Finom és tápláló trópusi gyümölcs: a banán, amely kutyád kedvence lehet

Finom és tápláló trópusi gyümölcs: a banán, amely kutyád kedvence lehet
Forrás: Unsplash

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

A kutyáknak is szükségük van a változatos és vitaminokban, valamint ásványi anyagokban gazdag étkezésre egészséges fejlődésük érdekében. Sok esetben a táp nem elegendő, szükség van olyan kiegészítőkre, amelyek jó hatással vannak az emésztésükre, amelyek hozzájárulnak a csontok fejlődéséhez, és kiegyensúlyozott életet eredményeznek.

Számos olyan zöldség és gyümölcs létezik, amelyek jótékony hatással lehetnek szervezetükre, azonban kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani a kiválasztásukra és utána kell járni, hogy mik azok, amelyeket nyugodt szívvel adhatsz és mik azok, amelyek károsak vagy esetleg halálosak is lehetnek kedvenceink számára.

A banán fogyasztásának előnyei

A legnépszerűbb és sokak által kedvelt trópusi gyümölcs a banán. Kicsik és nagyok egyaránt szeretettel fogyasztják, de vajon a kutyák számára is egészséges lehet? A válasz: igen! Biztonságos és többek között tápláló ételről beszélünk. Nem csak finom, de elérhetősége is kifejezetten előnyös, mivel télen és nyáron is be lehet szerezni a boltok polcairól. A banán magnéziumban, káliumban és rostokban egyaránt gazdag, így azon kutyafajtáknak kiváló forrás, akik sportosak és rengeteget szaladgálnak. A magnézium hozzájárul a megfelelő regenerálódási folyamat beindításához, és tagadhatatlan szerepe van az izomépítésben egyaránt.

A banán mindemellett, hogy B6-vitaminban is bővelkedik, így a fehérje metabolizmusa, valamint az agy és az izmok megfelelő oxigénellátottsága biztosított. Mindemellett a kutya idegrendszerére is kifejezetten jó hatással van, sokkal kiegyensúlyozottabbá és nyugodtabbá válik. Ezen vitaminok mellett C-vitaminban is bővelkedik, amely antioxidáns, azaz hozzájárul a sejtkárosodás csökkentéséhez, valamint megköti a szabadgyököket. Mindemellett a csontok és a vázszerkezet fejlődésében is elengedhetetlen szerepet játszik.

Amennyiben szeretnél még több hasznos és érdekes cikket olvasni, akkor keresd fel a Kutyabarát Magazin weboldalát, ahol számos bejegyzés között böngészhetsz.

A banán fogyasztása

Nem véletlen, hogy sportolók edzéseik szünetében energiapótlás érdekében egy-egy banánt fogyasztanak, mivel tápláló volta mellett biztosítja a megfelelő tápanyagokat, amelyek energiával látják el a szervezetet. Azonban érdemes odafigyelni a bevitt mennyiségre, mivel kalóriaszáma jelentős, egyetlen közepes banán közel 105 kcal-val ér fel, ami egy kisebb testű, mondjuk 10 kilogrammos kutyának egy étkezésnyi adagját kiteszi.

Ennek fejében érdemes fokozatosan és apránként beépíteni az étrendbe, kisebb mennyiségben adva a kutyának. Mindenekelőtt pedig érdemes megbeszélned az állatorvossal, hogy mekkora mennyiséget javasol. Nem csak nyersen kísérletezhetsz vele, hanem nyugodtan felhasználhatod kutyakeksz készítéséhez egyaránt.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Vajon te vagy az? 3 csillagjegy, aki utálni fogja az áprilisi telihold hatását

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.