Fess tojást az idei trend szerint – útmutató, amit inkább ne csinálj!

Fess tojást az idei trend szerint – útmutató, amit inkább ne csinálj!
Forrás: pinterest

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Ahogyan az öltözködésnek, lakberendezésnek vagy akár a virágkötésnek, úgy az ünnepi dekorációknak is megvannak a maga trendjei. Míg pár évvel ezelőtt a tojásfestési technikák között a galaxisos, addig tavaly az unikornisos és a márványos hímes tojások mentek nagyot, úgy tűnik, idén továbbra is a kőhatású darabok hódítanak, így mi is tettünk velük egy próbát. Csakhogy óriási problémába ütköztünk!

A márvány-, vagy ha úgy tetszik gránithatás, idén ugyan megmaradt, a kivitelezése azonban változott. Míg korábban a márványozást egy tál vízbe csepegtetett körömlakkal érhettük el, addig idén egy jóval egészségesebb trükköt vetettek be a pinterest nagyágyúi, akik szőlőlé és ecet segítségével állították elő meseszép darabjaikat. Én személy szerint első ránézésre beléjük szerettem. Csakhogy van egy kis bibi: a neten található útmutatók szerint, ez a tojás kivitelezhetetlen!

A tutoriál ezt írta:

Hozzávalók: tojás, kékszőlőlé, ecet, papírtörlő, acél, vagy üvegtál

Elkészítése: Fújd ki a tojást. Egy tálba önts egy rész szőlőlevet, és egy rész ecetet. A kifújt tojások sajnos lebegnek a vízen, de ne aggódj emiatt, hiszen nem kell, hogy egységes, homogén legyen rajtuk a festés. Néha elég, ha megforgatod őket, majd hagyd állni a tojásokat a lében, egy éjszakán át, és persze ha főtt tojással dolgozol, azzal is ugyanígy járj el. Reggel vedd ki őket a festékből, óvatosan itasd le róluk a festéket egy papírtörlővel, és voilá!

Egyszerűen hangzik igaz? A tojások külleme mellett, ez volt a másik ok, ami miatt belevágtam. Mindent az útmutató szerint készítettem, reggel mégis amikor felkeltem, az alábbi kép és valami istentelen ecetszag fogadott a konyhában.

Kép
forrás: Nóri

Jó pár év DIY rutinnal a hátam mögött, nem tagadom ritkán van, hogy elrontok valamit. Pláne nem ennyire. Sőt legtöbbször már akkor tudom, hogy milyen lesz a végeredmény, legyen az akár szuper, vagy szuper béna, ha még csak olvasom az elkészítésének leírását. Most mégis kifogott rajtam ez a fránya tojás, ami egyetlen dolognak volt köszönhető: a felületes útmutatónak.

Kőhatású húsvéti tojások
forrás: pinterest
Kőhatású húsvéti tojások

Ha te is a pinterestről, vagy egyéb neten keringő tutoriálból készítenéd idén a hímes tojásokat, az alábbi tanácsokat adnám neked.

  • Ha valami nem egyértelmű, kérdezz, kutass, míg nem lesz teljesen egyértelmű, mit és hogyan kell csinálnod. Én éppen azzal rontottam el a feladatot, hogy nem kérdeztem, nem néztem utána, és pláne nem gondolkodtam. A leírás nem írta például, hogy csak fehér tojást használhatok, mert csak azt fogja majd be a festék - nem mintha ez már bármit is számítana -, nem írta, hogy hány százalékos ecetet használjak stb. Igazából totálisan elsiklott a lépések felett, aminek az lett az eredménye, hogy elpazaroltam egy csomó tojást, pénzt, időt és energiát.

  • Ne feltétlenül az alapján válassz ki tehát valamit, hogy mennyire egyszerű és rövid az elkészítése, mert ez nem jelenti azt, hogy működik is. Sőt!

  • Mindig gondold át fejben, lépésről lépésre a fázisokat, mielőtt belevágnál.

  • Keress olyan diy anyagokat, amit fotókon, vagy videón, lépésről lépésre bemutatnak – így nagyobb eséllyel működnek is.

  • Ha van már egy olyan technika, festék, vagy eszköz, amit ismersz, és ki tudod váltani vele a rizikós ismeretlent amikor nem akarsz kockáztatni, használd azokat!

Ha pedig inspirációra van szükséged, nézd végig a galériánkat!

Galéria / 8 kép

8 csodaszép mód, ahogy idén dekorálhatod a húsvéti tojásokat

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!