A színes kert titka, avagy miket ültess tavasszal

árvácska,nefelejcs,kert,növények,virágok
Forrás: https://citygreen.hu

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

A tél fakó szürkesége után szinte mindenki vágyik a tavasz színeire és üdeségére. Bár az örökzöldek megörvendeztetnek némi színnel a legkomorabb évszakban is, mégis, az újjáéledt tavasszal nem veheti fel a versenyt. Lássuk, hogy mik azok a növények, amik már egészen korán feldobják a hangulatunkat a szépségükkel!

Színek sokasága, azaz az árvácska és a nefelejcs

Ki ne ismerné az árvácskát (Viola sp.), amivel szinte mindenhol találkozhatunk városszerte. Mivel már korán virágba borul, így előszeretettel ültetik minden változatát, hiszen nagyon gyorsan széppé teszi a környezetét. Abban az esetben, ha már ősszel elülteted a növényeket - és egész télen gondoskodsz arról, hogy ne száradjon ki, és ne szenvedjen hiányt semmiben -, akkor tavaszra egy nagyon erős és meglehetősen nagy növényt kapsz. Kétnyári növény.

A nefelejcsekre (Myosotys sp.) gondolva a többség a kék színre asszociál. Ezzel szemben manapság már rózsaszín, fehér és lila színekben is találkozhatsz ezzel a kétnyári növénnyel. Igazi dísze lehet a kertednek.

Hagymás virágok

Ide tartozik a tulipán, a nárcisz és persze az utánozhatatlan illatú jácint is. Színek tekintetében rendkívül sokfélék, és bár korán virágoznak, azért a tulipánok között van olyat is, ami április végére lesz szemkápráztató. Tökéletesen változatos a paletta, így akár szín alapján is válogathatsz.

Mutatós évelő hajtások és virágok

A bőrlevél (Bergenia sp.) már önmagában is különleges és látványos, hiszen egyedi levelének köszönheti a nevét is. Persze ha virágzik, az apró rózsaszín virágokkal mutatja meg igazi pompáját. A tartása nem igényel különösebb szakértelmet és mivel évelő virágról beszélünk, így sokáig dísze lehet kertednek.

A korallberkenye (Phoetinia hibridek) alapvetően nem tavaszi virág, mégis ebben az időszakban a legszebb. Ilyenkor nem virágzik még, hanem csak a frissen fejlődő hajtásai jelennek meg, ami olyan látványossá varázsolja az egész virágot, hogy annak mindenki a csodájára jár. Itt is igaz az, ami a boroknál, hogy minél idősebb, annál jobb, hiszen a korallberkenye az évek számával egyre több hajtást hoz.

Élénk sárga színével mindenki figyelmét felkelti a salátaboglárka (Ficaria verna), ami a jó idő beköszöntekor azonnal fejlődésnek indul. Ez a virág nem csak a szemet gyönyörködteti, de az ízlelőbimbókat is kényezteti, hiszen a zsenge levele bármilyen friss salátában méltó helyet kaphat.

A hunyorokat (Helleborus hibridek) sem hagyhatjuk ki a legszebbek közül, hiszen bár már télen is találkozhatunk velük, mégis tavasszal a legszebbek. Rendkívül változatos évelő növények, így bátran díszítsd velük a kertedet!

A pázsitviola (Aubrieta hibridek) hihetetlen mennyiségben virágzik tavasszal, egészen eltakarja a föld színét. Ezek az évelő virágok fehér, rózsaszín és lila színekben választhatóak.

https://citygreen.hu

Videók

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Kép
Életmód

Több mint egy mozgásforma! Minden, amit a jógáról kezdőként fontos tudnod

Kíváncsi vagy, de nem tudod hogyan is kezdj bele a jógába? Íme, néhány tipp, hogy minél előbb jógamatracra állj, és saját gyakorlásod során tapasztald meg a jóga jótékony hatásait.

Kép
Sztárok

Láttad már? Ilyen gyönyörű nő lett Jean-Paul Belmondo legidősebb unokája, Annabelle

Jean-Paul Belmondo minden bizonnyal nagyon büszke lenne arra, hogy unokája is a filmszakmát választotta hivatásául.

Kép
Sztárok

A képek magukért beszélnek! Sokak szerint ezek a felvételek a bizonyítékai annak, hogy semmi kémia nincs már Hailey és Justin Bieber között

Hailey és Justin Bieber házasságáról sok pletyka kering, most itt egy újabb jel, ami sokak szerint arra utal, hogy valami nincs rendben köztük!

Kép
Szépség

SJP és Jennifer Aniston már imádja! Egy új hajtrend, aminél nincs tökéletesebb őszülő hajhoz

Ősz hajszálak, őszülő hajtő? Ma már ebben nincs semmi ciki, sőt! Nézd meg, hogyan hordják a hajukat a legnagyobb hollywoodi sztárok!

Kép
Sztárok

Conchita Wurst férfiasabb, mint valaha: 9 év telt el azóta, hogy megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ma már szinte rá sem ismerni

Kilenc évvel ezelőtt mindenki ledöbbent, amikor egy estélyit viselő, gyönyörű, szakállas nő lépett a színpadra. A nevét pedig mindenki azonnal megjegyezte: Conchita Wurst.