Ne maradj le a JOY-napokról,
keresd a kuponokat az Instyle magazinban!
0 nap
0 óra
0 perc
múlva kezdődik a JOY-napok!múlva vége a JOY-napoknak!

Tudtad? III. Károly ezen igencsak különleges tehetségét Fülöp hercegtől örökölte

Tudtad? III. Károly ezen igencsak különleges tehetségét Fülöp hercegtől örökölte
Forrás: Getty Images

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Facebook
Twitter
Pinterest

Károly királyt egy igen érdekes közös hobbi köti össze a néhai Fülöp herceggel!

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő szerelmének történetét jól ismerjük, ahogy az egykori uralkodó férjének boldogtalan gyerekkora sem titok már a nyilvánosság számára, azt viszont kevesen tudják, hogy a néhai edinburgh-i herceg nemcsak rajongott a művészetekért, de ő maga is művész volt.
A 2021-ben, 99 éves korában elhunyt herceg 1947. november 20-án vette feleségül az akkor még hercegnő Erzsébetet, és az együtt töltött közel 74 év alatt Fülöp herceg aktívan kivette a részét a királyi család feladatköreiből. A különféle hivatalos események és látogatások mellett pedig ha ideje engedte, akkor szívesen festegetett is. Művei egy részét elajándékozta, a másik fele viszont a királyi művészeti gyűjtemény részét képezik.

Fülöp munkái közül az egyik legismertebb talán az az 1965-ben készült alkotás, ami a Windsori kastélyban reggeli közben újságot olvasó II. Erzsébet királynőt ábrázolja.

Kép
forrás: Royal Collection Trust

Fülöp elsőszülött fiáról, III. Károly királyról szintúgy kevesen tudják, hogy örökölte édesapja művészi vénáját, és az 1970-es évek óta ő is szívesen ragad ecsetet, ha a szabadideje úgy engedi. A kizárólag akvarelleket készítő trónörökös festményeit először 1977-ben állították ki a Windsori kastélyban, és bár szerényen magát csak "lelkes amatőrnek" hívja, a becslések szerint közel 2 millió fontot keresett 1997 és 2016 között képei eladásából, ezzel akkor ő lett Egyesült Királyság egyik legkelendőbb élő művésze.

Érdekelnek Fülöp herceg és III. Károly király festményei? Galériánkban mutatunk is párat közülük!

Galéria / 7 kép

Fülöp herceg és III. Károly király festményei

Megnézem a galériát

2023-ban folytatódik az InStyle podcastsorozata, a Teadélután. Míg az első évad a múlt és jelen század legbefolyásosabb női alakjával, II. Erzsébettel foglalkozott, addig a második évadban már Fülöp herceg különleges élete kerül a középpontba. Ezért ha még többet hallanál a néhai uralkodó férjéről, akkor hallgasd meg Teadélután 2. évadának adásait, a legfrissebb rész épp Fülöp szenvedélyeiről szól, és azokról a hobbikról, amikkel a festészet mellett szívesen töltötte az idejét!

Videók

Szépség

A 8 legnagyobb tévhit a fényvédelemről, avagy ragyogj egész nyáron pigmentfoltok nélkül

Promóciók

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép
Életmód

4 étrend-kiegészítő, melynek szedése nem várt mellékhatásokat okoz

Egy-egy étrend-kiegészítő kapcsán gyakran csak az előnyökről hallunk, pedig nem árt képben lenni a várható mellékhatásokkal is.

Kép
Életmód

10 zseniális karakter a Marvel-univerzumban, akit méltatlanul elvesztegettek

Jöjjenek a Marvel-univerzum tömeggyártásának legnagyobb károsultjai, avagy karakterek, akiket elvesztegettek!

Kép
Sztárok

Eredetileg ők játszották volna a Harry Potter főszereplőit: azonban J.K. Rowling szigorú szabályai miatt lecsúsztak róla

Ma már el sem tudjuk képzelni Daniel Radcliffe, Emma Watson és a többiek nélkül a Harry-Potter-filmeket, azonban egy hajszálon múlott csak, hogy nem más színészek kapták a szerepet. Mutatjuk kik ők!

Kép
Sztárok

Hivatalos! Nicola Coughlan a body positivity új stílusos istennője

A Bridgerton család sztárja, Nicola Coughlan az elmúlt években egy két lábon járó body positivity divatikonná nőtte ki magát.

Kép
Életmód

7 népszerű étel, ami tönkreteszi a bőrödet: a túlzott sófogyasztással érdemes vigyázni

Amit megeszünk, az hatással van az egészségünkre, a szépségünkre, a testünk, szervezetünk működésére, nem véletlen tartja úgy a mondás, hogy az vagy, amit megeszel. Fontos tudni, hogy az elfogyasztott ételek legalább olyan jelentősséggel bírnak bőrünk állapotára, mint a drága krémek. Mutatjuk is, mely ételek azok, melyekből szépségünk érdekében (is) érdemes kevesebbet fogyasztani.

Kép
Életmód

7 film, amiben vérengző állatokkal riogatnak, pedig többségük közel sem ilyen veszélyes

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki gyerekkorában csak vonakodva mert bemenni a felsőgödi uszoda medencéjébe, mert szörnyen szorongott egy gyilkos víz alatti támadástól.