divatvilág nemzetközi központjába jutás lehet a cél. A legjobb kiegészítő kollekciót tervező Oldhands pályázó a MASAMOD, vagyis Erdei Ildikó Virág, aki a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével kap egy standot a jövő tavaszi Párizsi Divathéten a Zip Zone showroomban, kollekcióját pedig legyártja a Kézmű Nonprofit Kft. A Garam Judit, Kovács Adél és Hajdu Anett, vagyis a NUBU a legjobb öltözékkollekciót tervező Oldhands pályázó mindezek mellé még nettó 1 millió forintért vásárolhat be Európa legfontosabb anyagvásárán, a párizsi Premiere Vision-on.
 Newcomer öltözék kategóriában Csík Orsolya pályázatát találták a legjobbnak
Newcomer öltözék kategóriában Csík Orsolya pályázatát találták a legjobbnak


Különdíjak


A négy kategória fődíjai mellett a szakmai zsűri számos pályázót különdíjjal jutalmazott, mely további tanulási, illetve megmutatkozási lehetőséget kínál a fiatal tehetségeknek.
  • A Black BoxConceptStore magyar designer üzlet különdíjasa Kovács Ágnes lett, aki számára féléves árusítást biztosít kiemelt megjelenéssel.
  • A budapesti Brody House egy éves nemzetközi klubtagságot és pop-upstore eseményt kínál a Newcomer kategóriában induló Gyöngyösi Renátának (INER) és Bozsik Szilviának. Az Oldhands döntős tervezők közül Tomcsányi Dórának és Nagy Adriennek (Rienne Creations).
  • A Memories of Hungary Bozsik Szilviát és Gyöngyösi Renátát (INER) jutalmazta, akiknek fél éven át alkalmuk lesz márkájukkal üzletekben megjelenni.
  • Az OurstyleBoutique exkluzív termékfotózást és a fél éves árusítási lehetőséget nyújt online és pop-up üzleteiben Demeter Lillának.
  • A wonderLAB kreatív alkotóműhely és bolt 6 hónapos tagságot ajánl, mely tervezői áron értékesítést, kiemelt kirakatot, marketing támogatást, márkaképviseletet, építőesteken való részvételt is tartalmaz. A különdíjjal a Newcomer kategóriában induló Veszprémi Gabriellát és Jani Zsuzsannát jutalmazzák.
  • A BP Clothing-gal lehetősége nyílik közös kollekciót alkotni és piacra lépni a Wonderground-nak.
  • A JeSuisBelle különdíjasa Veszprémi Gabriella, akivel közös kiegészítőkollekciót hoznak létre. A kollekció gyártását és árusítását a JeSuisBelle garantálja, emellett kiemelt megjelenést kap a showroomban.
  • A Lucia Divatakadémia Couture-kurzusában vehet részt és ismerkedhet meg az egyedi kézműves technikákkal Pusztai Judit.
  • Közös kollekciót alkot a Mono-val Szűcs Ágnes, melynek gyártását és árusítását a MonoFashion garantálja.
  • A WAMP design vásár egy olyan rendszeresen jelentkező társas esemény, amely kiemelkedő magyar designereket, művészeket, neves galériákat tár a nagyközönség elé, hetente változó tematikával. Egy éven át standot biztosít Pusztai Judit számára, valamint bemutatja a „hónap designere” programban.

Mindezeken felül a döntő legizgalmasabb kollekcióiból, a Newcomer és Oldhands kategóriák öltözékei és kiegészítői felhasználásával különleges közép-európai divatanyagok készülnek kiadónk, a Marquard Média kiadványaiban, így hamarosan az InStyle és a Joy magazinokban is találkozhattok a kedvenc kreációinkkal.

Még több képért kattints a galériára! Fotók: Sárközy Marianna

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!