Ezért lehetséges, hogy valaki sokkal lassabban öregszik, mint te

Ezért lehetséges, hogy valaki sokkal lassabban öregszik, mint te
Forrás: Big Bang Media

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

A kutatók megtalálták a fiatalság forrását. Vagyis azokat a géneket, amik lehetővé teszik, hogy egyesek lassabban öregedjenek, mint mások. Mázlisták!

Te is kiakadtál már azért, mert egy közeli barátodon kétségbeejtően nem fog a kor? Ő még mindig úgy néz ki, mint aki most töltötte be a 21-et, rólad meg ordít, hogy közelebb vagy már a 30-hoz. Tuti, hogy befizetett a plasztikai sebészhez, más nem lehet a magyarázat. Téves! A tudósok végre rájöttek, hogy mi a titka az örök fiatalságnak.

gif

A Harvard orvostanhallgatói összedugták a fejüket a 23andMe DNS kutató központtal, hogy megleljék a különös rejtély okát - ehhez 350 eltérő korú, és etnikai hovatartozású nő genetikai állományát vették górcső alá. Ezután külön vizsgálták azokat, akik a közfelfogás szerint, jóval fiatalabbnak néznek ki a koruknál, de nem jártak soha plasztikai sebésznél.

Az eredmények szerint, a géneknek van a legnagyobb befolyásoló szerepe ebben a kérdésben. A velünk született génállomány a felelős olyan folyamatokért, mint a sejtek energizálása, a bőr regenerálódása, és az antioxidánsok termelődése. Ezeknek a géneknek az "aktív" állapota egyénenként eltérő. Innen már logikusan következik, hogy az "örök fiatalok" testében sokkal hosszabb ideig munkálkodnak, míg másoknál hamar kimerülnek a tartalékok. Ezért nem lehet kiegyenlített a verseny. Meglepő, de az afrikai nők bőre akár 10 évvel lassabban is öregedhet, mint egy európaié.

gif

A kutatásokat az Olay szépségmárka támogatta, ezzel ez a legalaposabb tanulmány, amit valaha a témában végeztek. Mi lesz ezután? A cég új anti-aging termékeket szeretne fejlesszeni, melyek újra aktiválják a felelős géneket azok számára, akik nem nyerték meg a genetikai főnyereményt.

gif

És ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

Hat dolog, ami fiatal korban is ráncokat okoz

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Kép
Életmód

Több mint egy mozgásforma! Minden, amit a jógáról kezdőként fontos tudnod

Kíváncsi vagy, de nem tudod hogyan is kezdj bele a jógába? Íme, néhány tipp, hogy minél előbb jógamatracra állj, és saját gyakorlásod során tapasztald meg a jóga jótékony hatásait.

Kép
Sztárok

Láttad már? Ilyen gyönyörű nő lett Jean-Paul Belmondo legidősebb unokája, Annabelle

Jean-Paul Belmondo minden bizonnyal nagyon büszke lenne arra, hogy unokája is a filmszakmát választotta hivatásául.

Kép
Sztárok

A képek magukért beszélnek! Sokak szerint ezek a felvételek a bizonyítékai annak, hogy semmi kémia nincs már Hailey és Justin Bieber között

Hailey és Justin Bieber házasságáról sok pletyka kering, most itt egy újabb jel, ami sokak szerint arra utal, hogy valami nincs rendben köztük!

Kép
Szépség

SJP és Jennifer Aniston már imádja! Egy új hajtrend, aminél nincs tökéletesebb őszülő hajhoz

Ősz hajszálak, őszülő hajtő? Ma már ebben nincs semmi ciki, sőt! Nézd meg, hogyan hordják a hajukat a legnagyobb hollywoodi sztárok!

Kép
Sztárok

Conchita Wurst férfiasabb, mint valaha: 9 év telt el azóta, hogy megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ma már szinte rá sem ismerni

Kilenc évvel ezelőtt mindenki ledöbbent, amikor egy estélyit viselő, gyönyörű, szakállas nő lépett a színpadra. A nevét pedig mindenki azonnal megjegyezte: Conchita Wurst.