Melyik hőszigetelő anyagok alkalmazása javasolt manapság?

hőszigetelés
Forrás: Photo by Alexander Andrews on Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

Az alkalmazott hőszigetelő anyagok minősége és fizikai tulajdonságai legalább akkora szerepet játszanak a szigetelés hatékonyságában, mint a projekt során elvégzett munka precíz kivitelezése. Ebben a cikkben a modern szigetelő anyagokkal foglalkozunk, külön kitérve a rendelkezésre álló opciókra, valamint a döntésünket befolyásoló tényezőkre.

Mit várhatunk el manapság a hőszigetelő anyagok kapcsán?

A legfontosabb elvárásként a minél alacsonyabb hővezetési tényezőt említhetjük meg a mai hőszigetelő anyagok esetében. Szintén fontos a kémiai stabilitás, emellett pedig a nedvességgel szembeni közömbös viszonyulás sem elhanyagolható szempont.

Korrózió egyáltalán nem léphet fel a hőszigetelés, illetve a vele érintkező többi anyag között, emellett pedig a rágcsálókkal, rovarokkal és gombákkal szembeni közömbösség szintén az elvárások között említhető. Amennyiben a hőszigetelő anyagot a padlóburkolatoknál helyezik el, akkor a terhelést is jól kell bírnia.

Napjainkban szerencsére bőven akad olyan opció a hőszigetelés kivitelezésére, amely kapcsán a felsorolt kritériumok egytől egyig igaznak bizonyulnak.

Milyen típusai érhetők el a hőszigetelő anyagoknak?

A szerkezetet figyelembe véve a szálas, üreges, továbbá ömlesztett hőszigetelő anyagok egyaránt a választható lehetőségek közé tartoznak. A szálas hőszigetelésnél alkalmazott alapelv szerint a sűrített elemi szálak közé szorul be a levegő. Gyakran alkalmazott típusai között említhető a kőzetgyapot, az üveggyapot vagy akár a cementkötésű fabeton hőszigetelő lemez.

Az üreges szerkezetű anyagok között a habüveget, polisztirolhabot, polietilén habot vagy a parafa hőszigetelést fontos kiemelni. Az ömlesztett hőszigetelő opciók esetében pedig a perlit termékek alkalmazása számít bevett gyakorlatnak.

Hogy mikor melyik anyag kínálja a leginkább ideális választást, az természetesen a fizikai, időjárási és egyéb körülmények függvénye.

Milyen tulajdonságokat célszerű átgondolni a hőszigetelő anyagok beszerzésekor?

Természetesen a választott anyagok kapcsán kiemelten fontos, hogy éppenséggel beltéri, homlokzati vagy lábazati szigeteléshez keresünk-e optimális anyagot. Mindhárom terület eltérő körülményeket kíván meg, ezért fontos odafigyelni ezekre a választás során.

A hőszigetelés hatékonysága mellett, ahogy már fentebb említettük, a teherbírás is a megfontolandó szempontok között szerepelhet. Természetesen a fizikai paramétereken kívül a beszerzési ár is lehet olyan tényező, amely segíthet a döntés meghozatalában két lehetőség között.

Amennyiben kevésbé vagyunk jártasak a hőszigetelő anyagok területén, akkor a beszerzést megelőzően célszerű hozzáértő szakemberrel is konzultálni. Az ő tapasztalata sokat segíthet abban, hogy a lehető legjobb opcióra sikerüljön letenni a voksunkat.

https://hoszigeteles-arak.hu

Tovább olvasok
Kép
Sztárok

Származása miatt tiltotta az Instagram a topmodell fotóját

Bella Hadid büszke származására, és ezen semmi nem változtat.

Kép
Vegyélhazait

#Vegyélhazait: Top 7 csábító édesség, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz

Torták, szörpök, vegán jégkrémek, cukormentes nyalókák és mogyorókrémek, amelyek szenvedélyes szeretettel készülnek.

Kép
Stílus

5 kihagyhatatlan nyári alapdarab 2020-ban

Az időjárás is egyre kellemesebb arcát mutatja, ezzel egyenesen arányosan pedig előtérbe kerülnek majd a lengébb, nyáriasabb darabok.

Kép
Sztárok

Halle Berry bocsánatot kért, és visszaadta transznemű szerepét

Megoszlanak a vélemények, miszerint transznemű karaktert csak transznemű játszhat el hitelesen.

Kép
Életmód

Dalai láma, ahogyan még nem hallottad

Őszentésge a XIV. Dalai Láma a napokban ünnepelte 85. születésnapját, és ebből az alkalomból olyat tett, amit előtte még korábban egy tibeti vallási vezető sem: kiadta első zenei albumát.

Kép
Stílus

Az idei nyár szólhat a szoknyákról is: Mutatunk 5 fazont, amit te is imádni fogsz

Még nem szerezted be kedvenc nyári szoknyádat? Akkor most segítünk!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem