Tudtad? III. Károly ezen igencsak különleges tehetségét Fülöp hercegtől örökölte

Tudtad? III. Károly ezen igencsak különleges tehetségét Fülöp hercegtől örökölte
Forrás: Getty Images

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Károly királyt egy igen érdekes közös hobbi köti össze a néhai Fülöp herceggel!

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő szerelmének történetét jól ismerjük, ahogy az egykori uralkodó férjének boldogtalan gyerekkora sem titok már a nyilvánosság számára, azt viszont kevesen tudják, hogy a néhai edinburgh-i herceg nemcsak rajongott a művészetekért, de ő maga is művész volt.
A 2021-ben, 99 éves korában elhunyt herceg 1947. november 20-án vette feleségül az akkor még hercegnő Erzsébetet, és az együtt töltött közel 74 év alatt Fülöp herceg aktívan kivette a részét a királyi család feladatköreiből. A különféle hivatalos események és látogatások mellett pedig ha ideje engedte, akkor szívesen festegetett is. Művei egy részét elajándékozta, a másik fele viszont a királyi művészeti gyűjtemény részét képezik.

Fülöp munkái közül az egyik legismertebb talán az az 1965-ben készült alkotás, ami a Windsori kastélyban reggeli közben újságot olvasó II. Erzsébet királynőt ábrázolja.

Kép
forrás: Royal Collection Trust

Fülöp elsőszülött fiáról, III. Károly királyról szintúgy kevesen tudják, hogy örökölte édesapja művészi vénáját, és az 1970-es évek óta ő is szívesen ragad ecsetet, ha a szabadideje úgy engedi. A kizárólag akvarelleket készítő trónörökös festményeit először 1977-ben állították ki a Windsori kastélyban, és bár szerényen magát csak "lelkes amatőrnek" hívja, a becslések szerint közel 2 millió fontot keresett 1997 és 2016 között képei eladásából, ezzel akkor ő lett Egyesült Királyság egyik legkelendőbb élő művésze.

Érdekelnek Fülöp herceg és III. Károly király festményei? Galériánkban mutatunk is párat közülük!

Galéria / 7 kép

Fülöp herceg és III. Károly király festményei

Megnézem a galériát

2023-ban folytatódik az InStyle podcastsorozata, a Teadélután. Míg az első évad a múlt és jelen század legbefolyásosabb női alakjával, II. Erzsébettel foglalkozott, addig a második évadban már Fülöp herceg különleges élete kerül a középpontba. Ezért ha még többet hallanál a néhai uralkodó férjéről, akkor hallgasd meg Teadélután 2. évadának adásait, a legfrissebb rész épp Fülöp szenvedélyeiről szól, és azokról a hobbikról, amikkel a festészet mellett szívesen töltötte az idejét!

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.